Görüş Bildir
Haberler
10 Soruluk Psikoloji Testine Göre Hangi Duyguyu Aşamıyorsun?

10 Soruluk Psikoloji Testine Göre Hangi Duyguyu Aşamıyorsun?

10 soruluk psikoloji testine göre sen hangi duyguyu aşamıyorsun?

Haydi teste!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini seçer misin?

2. Yaşını da seçer misin?

3. Söyle bakalım hayatta en önem verdiğin şey ne?

3. Söyle bakalım hayatta en önem verdiğin şey ne?

4. Peki hayatının geneline baktığında yüzde kaçı "çok iyi" diye düşünüyorsun?

5. Bize bir fotoğraf seçer misin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sen yaşadığın her şeyi kolaylıkla insanlara hissetttirebilir misin?

7. Ne olursa hayatında umudun kalmaz?

8. Son olarak sence hayatındaki her şey tam mı?

Sen sevgisizlik duygusunu aşamıyorsun!

Sen sevgisizlik duygusunu aşamıyorsun. Senin için hayat sevgiden ibaret ve o sevgi olmadığı an sen de eksik hissediyorsun. Hayatının bir anında sevilmemekten korkuyorsun. Etrafındaki herkesin sana karşı daha iyi duygular beslemesini istiyorsun ve herkese karşı aynı duygularla yaklaşıyorsun. Senin hayatında bu duygunun eksik olması umutsuzluğa sürüklüyor. Kendini değersiz, önemsiz hissetmek istemiyorsun. Sevilecek yönlerini biliyorsun. Sen sevilmemekten korkan birisisin. Çünkü geçmişinde çok az sevgi görmüşsün. Her şey dilinde ve bedeninde. Yani sevgiyi ya söylemek ya da davranışlarınla belli edebiliyorsun. Karşındaki kişiden bunu görmediğinde onun daha da üzerine gidiyorsun. Yani seni sevmesi için çok fazla çaba harcamaya başlıyorsun. Kendini sevdirmek için çok uğraşıyor ve bir karşılık görmeye çalışıyorsun. Bu eksik hissettiğin duyguyu şu anda aşamıyorsun. Hala en büyük korkun sevilmemek ve insanların senden uzaklaşması. Bunu kaldıramıyor ve bu düşünceden kaçıyorsun. Herkesle tanıştığında bir korku içini kaplıyor. Sen bu duyguyu aşamıyorsun. Bundan kırk yıl sonra da aynı şeyi hissedecek ve aynı korkulara kapılacaksın.

Sen güven duygusunu aşamıyorsun!

Sen güven duygusunu aşamıyorsun. Hayatının temelini güven duygusu oluşturuyor. Hayatındaki her insanın sana konfor alanı sağlamasını istersin. Sevdiklerinin yanında güvende hissetmek ve onların yanında kendin gibi olmak istersin. Güvenmediğin insanların yanında bir kalkan oluşturuyorsun. Herkesten kendini gizliyor ve kimsenin seni gerçekten tanımasına izin vermiyorsun. Çünkü güvenmiyorsun. Bu, hayatında büyük bir sorun. Güvenmeyi seçsen de bu senin için çok zor. Bu duyguyu hayatında aşamıyorsun. Herkese önce güven temelli yaklaşıyorsun. Kendini güvende hissettiğin her yer senin evin gibi. Bu nedenle senin evin bir insanın yanı da olabilir, kalabalık bir yer de veya yalnız kalabildiğin bir yer. Güvenmek için çabalıyorsun. Herkesin aynı şekilde sana güvenmesi için de çabalıyorsun. Ama bazı durumlarda bu istediğin gibi ilerlemiyor. Güven problemlerin nedeniyle hayatında sürekli olarak dalgalanmalar yaşanıyor. Kafan sürekli karışıyor ve çoğu şeyin altında farklı şeyler arıyorsun. Güven duygusunu aşamıyorsun çünkü etrafında hep güvendiğin insanların olmasını istiyorsun. Bu da senin bir yere çok zor alışmana neden oluyor.

Sen korku duygusunu aşamıyorsun!

Sen korku duygusunu aşamıyorsun. Bu hayatta çok büyük korkuların var. Sahip oldukların, sevdiklerin, kendin, ait olduğun yerler... Bunların hepsinin bir gün senden uzaklaşacak olmasından korkuyorsun. Ne olursa olsun vazgeçmediğin şeyler bunlar. Bu nedenle onlara karşı çok hassassın. Korkularınla yaşamak senin için zor. Her an tetiktesin ve her an düşüncelerinle boğuşuyorsun. Bir şey olmasa da olacakmış gibi hissediyorsun. Bu korkularından ne kaçabiliyorsun ne de aşabiliyorsun. Korkuların seni yoruyor. Hayatında, karar verirken, adım atarken, istediğin şeyleri yaparken hep etkili oluyor. Sen bu duyguyu aşamıyorsun çünkü onunla yaşamayı öğrenmişsin. Artık korkuların hayatının bir parçası haline gelmiş. Bu da zaman zaman seni yıpratıyor. Kendini yoran birisin. Korku duygusunu aşamıyorsun çünkü bazı şeylere çok değer veriyorsun. Çok bağlanıyor ve hayatında kalacakmış gibi yaklaşıyorsun. Ne insanlar, ne sahip oldukların ne de istediğin şeyler kalıcı olabilir. Bir gün her şeyin bitebileceği gerçeği ile yaşamak belki de senin için daha rahat etmeni sağlayabilir.

Sen yetersizlik duygusunu aşamıyorsun!

Sen yetersizlik duygusunu aşamıyorsun. Evet, senin hayatın sürekli bir koşuşturma içinde geçiyor. Bu koşuşturma sen ve senin içindeki düşüncelerden kaynaklanıyor. Hırslı bir insansın. Çok çalışman gerektiğini biliyorsun ve bunun için yaşıyorsun. Her konuda mükemmel olmak gibi bir takıntın var. En iyisi olmak için çalışıyorsun. Yetersizlik duygusu seni korkutuyor. Bir konuda en iyisi olmaya çalışırken, olamama düşüncesiyle boğuşuyorsun. Kendini ne zaman bir şeye başlamaya hazır hissetsen, o an itibariyle seni görmek imkansız hale geliyor. Çünkü senin tek derdin artık o oluyor. Başladığın her işe yüzde yüzünü veriyorsun. Elinden gelenin en iyisini, hatta fazlasını yapmaya çalışıyorsun. Ne kadar yorulduğunu hissetmiyorsun. Gece yattığında, sabah kalktığında sadece bu düşünceler aklında yer alıyor. Sen yetersizlikten korkuyorsun. Bu duyguyla baş edebilmek için önce kendinle gurur duymalı ve neler başardığını fark etmelisin, daha sonra ise çevrendeki herkes seninle gurur duymalı ve başarının farkına varmalı.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
60
27
14
8
6
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kevin

"Bu duyguyu kırk yıl aşamayacaksın" Sağol be!

Sigurd

Sevgisizlik duygusu, ne kadar tanıdık.

Sıla Gündüz

Sen sevgisizlik duygusunu aşamıyorsun!