Görüş Bildir
Haberler
10 Maddeyle Zodyak'ın En Müşkülpesent ve Gotik Burcu Oğlak

etiket 10 Maddeyle Zodyak'ın En Müşkülpesent ve Gotik Burcu Oğlak

İşte şimdiye kadar okuduğumuz Oğlak burcu hakkındaki yorumları biraz çürütür ve biraz üzerine ekler şekilde hazırlanmış, bünyesinde harika işler çıkarmış insanların da örnekleriyle Oğlaklar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hırslı ve disiplinlidirler

1. Hırslı ve disiplinlidirler

Her yerde okumaya alıştığımızın aksine Oğlak, annesinin karnından mesleğiyle doğup, hayatını mesleğine adadığı için hırslı değildir. Oğlaklar hırslıdır çünkü oğlak bir kişi değil, olmak istediği kişiyi gerçekleştirme projesidir. 

Bir Oğlak, olmak istediği kişiyi gerçekleştirene kadar durmak bilmeden çalışır. Bu saatlerini ofiste geçirmek değil, devamlı bir kendini geliştirme, yenileme, değiştirme sürecinde bulunmaktır. 

Oto kontrollü ve disiplinli yönleri onların tembel ve eylemlerini eğlenceden başka şeylere adamayan insanları aciz bulmasını sağlar. Bu, onları hem yıpratan hem de tetikleyen, asla yeterince iyi olmama hissinden kaynaklanır. İyi mi kötü mü siz karar verin.

2. Eğiticilerdir.

2. Eğiticilerdir.

Sürekli kişisel gelişimle uğraştıkları için tabii ki siz onlardan daha az biliyorsunuz! Biraz kibirli olan Oğlak insanları gereksiz gösterişlerden uzak bir şekilde sahip oldukları bilgi birikimiyle öne çıkmayı severler. Aynı zamanda bilgi alışverişini de severler. 

Genelde sessiz görmeye alıştığımız Oğlaklar konu bildiklerini anlatmaya gelince bir İkizler kadar gevezedirler. Böyle bir durumda onlarla başlattığınız bir sohbetin sonunda bir şeyler öğrenmeden kalkmanız kaçınılmaz. Genelde tarih, edebiyat ve ekonomiyle ilgilenseler de en çok toplum ve toplumun sorunlarına odaklanmayı severler.

Modern Feminizm'in önemli isimlerinden birisi filozof Simone de Beauvoir bir Oğlak'tır.

3. Gerçekçi ama aynı zamanda hayalperesttirler.

3. Gerçekçi ama aynı zamanda hayalperesttirler.

Bazen aşırı gerçekçi yapıları sizi boğabilir ama bu onları güçlü kılar. Oğlaklar dünya yıkılsa bile yıkılmaz ve onu yeniden kurar. Hatta yeniden kurmakla kalmayıp yeni bir dünya kavramı oluşturabilirler. 

Yapıcı ve üretken beyinlerinde her zaman bulunan ütopya düşüncesini eşsiz hayal güçleriyle harmanlayıp akıl almaz bilim kurgu/fantezi romanına çevirebilirler. En fantastik olaylarda bile hayatın acımasız yüzünün bulunması onları gerçeklikle bağdaştırır. Bu ütopyaları bazen gerçeklikten kaçış olarak da kullanabilirler.

Yüzüklerin Efendisi serilerinin yazarı J.R.R Tolkien bir Oğlak'tır.

4. Yapıcıdırlar!

4. Yapıcıdırlar!

Oğlak toprak grubundandır yani dünyevi bir burçtur. Materyallere ve maddiyata önem veren Oğlakların en büyük hayallerinden birisi para kazanmaktır. 

Ama aynı zamanda en büyük hayallerinden bir diğeri ise yaşadığı dünyayı daha da güzelleştirmek olan bu cevval kahramanlarımız elini taşın altına koymaktan çekinmez ve kendilerini siyasete atıverebilirler. Özgürlükçü yapıları ile liberal yeniliklere imza atarlar. 

Günümüz Kanada Başbakanı Justin Trudeau şimdiye kadar LGBTİQ+ Onur Yürüyüşü'nde direkt yürümüş ilk başbakandır ve kendisi bir Oğlak'tır.

5. Mizahları öldürücüdür!

5. Mizahları öldürücüdür!

Aşırı doz gerçekçilikden ya da kibirden kaynaklanan bir durum var ki o da bir Oğlakla beraberken sarkastik şakalara maruz kalabilirsiniz. Acı söyleyen iyi bir dost olsa da bazen Oğlaklar gerçekleri ifade ederken sevdiği insanı kırmamak için müthiş sarkazmlarını kullanıp sizi gülmekle ağlamak arasında gidip getiren manik depresif anlar yaşatabilir. Bu da aslında hazla acıyı entegre ederek acıyı azaltma yöntemidir. 

