Görüş Bildir
MHP'de Adaylığını Açıklayan İkinci İsim Koray Aydın
MHP'de adaylığını açıklayan ikinci isim Trabzon eski milletvekili Koray Aydın oldu. 'Artık başkalarının balkon konuşmalarını dinlemeye tahammülümüz kalmadı' diyen Aydın, 'MHP'yi geleceğe taşımak azmindeyim' sözleriyle adaylığını ilan etti.
Tahir Elçi'nin Öldürülmesi Dış Basında
Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi dünya basınında da yankı buldu. Ajanslar haberi son dakika olarak geçerken, Diyarbakır’daki çatışmaya ait görüntüler de pek çok yabancı haber sitesinde yer aldı.
Gezegenin Akciğerleri Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya
Dünyanın en geniş yağmur ormanlarındaki tehlike altındaki türler için yapılan ilk kapsamlı araştırmanın sonuçları korkutuyor. Bu araştırmanın sonuçlarına göre, Amazon ormanlarındaki devasa ağaç çeşitliliğinin yarısından fazlası yok olma tehlikesi ile karşı karşıya.
Dışişleri'nden ‘Rusya'ya Seyahat’ Uyarısı
Rusya'nın Türk vatandaşlarına ülke girişinde çıkardığı zorluklar, bu ülkede iş yapan Türk pasaportlu iş adamlarına yönelik polisiye uygulamalar, Türkiye'yi harekete geçirdi. Dışişleri Bakanlığı, Türk vatandaşlarını, Rusya'ya 'aciliyet ve önem arzetmeyen' seyahatlerini ertelemelerinin yararlı olacağı yönünde uyardı.
Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi Öldürüldü
Diyarbakır Barosu üyeleri Sur ilçesinde basın açıklaması yaptıktan hemen sonra silah sesleri duyuldu. Çıkan çatışmanın ortasında kalan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi hayatını kaybederken, saldırıda 2 polis şehit oldu. Saldırının ardından ilçede sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Başbakan Davutoğlu yaptığı açıklamada 'Ya Tahir Elçi'ye suikast yapıldı ya da iki ateş arasında kaldı. Olay mutlak suretle aydınlatılacak, araştırmalar sürüyor' dedi. Olay yerinde incelemelerin sürdüğü sırada çevre güvenliğini sağlayan ekiplere uzun namlulu silah ve roketatarla saldırı gerçekleştirildi. Bu saldırıda 2 polis yaralanırken, olay yerinin zarar gördüğü ve sağlıklı bir incelemenin yapılamadığı bildirildi. Ön otopsi raporu açıklanan Elçi'nin, uzak mesafeden (100 cm üzeri) ateşlenen bir silahla vurulduğu ve hayatını kaybettiği belirtilirken İçişleri Bakanlığı da resmi sitesinden yaptığı açıklamada saldırıların kronolojisine ilişkin bilgiler paylaştı.  
Reklam
Reklam
Erdoğan'dan Rusya Açıklaması: 'Böyle Olmasını İstemezdik'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesine ilişkin 'Yaşanan hadiseden dolayı gerçekten üzgünüz. Biz, böyle olmasını arzu etmezdik, istemezdik ama maalesef böyle bir şey oldu. Temenni ederim ki bundan sonra böyle bir şey olmaz' dedi.
Reklam
44 Yılını Hapiste Geçiren Adamın Günümüz Teknolojisine Verdiği Tepki
etiket
Birkaç yıl ziyaret etmediğiniz bir yere tekrar gittiğinizde bile çevrenin değişimi şaşkınlık verici oluyor. Peki 44 yıl boyunca hiç dış dünyayı görmeyen biri günümüzdeki teknolojik gelişmelere nasıl tepki verir dersiniz? Hayatının 44 yılını hapishanede geçiren Otis Johnson, geçen yılların ardından tamamen değişen dünyaya inanmakta güçlük çekiyor.
Reklam
Yeri Geldiğinde Hayır Diyebilme Erdemine Sahip Olmanın 12 Güzel Yanı
Evet, iyi kalplisiniz ve kimseyi kırmak istemiyorsunuz. Ancak istemediğiniz bir şey için evet demek zorunda kalmak sizin için bir mecburiyet olmamalı. Hayata dair öğrenilmesi gereken en önemli derslerden biridir 'yeri geldiğinde hayır diyebilmek'. Herkesin isteğini kabul edip onların önerilerine göre hareket eden biri başkalarının belirlediği bir yolda ilerler. Sadece gerçekten evet demeniz gereken konulara evet deyip sizi yıpratacak konulara hayır diyebildiğinizde kendi yolunuzu çizmeye başlayacaksınız. Bu da sizi çok daha değerli hissettirecektir.
Reklam
Mozilla: Artık Google’ın Parasına İhtiyacımız Yok
Daha önce Google ile işbirliği içerisinde olan ve anlaşmalarla milyonlarca dolar gelir elde eden Mozilla, yeni yaptığı açıklamada hayatta kalabilmek için Google’ın parasına ihtiyaç duymadıklarını dile getirdi. Birden fazla iş ortağı bulunan şirketin artık tek seçeneği Google değil.
DJI'ın Yeni Drone'u Tarla İlaçlayacak
DJI, tarım kullanımına yönelik geliştirdiği drone’u duyurdu. Ekinleri spreylemek amacıyla tasarlanan DJI’ın en yeni drone’u Agras MG-1, 10 dönüme kadarki bir araziyi 10 saat içinde spreyleme yeteneğine sahip.
Reklam