Görüş Bildir
Haberler
20 Yaş Altı Yasağı Hangi İllerde Var? İstanbul, Ankara ve İzmir’de 65 Yaş Üstü Yasağı Devam Ediyor Mu?

20 Yaş Altı Yasağı Hangi İllerde Var? İstanbul, Ankara ve İzmir’de 65 Yaş Üstü Yasağı Devam Ediyor Mu?

Türkiye’de aşılama çalışmaları bir yandan devam ederken, günlük vaka sayıları da rekor kırmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı 7 Nisan koronavirüs verilerine göre toplam 54 bin 740 yeni vaka tespit edildi. Günlük vaka sayısında rekor kırılırken, vatandaşlar yasakların da son durumunu merak etmeye başladı. Türkiye’de koronavirüs vakaları, bakanlığın yayınladığı son risk haritasına göre uygulanıyor. Peki, hangi illerde 65 yaş üstü yasağı var? 20 yaş altı yasağı bitti mi? İşte tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

65 Yaş Üstü ve 20 Yaş Altı Yasağı Bitti Mi?

65 Yaş Üstü ve 20 Yaş Altı Yasağı Bitti Mi?

65 yaş üstü ve 20 yaş altında bulunan vatandaşların sokağa çıkma yasağı, düşük ve orta riskli illerde tamamen kaldırıldı.

Düşük Risk Grubunda Yer Alan İller; Şırnak. (1 İl)

Orta Risk Grubunda Yer Alan İller; Batman, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Uşak, Van. (10 İl)

İstanbul, Ankara ve İzmir'de 65 Yaş Üstü Yasağı Var Mı?

İstanbul, Ankara ve İzmir'de 65 Yaş Üstü Yasağı Var Mı?

Bakanlığın genelgesine göre; yüksek ve çok yüksek risk grubunda bulunan illerde 65 yaş üstü ve 20 yaş altı yasağı devam edecek. Ancak daha önce üç saat olarak verilen sokağa çıkma izni, dört saate yükseldi. 65 yaş ve üzeri vatandaşlar 10.00-14.00 saatleri arasında, 20 yaş altı çocuklar ve gençler ise 14.00-18.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller; Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Bingöl, Burdur, Denizli, Hatay, Kahramanmaraş, Kars, Kırşehir, Manisa, Tunceli. (12 İl)

Çok Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller; Adıyaman, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Elazığ,Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yalova, Yozgat, Zonguldak, (58 İl)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın