Görüş Bildir
Haberler
20 Yıllık Çizerden Charlie Hebdo'ya Veda

20 Yıllık Çizerden Charlie Hebdo'ya Veda

Onedio Medya
19.05.2015 - 19:01

Karikatürist Renald Luzier

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fransa'da yayın yapan dünyaca ünlü karikatür dergisi Charlie Hebdo’nun 20 yıllık çizeri Luz (Rénald Luzier) eylül ayında dergiden ayrılacağını duyurdu. 

Fransız gazetesi Liberation'a röportaj veren Luz, 'Her yeni sayı bir işkence çünkü diğerleri artık yoklar' diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Charlie Hebdo 7 Ocak 2015'te maskeli ve silahlı kişiler tarafından silahlı saldırıya uğramış 12 kişi hayatını kaybetmişti. O gün dergiye geç giderek saldırıdan şans eseri kurtulan derginin çizeri Luz, Libération'a verdiği röportajda: '“Artık Charlie Hebdo’da olmayacağım ama daima Charlie kalacağım” diyerek dergiden ayrılacağının sinyalini verdi. Luz sözlerini şöyle sürdürdü:

“Saldırıdan sonraki ilk kapağı yapmak çok güzeldi. Sonra, hızlıca devam etmek için kollektif bir irade oluştu. Benim zamana ihtiyacım vardı, ama kimseyi yüzüstü bırakmamak için dayanışmaya devam ettim. Ama bir an sonra bunu taşımak çok ağır gelmeye başladı. Çizim yapacak çok az kişi vardı. 4 kapaktan 3’ünü ben yapıyordum. Her yeni sayı bir işkence çünkü diğerleri artık yoklar. 

Uykusuz gecelerde kaybettiklerimizi düşünüp, Charb, Cabu, Honoré, Tignous acaba ne çizerlerdi diye kendine sormak yıpratıcı...Bu ayrılma kararı aynı zamanda bu endişeden de kaynaklanıyor: iyi olmama korkusu.”

BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0