Görüş Bildir
Haberler
20 Bin Yemeksepeti Üyesinin Bilgileri İfşa Edildi!

20 Bin Yemeksepeti Üyesinin Bilgileri İfşa Edildi!

GNS
27.11.2021 - 21:45

Çevrimiçi yemek sipariş sitesi Yemeksepeti Rusya merkezli bir hacker grubu tarafından siber saldırıya uğramıştı. Geçtiğimiz hafta hacker grubu tarafından açıklama yapılmış ve '5 bitcoin vermezseniz verileri satarız' şeklinde bir istekte bulunulmuştu. Yemeksepeti CEO'su tarafından ciddiye alınmadıklarını belirten hackerler rastgele seçtikleri 20 bin kişinin verilerini paylaşmaya karar verdiklerini belirtti. İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çevrimiçi yemek siparişi sitesi Yemeksepeti geçtiğimiz haftalarda siber saldırıya uğramıştı. Verileri geri iade etmek için 5 bitcoin istediklerini belirten hackerlar durumu CEO Mert Baki'ye ilettiklerini söylemişti. Geri dönüş alamayan çete 20 bin kişinin verilerini ifşa edeceğini açıkladı.

Davaları Geri Çekmezseniz...

Davaları Geri Çekmezseniz...

Hacker'lar gerekçe olarak ise kendilerine ulaşan ve sızıntıyı sosyal medya hesabından paylaşan gazetecilere Yemeksepeti tarafından dava açılması gösterildi.

Webtekno'nun aktardığı haberde hacker'ların, 'Eğer Yemeksepeti bize yakın zamanda bir teklif yapmaz ve bu kişilere açtığı davaları geri çekmezse aralarından ünlülerin de bulunduğu birçok kişiye ait kişisel bilgileri de paylaşacağız' dediği belirtildi.

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
3
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın