Görüş Bildir
Haberler
10 Adımda Kuvvetli Saçlar

10 Adımda Kuvvetli Saçlar

Ali Çeşmeci
14.02.2014 - 18:54 Son Güncelleme: 14.02.2014 - 18:57

10 Adımda Kuvvetli Saçlar

Saçlarınız için demir açısından zengin gıdalar tüketin.

Kuvvetli saçlar için temizlik, bakım ve kullanılan kozmetik ürünleri kadar, belki de daha fazla ehemmiyete sahip bir konu beslenme şeklinizdir.

İşte kuvvetli ve gür saçlar için ihtiyaç duyulan olan vitaminler ve bu vitaminleri içeren besinler:

1- Demir İçeren Besinler

Demir açısından zengin gıdalar tüketmeye dikkat edin. Fıstık, pekmez, keten tohumu, mercimek, patates, kırmızı et, tavuk eti, deniz ürünleri demir açısından zengin besinlerdir.

2- Çinko İçeren Besinler

Ceviz, somon balığı, fıstık, badem gibi çinko açısından zengin besinleri tüketmeniz saç dökülmesini engelleyecektir.

3- Biotin

Fasulye ve yumurta gibi biotin zengini gıdalar saç kırılmalarını önleyebilir.

4- Selenyum

Fındık ve fındık ezmesi gibi selenyum açısından zengin gıdaları tüketmeye özen gösterin. Bu besinler saç derinize çok iyi gelecektir.

5- Kahvaltı da B12

B12 muhtevalı bir beslenme alışkanlığı sıhhatli saçlar için olmazsa olmazlardandır. Tavuk eti, yoğurt, süzme peynir ve yumurtayı beslenme alışkanlıklarınıza belli bir düzen içerisinde dahil etmelisiniz.

6- Karbonhidrat

Tam hububatlı gıdalar ve meyveler sıhhatli karbonhidrat kaynaklarıdır. Karbonhidrat tüketiminize önem vermezseniz saç dökülmesi problemi yaşayabilirsiniz.

7- A Vitamini

Peyniri yumurta, havuç, ıspanak gibi gıdalarda bolca A vitamini bulunmaktadır. Bu gıdalar saçlarınız için natürel saç kremi niteliğindedir.

8- Kalsiyum

Süt, yoğurt, peynir, brokoli, susam ve ıspanak gibi gıdalar kalsiyum kaynaklarıdır. Kalsiyum saçı besler, büyütür. Ayrı olarak saydığımız bu gıdalar protein de içerdiğinden saçların kırılmasını da engeller.

9- Temizlik

Saçlar haftada en az 2 kere yıkanmalıdır. Şayet yağlı bir saça sahipseniz yıkama sıklığını arttırmalısınız. Saç tam kurumadan uygun bir tarakla taranmalıdır.

10- Kepekle Mücadele

Saç diplerindeki oluşan kepek saç derisinin rahat soluk almasını engelleyecek ve bu da saç dökülmesine kapı aralayacaktır. Kepeği önlemek için aşırı sıcak su ile saçlarınızı yıkamayın ve kesinlikle bol su ile durulayın.

sizkadinlar.com

Kaynak: http://www.unimetre.com/10-adimda-kuv...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
5
2
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tuba uyanık

Merhaba benim saçlarım çok fazla seyrekti ben bunun için saç çıkarıcı titanyumlu seti kullandım seyret saçlarım gürleşti :)