Görüş Bildir
Haberler
1965'den Bugüne Kadar Hiç Duyulmamış Jimi Hendrix Şarkıları Ortaya Çıktı

1965'den Bugüne Kadar Hiç Duyulmamış Jimi Hendrix Şarkıları Ortaya Çıktı

Onedio Medya
10.03.2015 - 17:44

Tüm zamanların en büyük gitaristi olarak kabul edilen Jimi Hendrix, 1970 senesinde daha henüz 27 yaşındayken yaşama veda etmiş ve ölümünün ardından birçok demoyla, derleme veya konser albümüyle müzik dünyasında yaşatılmıştı. Artık neredeyse kuruduğu düşünülen Hendrix şarkıları, 24 Mart tarihinde çıkacak olan 'You Can’t Use My Name: Curtis Knight & The Squires' albümüyle yepyeni bir boyuta taşınıyor.

1965 senesinde daha henüz Jimi Hendrix Experience'ı hayata geçirmemiş olan Jimi Hendrix, aralarından Little Richard ve The Isley Brothers'ın da olduğu birçok grupla sahneye performans gitaristi olarak çıkıyordu. Bu gruplardan New York kökenli R&B grubu Curtis Knight and the Squires ile birlikte çalarken RSVP Records ile bir albüm anlaşması sağlayan Hendrix, stüdyoya girerek besteleri kendisine de ait olan birçok şarkıyı kaydetti. Ne var ki bu kayıtlar hiçbir zaman gün yüzü görmedi. 

1966 senesinde The Animals basisti Chas Chandler tarafından keşfedilen Jim Hendrix, Londra'ya geçerek kendi solo kariyerine başladı. RSVP Records ise üç sene boyunca Hendrix'in her türlü telif hakkının kendisine ait olduğunu belirtmiş ve Hendrix-Squires kayıtlarının gerçek Hendrix'i ifade ettiğini açıklamıştı. Seneler boyunca araya giren yasal sorunlardan dolayı bugüne dek ortaya çıkmayan bu kayıtlar, geçtiğimiz sene Hendrix'in babası tarafından yasal sorunlarından kurtuldu. 

Jimi Hendrix Experience'ın prodüktörü Eddie Kramer tarafından en baştan gözden geçirilen, düzenlenen ve daha kaliteli bir hale getirilen bu şarkılar işte 'You Can’t Use My Name: Curtis Knight & The Squires' adlı albümde buluştu. Albüm çıkmadan önce de 'Station Break' adlı şarkı ile de açılış geçtiğimiz gün yapıldı.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
1
0
0
0