Görüş Bildir
Haberler
15 Maddeyle Eldeki İmkanlarla Sosyetik Görünme Rehberi

etiket 15 Maddeyle Eldeki İmkanlarla Sosyetik Görünme Rehberi

kivi
15.06.2016 - 19:23

Sosyetik olmak zor iş; fazla miktarda para, köklü aile, cemiyet ortamlarına girip çıkmışlık gibi şeyler gerektiriyor. Yani sosyetik olunmaz sosyetik doğulur diyebiliriz. İşte tam olarak bu dramı gördüğümüz için, sosyetik doğmayanlar ama gözü yükseklerde kalanlar için eldeki imkanlarla sosyetik görünme rehberi derledik.. Deneyin görün, bizden söylemesi :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kahvaltıda abiye giyinin...

Sabahın körü diye üşenmeyin; giyin giyiştirin, sürün sürüştürün, inadına öyle yapın kahvaltınızı...

2. Yurt dışında okuduğunuz yıllardan bahsedin...

Laf aralarında sık sık yurt dışında eğitim aldığınızı vurgulayan ifadeler kullanın. Eğer eğitim iddialı bir yalan gibi gelirse, 'Yılbaşında Katalan meydanı ah ne güzel olur!' gibi söylemlerle gittiğiniz tatillerden dem vurarak durumu lehinize çevirebilirsiniz...

3. Gün içinde sık sık dinlenin ve bunu dile getirin...

O gün hiçbir şey yapmamış olsanız da yorgun ve şımarık bir ses tonuyla odanıza geçip dinlenmek istediğinizi söyleyin. Herkes çok yorgun ve narin bir bünyeye sahip olduğunuzu düşünüp, sosyetik olduğunuza inanacaktır...

4. Canınız sıkkın olduğunda gittiğiniz küçük ve mütevazı bir meyhaneniz olsun...

Kafanız attığında ortadan kaybolup bu meyhaneye sığının. Balıkçı kulübesi tarzında bir yer olursa daha da makbule geçer tabii. Mekan sahibiyle de ahbap olmayı, içinde bulunduğunuz çıkmazla ilgili ondan akıl istemeyi sakın ihmal etmeyin...

5. Kahvaltıda portakal suyu için...

Kahvaltıda önünüzde aynı anda çay, filtre kahve ve yarım portakal suyu üçlüsünün olduğundan emin olun. Unutmayın, ne kadar meşrubat o kadar sosyetik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sabahlık giyinin...

Evde tekseniz giymenize gerek yok... Ama evde biri varsa ya da kapı çaldıysa mutlaka onların yüzüne sabahlıkla çıkmanız lazım. Tabii bu sabahlık saten olursa iyice tadından yenmez.

7. Derneğe gidin...

Sosyal sorumluluk projelerinde ful kapasitenizle yer alın. Ama derneğe gidişlerinizi mutlaka biri tarafından başka bir etkinliğe davet alışınıza denk getirin ki, onların cevabını 'Üzgünüm... Dernekte toplantı var, gelemem...' şeklinde verebilin.

8. Ünlülerden ilk isimleri ile bahsedin...

Mesela... 'Hülya Kaya ile birlikte olduğu yıllarda böyle değildi.' ya da 'Ay Serenay ile Kerem çok yakıştı birbirlerineeee...' gibi ifadelerle sanki ünlüler yatılı okulda alt ranzanızda yatıyorlarmış gibi bir imaj çizebilirsiniz...

9. Holding koridorlarında volta atın...

Holdingte çalışan bir tanıdığınız bile olmayabilir; olsun... Rastgele girin bir holdinge o koridor senin bu koridor benim gezin... Eğer şanslıysanız telefonunuz çalacaktır ve 'Ben şimdi holdingteyim, senin birazdan arayayım...' deyin. Bakın görün nasıl parlıyor sosyetik imajınız.

10. Haftada birkaç kez migreniniz tutsun...

Sosyetiksiniz sonuçta, sosyetik hastalıklarınız olmalı. Tırnak mantarım var diyemeyeceğinize göre migrenim tuttu diyeceksiniz. Ama bunun için mümkün mertebe kalabalık sosyalleşme ortamlarını tercih ederseniz şanınız daha fazla yürür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Yerli yersiz güneş gözlüğü takın...

İç dış, yağmur çamur, gece gölge demeden dayayın güneş gözlüğünü... Özellikle hasta ve üzgün günlerinizi asla gözlüksüz geçirmeyin. Unutmayın ki büyük güneş gözlüğü sosyetikliğin bel kemiğidir.

12. Günde bir kaç kere, başkalarının görebileceği şekilde belge imzalıyormuş gibi yapın...

Ne imzaladığınız önemli değil, isterseniz boş kağıt olsun... Ama günde birkaç kere 'Şu belgeleri imzalamam gerekiyor, öğleden sonraya kadar lazımmış holdingte' deyip, mümkünse çevreden görülebileceğiniz bir yerde kağıtlara imza atın...

13. Uyku bandı kullanın...

Hassas ve narin olmak sosyetiklikte çok önemli bir yer kaplıyor malumunuz. O yüzden gözleriniz ışığa çok duyarlıymış gibi davranın ve göz bandınız olmadan uykuya dalmayın. Hadi daldınız, bir ara uyanıp takın ki en azından gözünüzde bantla uyanasınız.

14. Dev takılar kullanın...

Abartılı kolyeler, şaşalı yüzükler, hatta enteresan kafa sırt bilek aksesuarlarını eksik etmeyin. Ne kadar çirkin göründüğü de önemli değil; sadece büyük olsun, gerekirse 'özel tasarım' der geçersiniz...

15. Ve son olarak eviniz iki katlıymış gibi cümleler kurun...

Ev hayatınızdan bahsederken 'Odama çıktım', 'Salona indim' gibi ifadeleri dilinizden düşürmeyin. Keza tek katlı evde sosyetikliğin s'si olmaz. Bu kalıpları da kullandınız mı artık hazırsınız demektir; haydi bakalım hayrını görün yeni sosyetik görüntünüzün :)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1831
499
245
84
78
44
33
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
_orca_

Nem çok nem hep ondan.

Eliff

Kesin nem

en basiti dava açıp soyadına gil-oğulları-zade ekletmektir

Kübra

ARE YOU KIDDING ME ?