Görüş Bildir
Bu Okyanus Simülatörü Denizlerdeki En Zorlu Koşulları Canlandırabiliyor
Mühendislerin gemilerden rüzgar türbinlerine kadar pek çok farklı tasarımını üretime geçmeden önce agresif okyanus şartlarına uyumlu olup olmadığını nasıl test ettiğini biliyor muydunuz? ABD’de University Of Maine’de 32 adet fana ve 16 adet kanada sahip bu okyanus simülatörü, mühendislerin ürünlerini 30 metrelik dalgaları ve 320 kilometre hıza sahip fırtınaları taklit ederek test etmelerine olanak sağlıyor.
Bing Maps’e Canlı Kamera Desteği Geldi
Google’ın hüküm sürdüğü çevrimiçi harita dünyasında Microsoft’un Bing Haritaları nihayet somut hamleler atarak rekabeti kızıştırıyor. Yakın zamanda aldığı güncelleme ile akışkan bir ara yüze ve akıllı algoritmalara kavuşan Bing’e şimdi de canlı trafik kameraları desteği geldi. Artık 11 farklı ülkede 35.000’den fazla trafik kamerası barındıran Bing, tek tıkla kamera görüntülerini kullanıcılarına sunuyor.
43. Uluslararası Emmy Ödülleri Sahiplerini Buldu
ABD dışında yayınlanan televizyon yapımlarının en iyilerinin seçildiği Uluslararası Emmy Ödülleri sahiplerini buldu. En iyi erkek oyuncu dalında yarışan Engin Akyürek, hayranlarından yoğun ilgi gördü.
Reklam
İznik'te Bulunan 7 Tonluk Lahit Müzeye Taşındı
Bursa’nın İznik ilçesinde, geçen hafta zeytinlikte bulunan ve daha önce defineciler tarafından kapağı kırılarak yağmalandığı belirlenen geç Roma dönemine ait lahit, topraktan çıkarılarak İznik Müze Müdürlüğü bahçesine taşındı.
Reklam
Tesla Model X 80.000 Dolardan Satışta
CEO Elon Musk’ın inanılmaz sunumuyla dikkatleri üzerine toplayan elektrikli otomobil Tesla Model X, beklemeyi sorun yapmayacak olan ABD’liler için satışa çıktı.
Apple Pencil ile Yapılabilecek İlginç Şeyler
Apple’ın yeni ürünü iPad Pro, özellikle sanatçıların eserlerini ortaya çıkarmada kullanabilecekleri bir dokunmatik kalem olan Apple Pencil desteği sunuyor. Simon Gladman adlı bir kullanıcı ise Pencil’ı daha farklı şekilde nasıl kullanabileceği üzerine kafa yormuş ve aşağıdaki alternatifleri sunuyor.
iPhone’u Gece Lambasına Dönüştüren Mini Aparat
iPhone’ların arka kameralarının flaşları (çoğu telefonda olduğu gibi) el feneri olarak kullanılabiliyor. Ancak el feneri moduna alındığında direkt ve keskin bir ışık  ortaya çıktığı için ortamı aydınlatmak pek de mümkün olmuyor. Abajur biçimindeki bu mini eklenti sayesinde ise iPhone’un flaşı gece lambası olarak kullanılabiliyor.
Reklam
Snapchat’ten Yeni Özellik!
Pek çok yeni ara yüz güncellemesinden sonra Snapchat, Story Explorer adını verdiği yeni bir özelliğini tanıttı. Bu özellik sayesinde kullanıcılar bir Hikaye’yi izlerken ilgi çekici bir ana denk geldiklerinde, o an ile ilgili daha fazla bilgi alabilecekler. Anı izlerken yukarı kaydırma hareketiyle o an ile ilgili çekilmiş daha fazla Snap’e ulaşmaya imkan tanıyacak özellik, şirketin duyurusuna göre ‘çok yakında’ sunulacak.
Reklam
AB-Türkiye Zirvesi 29 Kasım'da
AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, 29 Kasım'da AB-Türkiye Zirvesi'nin yapılacağını duyurdu. Türkiye adına zirveye Başbakan Davutoğlu katılacak.
Celal Şengör Özür Diledi: 'Maksadım O Değildi'
12 Eylül darbesi ve o dönem yapılan işkenceler için 'Dışkı yedirmek işkence değil' sözleri tepkilere neden olan Celal Şengör, sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirterek o dönem işkenceye maruz kalan Doktor Sinan Olcan'dan özür diledi.
Reklam
Bugün Hava Nasıl Olacak?
Yapılan son değerlendirmelere göre ükemizin kuzeybatı kesimlerinin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 
Adana'da Patlayıcı Yüklü Araçla Polis Merkezine Saldırı Girişimi
Adana merkez, Seyhan ilçesindeki Denizli polis merkezine iki kişi uzun namlulu silahlarla ateş etti ve kaçarak uzaklaştı. Şüphelilerin terk ettiği otomobil içinde bomba düzeneği tespit edildi ve araç polis merkezi önünde bomba imha uzmanları tarafından kontrollü olarak infilak ettirildi. Ölen ve yaralananın olmadığı saldırıda polis merkezi ve çevredeki binalar ile araçlar zarar gördü.
Reklam