Görüş Bildir
Haberler
12 Dev Adam, Letonya'ya Mağlup oldu

12 Dev Adam, Letonya'ya Mağlup oldu

Enver K.
22.08.2015 - 22:09

Ergin Ataman: "Son Denemelerimizi Yapıyoruz"

Almanya'nın Hamburg kentinde düzenlenen Super Cup'ta mücadele eden A Milli Takımımız'da, Başantrenör Ergin Ataman Letonya maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

Ergin Ataman'ın Letonya maçı sonrası yaptığı açıklamalar şu şekilde;

''Artık son denemelerimizi yapıyoruz. Özellikle kadro ile alakalı ve kadrodaki oyuncuların alacağı roller ile alakalı. O açıdan maçın içerisinde gel-gitler oldu. Maçların içerisinde istikrar sorunları yaşıyoruz. Bunlar zaten bizim beklediğimiz sorunlardı. Yarından itibaren artık 12 kişiyi kafamızda belirleyip, bundan sonra artık tamamen Avrupa Şampiyonası'ndaki düzen dahilinde oynamaya çalışacağız.

Takım iyi mücadele ediyor ama oyun içerisinde istikrarsızlıklar oluyor. Kadroda roller belirlendikten sonra bunu da aşacağımızı düşünüyorum. Bizim açımızdan faydalı maçlar oluyor ama tabii ki gerek Polonya, gerek Letonya’nın oyun sistemleri ve kadroları bizim Avrupa Şampiyonası'ndaki grubumuzdaki takımlardan çok farklı. Uzunların daha çok şut attığı, çok hareketli basketbol tarzı bize biraz ters geliyor ama oyuncularımız durumlarını öğrenmek açısından oldukça faydalı.''

Eurosport

İçeriğin Devamı Aşağıda

Almanya'nın Hamburg şehrinde düzenlenen Super Cup'ta mücadele eden A Milli Takımımız, turnuvanın ikinci gününde Letonya'ya 81-79'luk skorla mağlup oldu.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Türkiye, Semih Erden, Furkan Korkmaz ve Sinan Güler’in basketleriyle 3. dakikayı 9-5 önde geçti. Daha sonra Dixon ve Furkan Korkmaz ile üst üste basketler bulan ay-yıldızlılar, çeyreğin son 5 dakikasına 15-7 önde girdi. Letonya, Mejeris, Timma ve Meirs’in basketleriyle farkı kapatmaya çalışırken, milli takım Sinan Güler’in üç sayılık atışı dışında sayı bulamadı ve ilk çeyreği 18-17 önde tamamladı.

İki takımın da sayı üretmekte zorlandığı ikinci periyodun başında Letonya, Timma ile skor üretirken, A Milli Takım da Oğuz Savaş ile sayılar bularak 13. dakikaya 20-19 üstün girdi. Ay-yıldızlı ekibin tutuk oynadığı bu bölümde Letonya, Meirs, Janicenkoks ve Freimanis’in basketleriyle öne geçti ve 18. dakikada 5 sayılık (31-26) üstünlük yakaladı. Türkiye daha sonra Oğuz Savaş, Kenan Sipahi ve Birkan Batuk’un basketleriyle 7-0’lık bir seri yakalayarak soyunma odasına 33-31 önde gitti.

Maçın ikinci yarısına iyi başlayan Letonya 24. dakikada durumu 42-36 yaptı. Semih Erden, Birkan Batuk ve Frukan Korkmaz’ın sayılarıyla farkın açılmasını engelleyen milli takım, 26. dakikada skoru (44-44) eşitledi. Ay-yıldızlılar daha sonra Freimanis ve Janicenoks’un basketlerine engel olamayınca son 10 dakikaya 53-50 geride girdi.

Çekişmeli geçen 4. periyotta son 2 dakikaya 74-74 eşitlikle girildi. Meiers’in sayılarına Birkan Batuk ve Semih Erden’in basketleriyle karşılık veren A Milli Takım, bitime 54 saniye kala 79-78 öne geçti. Bertans ve Meiers ile son 6 saniyede 3 sayı daha bulan Letonya karşılaşmadan 81-79 galip ayrıldı.

Süper Kupa’daki ilk maçında dün Polonya’ya yenilen Türkiye, böylece organizasyondaki ikinci karşılaşmasından da mağlubiyetle ayrıldı. Milliler, turnuvadaki son maçını yarın ev sahibi Almanya ile oynayacak.

Öte yandan dün Letonya’yı mağlup eden Almanya bugün de Polonya ile oynadığı karşılaşmadan 82-69 galip ayrılarak 2’de 2 yaptı.

Açık Mert Korkusuz

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın