Hafızayı Allak Bullak Edip İnsana Gerçekte Kim Olduğu Üzerine Sorgulatan 32 Film
Düşünsenize, hafızanız siliniyor ve kim olduğunuzu hatırlamıyorsunuz. Kendinizi aramaya başlıyorsunuz. Sevdiklerinizin artık sizin için bir yabancıdan farkları yok. Geçmişinizde kötü bir insandınız belki de ancak şimdi tam tersi çok iyi bir insansınız. Bütün bunları düşününce ister istemez soruyorsunuz: Aslında kim olduğumuzu belirleyen en önemli faktör hafızamız mıdır? İşte bu konuya açıklık getirmeye çalışıp hafızayla oynayan o izlenesi filmler...Filmler IMDb puanlarına göre sıralanmıştır, bu puanlara tıklayarak filmlerin sayfasına gidebilirsiniz. Özetler beyazperde sitesinden alıntılanmıştır. Keyifli seyirler...
Şair ve Yazar Sennur Sezer Hayatını Kaybetti
Türkiye'nin önemli kadın edebiyatçılarından şair ve yazar Sennur Sezer, İstanbul'da eşi Adnan Özyalçıner'le birlikte yaşadığı evde bu sabah yaşamını yitirdi.72 yaşındaki Sennur Sezer 1943 yılında Eskişehir'de doğmuş, 1959'da İstanbul Kız Lisesi ikinci sınıfından ayrılarak Taşkızak Tersanesi'nde işçi olarak çalışmaya başlamıştı.1965 yılında Varlık yayınlarında düzeltmenlik yapmaya başlayan Sezer, 1967 yılında yazar-romancı Adnan Özyalçıner ile evlendi.1982 yılına kadar yayınevleri ve ansiklopedilerde düzeltmenlik ve metin yazarlığı yaptı.Evrensel gazetesi ve Evrensel Kültür dergisi başta bir çok dergi ve gazetede yazıları yayınlanan Sezer'in çok sayıda kitabı yayınlandı.Bunlar arasında, Gecekondu (1964), Yasak (1966), Direnç (1977), Sesimi Arıyorum (1982), Kimlik Kartı (ilk üç kitap, 1983), Bu Resimde Kimler Var (1986), Afiş (1991), Kirlenmiş Kağıtlar (1999), Bir Annenin Notları (Seçme Şiirler 2002), Dilsiz Dengbej (2001), Akşam Haberleri (2006), İzi Kalsın (2011) sayılabilir.
Bugün Türkiye Gündemindeki En Önemli 10 Olay
Çalışmalarını ABD'de sürdüren Mardin doğumlu genetik bilimci Prof. Dr. Aziz Sancar, bu yılki Nobel Kimya Ödülü'ne layık görüldü. Sancar, ödülü İsveçli Tomas Lindahl ve ABD'li Paul Modrich ile paylaştı. Üç bilim insanı DNA onarımı alanındaki çalışmalarıyla ödüle layık görüldü. Aziz Sancar ilk açıklamalarından bir tanesini NobelPrize.com yetkilisi Adam Smith'e, telefonda yaptı. Haberi aldığında çok şaşırdığını söyleyen Sancar ülkesi için de mutlu olduğunu belirtti.
Rusya Savunma Bakanı: 'IŞİD'e Hazar Denizi'nden 26 Füze Fırlattık'
Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Hazar Denizi’ndeki Rus savaş gemilerinin Suriye’deki IŞİD mevzilerine 26 füze fırlattığını söyledi. Putin ise, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile yaptığı bir görüşmeden bahsetti: Ona göre, Esad güçleriyle, ÖSO'nun çabalarını bir araya getirmeye çalışmak mümkün olabilir.
'ABD'nin Kunduz'daki Hastane Saldırısı Savaş Suçu'
Uluslararası yardım kuruluşu Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), Cumartesi günü Afganistan’ın Kunduz kentinde 22 kişinin ölümüne neden olan ABD hava saldırısının 'savaş suçu' olduğu görüşünde. MSF, saldırının Cenevre Sözleşmeleri çerçevesinde uluslararası ve bağımsız bir komisyonca soruşturulmasını istedi.
Hayal Gücünün İlk Mimarı Legolarla Yapılmış Gerçeğinin Tıpatıp Aynısı 23 Eşya
Legolar çocukken hayal gücünün ve el becerisinin gelişimi için sıkça kullanılan oyuncaklar. Ancak oyuncak deyip geçmemek gerekiyor. Bıçağından radyosuna, fotoğraf makinesinden süt kutusuna pek çok şeyi legolarla inşa etmek de mümkünmüş... Kosmas Santosa da bu listede görceğiniz o müthiş yapıların mimarı, dünyaca ünlü bir grafiker.
Dolar/TL 5 Haftanın Dibinde
Dolar/TL 2,92 ile son beş haftanın en düşük seviyesini gördü.Cuma günü açıklanan ABD tarım dışı istihdam verisi sonrası ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artışını 2016 yılına erteleyebileceği beklentilerinin artması ile birlikte değer kaybetmeye başlayan dolar, bugün 1 Eylül'den bu yana en düşük seviyesine geriledi.Haftaya 3,00 sınırında başlayan dolar/TL, iki işlem gününde yaklaşık yüzde 1,40 değer kaybettikten sonra bugün de düşüşünü sürdürdü. Güne 2,9579'dan başlayan dolar/TL, saat 17.05 itibariyle 2,92'nin altına kadar geriledi.Euro/TL ise önceki kapanışa göre yüzde 1'e yakın azalışla 3,3026'ya geriledikten sonra şu dakikalarda 3,31 seviyesinin hemen altında alıcı buluyor.Analistler, ABD'de açıklanan verilerin piyasa beklentilerinin altında kalmasının, Fed'in faiz artırımına ilişkin beklentilerinin ötelenmesine ve bunun da risk iştahının artmasına neden olduğunu belirtiyor. Artan risk iştahı ile TL varlıklarının değerlendiğini aktaran analistler, dolar/TL'nin pozitif havanın devam etmesi halinde kısa vadede 2,90 seviyesine kadar geri çekilebileceğini öngörüyor.Analistler, teknik olarak dolar/TL'nin 2,9400 seviyesinin altında kalıcılık sağlaması durumunda TL'ye ilginin devam edebileceğini, aksi durumda 2,9800 seviyesinin direnç olarak izleneceğini ifade ediyor.AA
Aşk Hayatlarında Sürekli Benzer Seçimler Yaparak İnsana "Off Yine mi" Dedirten 10 Ünlü
Geçmişte Sean Penn ve Warren Beatty gibi isimlerle aşk yaşadığını elbette unutmuş değiliz. Ancak o tarihten bugüne köprünün altından epey bir su aktı dersek, yeridir. 22 yaşındaki Jesus Luz ile birlikteliği duyulduğunda, geçici bir şeydir diye düşünmüştük. Ama sonra da kendisinden 30 yaş küçük olan Timor Steffens ile aşka yelken açtı. Kısacası, Madonna gençlik rüzgarını arkasına almış görünüyor. Galiba alışkanlık yaptı.