Oğlak için en büyük komedi gerçeklerin kendisidir. Eh, hangi burç hem İsa’yı hem Şeytan’ı üyeleri arasına katacak kadar tuhaf bir espri anlayışına sahiptir ki? (Cicero). En yakın dostuna laf söylendiğinde karşıdakine lafı alttan altta soktuğu halde onu bile güldürmek zorunda bırakanlar Oğlaklardır. Bazen mizahları farklı olduğu gibi tarzları da farklı gelebilir.

Barış Manço bir Oğlak'tır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Cinselliğe düşkündürler!

6. Cinselliğe düşkündürler!

Oğlak burcu simgesi Yunan Mitolojisi'ndeki Satirlerden gelir. Efsanelerde satirler nemf adındaki doğa perilerine tecavüz eder ya da onlarla seks yaparlarmış. Hatta Psikiyatri lugatında hiperseksüaliteye verilen isim satyriasis idi. Hayır! Oğlaklar tecavüzcüdür ya da dağa taşa yürürler demiyoruz. Sadece çok güçlü cinsel güdüleri vardır ve erotizmi severler. 

Toplum içinde bunları göstermekten hoşlanmazlar ve cinsellikte spontane değişikliklere başta karşı görünebilirler ama size güvendikten sonra her anlamda açık olurlar.

Erotik rollerde başarısıyla bilinen Ava Gardner bir Oğlak'tır.

7. Yenilikçi ve maceraperesttirler.

7. Yenilikçi ve maceraperesttirler.

Yıllar boyu Oğlakları evde miskince oturan, sıkıcı aktiviteler yapan hatta asosyal biri gibi okudunuz. Hayır! Aksine her Oğlak'ın içinde bir serüvenci, bir Indiana Jones, bir Lara Croft falan yatar. 

Oldukça sosyal, yeniliğe aç ve heyecanlı yapıları vardır. Kendilerini sürekli farklı atmosferlere sokmaya bayılırlar. Pat diye değil ama güzelce planlandıktan sonra onları bilmem neredeki az bilinen koya ziyaretle başlayıp kalabalık bir konserle son bulan bir yolculuğa çıkarken bulabilirsiniz. Planlama yetenekleri de enfestir.

Ünlü yazar ve serüvenci Jack London bir Oğlak'tır.

8. Karanlıkta eğlenebilirler.

8. Karanlıkta eğlenebilirler.

Burcun yılın sonuna ve başına gelmesinden mi kaynaklanır bilinmez ama Oğlak burcu için her şey yaşam ve ölümü hatırlatır. Hem gitmek hem kalmak isterler; hem sosyallik hem yalnızlık isterler; hem gerçeklere hem de hayallere kafa yorarlar; hem varlık hem de yokluk; ölüp küllerinden doğarlar.  

Hem haz hem acı isterler. Oğlaklar için mutluluk kadar hüzün, hüzün kadar mutluluk verici bir şey yoktur. Bu yüzden zaman zaman melankolik ve gotik bir havaya bürünebilirler ama onlar bu karanlıkta nasıl eğlenileceğini biliyorlardır.

Amerikan Gotik Edebiyatı'nın öncülerinden Edgar Allen Poe bir Oğlak'tır.

9. Dikkafalıdırlar.

9. Dikkafalıdırlar.

Ve inatçıdırlar. Keçi oğlum bu. Ne bekliyonuz? Her şeyi kafalarına koydukları gibi, istedikleri gibi yapacaklar. İsterlerse konuşur isterlerse susarlar. Oğlaklara hesap soramazsınız. Patron onlar. Laf edip de adamı hasta etmeyin be!

10. Her daim analiz ederler.

Konuya dalgın, ilgisiz olsa hatta bazen alakaya musakka tepkiler verse bile o aslında her zaman dinliyor ve gözlüyordur. Dinlemiyorsa gözlüyordur, gözlemiyorsa dinliyordur. İkisi de değilse o yoktur. 

Çok iyi analiz yetenekleri vardır. Genelde girdiği ortamlarda ortalığı şöyle bir süzer ve kimin ne bok olduğunu hemen anlayıverir Oğlak. O kişi diğerlerine ustalıkla kendini başka biri gibi gösterse de bunu sezer. Yalan söylediğinizi, yalanı size kendileri anlatmış kadar iyi bilebilirler ama bunu açığa çıkarmak veya çaktırmamaya devam etmek tamamen Oğlakların umursayıp umursamamalarıyla alakalıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bonus: Son olarak bir tüyo!

Bir Oğlak asla, külliyen, zinhar, hiçbir şekilde kendisine yalan söylenmesinden veya aldatılmaktan hoşlanmaz. Eğer bunlardan herhangi birisini Oğlak'a yaptıysanız işte bütün o okuduklarınızı unutabilirsiniz çünkü artık karşınızda duran hiç tanımadığınız bir psikopattır. :)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
934
369
175
30
16
15
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın