Görüş Bildir
Haberler
12. Sınıf Öğrencileri İçin İyi Haber : 'Devamsızlıktan Bırakmayacağız'

12. Sınıf Öğrencileri İçin İyi Haber : 'Devamsızlıktan Bırakmayacağız'

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den 12. sınıf öğrencilerine iyi haber geldi. Bakan Özer, '12. Sınıf öğrencilerini devamsızlıktan bırakmayacağız' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Tüm illerimiz acı çekti'

'Tüm illerimiz acı çekti'

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde 50 bin 500 insan hayatını kaybederken, 11 ilde büyük yıkıma neden oldu. Depremin izleri silinmeye çalışılırken, depremzede çocukların eğitimden mahrum kaldıkları gündeme geldi. 

Eğitim-İş Sendikası’nın deprem raporunda 2 milyon 400 bin öğrencinin deprem bölgelerinde eğitim alamadığı, bölgeye giden öğretmenlere ise ücret ödenmediği ve yemek, barınma gibi temel ihtiyaçlarının bile karşılanmadığı iddia edildi.

CNN TÜRK'den Dicle Canova'nın eğitim alanı ile ilgili sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'Bakanlık her yıl sınavdan sonra bu müjdeyi veriyordu. 10 ili etkilemedi, tüm illerimiz acı çekti. 12. sınıf öğrencilerimizi devamsızlıktan bırakmayacağız' dedi.

'59 bin 922 öğrenci memleketlerine geri döndü'

'59 bin 922 öğrenci memleketlerine geri döndü'

Özer, depremin ardından bölgeden ayrılan, ancak daha sonra geri dönen öğrenci sayısını da açıkladı:

''450 bin öğrenci nakillerini diğer illere aldırdı. 59 bin 922 öğrenci memleketlerine geri döndü. Dikkat çekici nokta en fazla dönüş Kahramanmaraş'ta. Onu Hatay izliyor 10 bin öğrenci Hatay'a döndü.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
7
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Art Ankara

İyi haber mi sadece deprem bölgesi için olsa anlarım ama tüm Türkiye'de herkes sınıf geçecek, eğitimin içinden geçtiniz her sene af toplasan bir ay okula git... Devamını Gör

Ceyhun ATAKUMAN

Her yıl daha aşağıya doğru çekiyoruz kaliteyi. Du bakali nolcek?