Görüş Bildir
Öğretmenler Günü'ne Eğlenceli Bir Bakış Açısı!
Öğretmenler Günü için öğretmenlerin de öğrencilerin de yüzünü güldürebilecek eğlenceli bir içerik. Ayrıca TÜİK'in verilerini öğrenince şaşıracaksınız. Videoyu izlerken canlandırılan öğrenci karakterlerinden en az birinde kendinizi görüyorsunuz. Bu vesile ile bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun.
Reklam
Reklam
Sınırda Düşürülen Rus Uçağı ve Sonrasında Yaşanan Tüm Gelişmeler
Suriye'nin Bayırbucak bölgesinde, Türkiye sınırı yakınında bir savaş uçağı, Türk hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle angajman kuralları çerçevesinde vurularak düşürüldü. Olaya ilişkin ilk açıklama Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından geldi ve 'basındaki haberlerden hareketle' düşürülen uçağın SU-24 tipi Rus savaş uçağı olduğu açıklandı. Genelkurmay, milliyeti bilinmeyen uçağın 5 dakikada 10 kez uyarıldığını, iki F-16 ile 'müdahale edildiğini' duyurdu. Rusya tarafından gelen ilk açıklama ise Savunma Bakanlığı tarafından yapıldı:  'Uçağımız Türk hava sahasını ihlal etmedi, kanıtlayabiliriz'... Bu açıklama ile birlikte düşürülen uçağın Rusya'ya ait olduğu resmi olarak kesinleşti. Açıklamada ayrıca uçağın 'yerden ateş' sonucu düştüğü vurgulandı. Rusya'nın yalanlamasına Genelkurmay vurulan uçağın iz analizini yayınlayarak cevap verdi. Saat 09:24'te vurularak düşen uçakta bulunan pilotların paraşütle atladığı belirtilmişti ancak durumları tam anlamıyla netlik kazanmış değil. Rusya Genelkurmay Başkanlığı bir pilot ile kurtarma görevindeki bir askerin muhaliflerce öldürüldüğünü açıklayarak araştırmaların devam ettiğini bildirdi.Olaya ilişkin Putin'den çok sert bir açıklama geldi. 'Sırtımızdan bıçaklandık, sonuçları çok ciddi olacak' diyen Putin ayrıca uçağın Türkiye sınırının 4 km uzağında düşürüldüğünü söyledi. Yaşanan gelişmelerden sonra gözler Rusya Dışişleri bakanı Sergey Lavrov'un Türkiye'ye yapacağı ziyaretteydi. Lavrov ziyaretini iptal etmekle kalmadı, vatandaşlarına da 'Türkiye'ye gitmeyin' çağrısında bulundu. Bu gelişmenin ardından Rusya Savunma Bakanlığı, Türkiye ile bütün askeri ilişkilerini askıya aldıklarını duyurdu.Sabah saatlerinden bu yana yaşanan gelişmeleri sizler için derledik... 
13 Maddede Eski Şili Lideri Salvador Allende
Burjuva bir ailenin oğlu olan Allende, liseyi bitirdikten sonra doğduğu kent olan Valparaíso'da tıp eğitimi gördü. Solcu politik gruplarda çalışarak kısa zamanda öğrenci liderliğine yükseldi. Diktatör Carlos İbanez´e karşı mücadelesinden dolayı tutuklandı ve 1932´de tıp diplomasını aldıktan sonra üniversiteden uzaklaştırıldı.
Erdoğan Başkanlığında Güvenlik Zirvesi
Sabah saatlerinde Suriye sınırında Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de düzenlenen güvenlik zirvesi sona erdi. 
Reklam
Muhalifler, Rus Helikopterini Vurdukları Görüntüleri Paylaştı
Suriyeli muhalif gruplardan 1'nci Sahil Tümeni, düşen Rus jetinin pilotlarını arayan bir Rus helikopterini düşürdüğü iddiasıyla bir video yayınladı. Görüntüde helikopter ABD yapımı TOW füzesi ile imha ediliyor. Rus Genelkurmayı da helikopterin vurulduğunu doğrulayarak bir askerin öldüğünü duyurdu.
