Görüş Bildir
Haberler
19 Yıl Boyunca Sahte Diplomayla Çalıştı: 'Yılın Öğretmeni' Beraat Etti

etiket 19 Yıl Boyunca Sahte Diplomayla Çalıştı: 'Yılın Öğretmeni' Beraat Etti

Emre Ordu
21.11.2017 - 21:30 Son Güncelleme: 21.11.2017 - 23:25

Trabzon'da, sahte diplomayla 19 yıl öğretmenlik yaptığı gerekçesiyle yargılanan R.G.S.'nin beraatine karar verildi. Sahte öğretmen, Başbakanlık tarafından 2005'te 'yılın öğretmeni' seçilerek ödüllendirilmişti...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Milli Eğitim Bakanlığı adına avukat Elif Sağlam ile sanık avukatı Ali Sürmen katıldı. 

Hakkında kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğratmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık iddiasıyla dava açılan tutuksuz sanık R.G.S. ise duruşmaya katılmadı.

Sanık avukatı ve Milli Eğitim Bakanlığı avukatının beyanının ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Mahkeme heyeti kararında, sanığın üzerine atılı suçun her türlü şüpheden uzak somut, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediği sonucuna vardı ve sanığın üzerine atılı 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan, atılı suçun yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraatine karar verdi.

Yılın öğretmeni seçilmişti

Yılın öğretmeni seçilmişti

Trabzon'un Dernekpazarı ilçesindeki Atatürk İlkokulu'nda görev yapan R.G.S. Başbakanlık tarafından 2005’de 'yılın öğretmeni' seçilerek ödüllendirilmişti. R.G.S'nin sahtekarlığı Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2015 yılında ülke genelinde başlattığı diploma incelemesi sonucunda ortaya çıkmıştı.

"Çok çalıştım, sicilim başarılarla dolu"

"Çok çalıştım, sicilim başarılarla dolu"
İçeriğin Devamı Aşağıda

4 çocuk annesi R.G.S., hazırlanan iddianamesinde mezuniyet belgesini 19 yıl önce Ankara’nın Sincan ilçesinde adının 'İrfan' olduğunu bildiği bir kişiden aldığını ve öğretmen olarak Erzurum’da göreve başladığını söylemişti. R.G.S. başarılı bir öğretmen olarak 19 yıl boyunca görev yaptığını ve 2005 yılında Başbakanlık'tan başarı belgesi ve yılın öğretmeni belgesi aldığını da ifade etmişti. R.G.S. iddianamede verdiği ifadesinde, '20 yılı doldurunca emekliliğe hak kazanacaktım. Çok pişmanım. Devleti zarara uğratmadım. Çok çalıştım. Rapor kullanmadım. Sicilim başarılarla doludur” demişti.

Devletten aldığı para faiziyle talep edilmişti

Devletten aldığı para faiziyle talep edilmişti

Ayrıca 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz yargılanmasına karar verilen R.G.S.’den görev sürecinde devletten aldığı 329 Bin TL’nin faiziyle birlikte alınması da talep edilmişti.

Beraat kararı farklı yorumlar ile Ekşi Sözlük'ün de gündeminde...

Beraat kararı farklı yorumlar ile Ekşi Sözlük'ün de gündeminde...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
425
148
98
64
42
22
18
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ewok The Hutt

Ülkeyi 15 yıldır diplomasız adam yönetiyor, bu da bir şey mi...

unnecessary889

sen adamsın diyceğimi demişsin🙏🏻

Pasif Kullanıcı

Şaka gibi ya millet ''hak etmiş ki iyi öğretmendi diyor'' ne malum hakkını yediği öğretmenin daha iyi bir öğretmen olmayacağı. Hırsızlığı alkışlamayı bırakın... Devamını Gör

C10BLACK

Hakkını yediği öğretmen adayı zengin koca bulmuş villası ve arabası var.

Marbling

19 yıl önce yaşanmış bir hadise, bana çok mantıksız gelmedi. 19 değil de bundan 25 yıl önce devletin kendisi lise mezunlarını öğretmen polis vs yaptı.. O zam... Devamını Gör

Dilara di

Saçma... Gerçek diplomalı bir öğretmenin hakkını 19 yıl gasp etmiştir benim gözümde. Gerçek bir öğretmenin bu sahte diplomalı öğretmenden daha iyi olmayacağı... Devamını Gör