Bugün Türkiye Gündemindeki En Önemli 10 Olay
Suriye'nin Bayırbucak bölgesinde, Türkiye sınırı yakınında bir savaş uçağı, Türk hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle angajman kuralları çerçevesinde vurularak düşürüldü. Olaya ilişkin ilk açıklama Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından geldi ve 'basındaki haberlerden hareketle' düşürülen uçağın SU-24 tipi Rus savaş uçağı olduğu açıklandı. Ayrıca bakınız:Rus Uçağı Hızla Düşerken Gözümüzün Önünden  Bir Film Şeridi Gibi Geçen Acı Gerçekler
Reklam
Gerekli mi Gereksiz mi Belli Olmayan Hayatınızı Kolaylaştıracak 15 Tasarım
etiket
Çoğunlukla internet üzerinde gördüğümüz ve gerekliliğini kendi içimizde sorguladığımız bu icatların hangileri gerçekten gerekli hangileri gereksiz kafamız karışmış durumda. Bu şeyleri icat diye mi yoksa faklı bir tabirle mi anmamız gerek bilmiyoruz. Aslında pratik gibi gözüken ama satışlarının garip sitelerde gerçekleşmesinin huzursuzluğuyla almaya tenezzül etmediğimiz icatlar topluluğu olarak adlandırabiliriz bu ve bunun gibi şeyleri.
Reklam
Fenerbahçe'den Evren Turhan ve Erman Toroğlu'na Suç Duyurusu
Fenerbahçe Kulübü resmi internet sitesinden 'Kamuoyuna duyuru' başlığıyla açıklama yaptı. Sarı-lacivertli kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:'23.11.2015 akşamı (dün) Beyaz TV’de yayınlanan “Derin Futbol” isimli programda, kamuoyunda futbolcu temsilcisi olarak bilinen Doğan Ercan’ın bir telefon konuşması kaydının yayınlanması üzerine tarafımıza açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.Bahse konu şahsın telefon görüşmesindeki iddia ve beyanlarıyla ilgili olarak, kendisinde ya da bir başkasında somut bir bilgi, belge ve kanıt bulunması halinde, kulübümüze sunulması ve konunun araştırılması tarafımızın beklentisidir. Ancak kulaktan dolma ve dedikodudan öteye geçmeyecek iddialarla milyonların gündemini meşgul edenlerin bu eylemleriyle ilgili olarak gerekli hukuki süreç, tarafımızdan başlatılacaktır. Sportif Direktörümüz Giuliano Terraneo ve Teknik Direktörümüz Vitor Pereira’ya yönelik bu dayanaksız ve haksız isnatları şiddetle kınıyor, isnat sahibini ise müfteri olarak nitelendiriyoruz.Ayrıca, 21.11.2015 günü A Spor kanalında yayınlanan “Takım Oyunu” isimli programda, Erman Toroğlu ve Evren Turhan isimli şahısların, kulübümüzün UEFA’ya yanlış evrak gönderdiği ve bu nedenle UEFA tarafından yaptırım uygulandığına dair gerçek olmayan iddialarla kamuoyunu meşgul etmeleri ve kulübümüz aleyhinde algı operasyonu yapmaları nedeniyle, bu şahıslar hakkında tarafımızdan savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur.Kamuoyunun bilgisine duyururuz.'Fenerbahçe SK
Tarihi Yarımada'yı Değiştirecek Plana Onay: Hanlar Otele Dönüşecek
Tarihi Yarımada'da bulunan hanların otel ve butik otele dönüştürülmesi ile ev pansiyonculuğu yapılmasının önünü açan imar planı değişikliği İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi tarafından kabul edildi. Projeyi değerlendiren Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Boşaltılmış, kaderine terk edilmiş, yok olmaya yüz tutmuş tarihi eserleri kurtarabilmek için bu kararı aldık. Bu binalarda, istenilirse butik oteller olabilir' diye konuştu.
Reklam