Türkiye’den ABD’ye Göç Dalgası: Ünlü Sanatçılar Dahi Ülkeyi Terk Etmek İstiyor
Türkiye’de giderek artan terör olaylarından, ekonomik ve siyasi istikrarsızlıktan, çocuklarının eğitimi ve geleceğinden endişe duyan çok sayıda Türk vatandaşı, Amerika’ya yerleşmenin yollarını arıyor. ABD’de yaşayan Türkler, özellikle son aylarda Türkiye’deki akraba ve tanıdıklarının kendilerine ulaşıp Amerika’ya yerleşmenin yollarını aradıklarını belirtiyorlar.
CHP'li Muharrem İnce Bayrak Açıyor: '4 Haziran'ı Bekleyin'
Dokunulmazlık oylamasında 367 barajının CHP'li vekillerin oylarıyla aşılması, parti içinde ciddi rahatsızlığa yol açtı. Yönetimi, 'cesur davranmamakla' suçlayan Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin yönetime bayrak açmaya hazırlandığı ve 4 Haziran'da İstanbul'da bir miting yapmayı düşündüğü belirtiliyor.
Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı
Oylama gizli yapıldığı için, kim olduklarını yalnızca kendileri biliyor.  Ki, o gizlilik de yine lafta kaldı. İçtüzük resmen çiğnendi.  AKP milletvekilleri, CHP’lilerin itirazlarına ve oturumu yöneten Meclis Başkanı’nın uyarısına rağmen genel kurul salonunda “hayır” demediklerini “göstermenin” yolunu yine buldular.  Konuya geleyim: 20 CHP’li milletvekilinden söz ediyorum. 376 kabul oyunun bize gösterdiği kadarıyla, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişiklik teklifinin yasalaşmasında, 20 CHP’li milletvekilinin “evet” desteği bulunuyor.  Başka bir deyişle, AKP-MHP blokunun (356 milletvekili) referandumsuz kabul için, CHP Grubu’ndan ihtiyaç duyduğu 11 evet oyu fazlasıyla verilmiş oldu.  20 CHP milletvekilinin gönülleri, “Teröristlere destek vermediklerine” inandıkları için rahat olmalı.  Ne var ki, AKP rejimine verdikleri destek, basit bir matematikten çok fazlası. Yakın gelecekte bunun sonuçlarını daha güçlü hissedeceğiz.  Görünen ilk sonuç şu:  Teklife evet diyen 20 milletvekili; HDP’yle yan yana görünmemek adına, 12.5 milyon seçmenin oy verdiği ana muhalefet partisini, fiili olarak, başkanlığa destek verir duruma düşürmüşlerdir.
ABD ve AB'den Dokunulmazlık Açıklaması
Dün Meclis'te kabul edilen ve 138 milletvekiline yargı yolunu açan anayasa değişikliğiyle ilgili hem ABD hem de AB'den açıklama geldi. Açıklamalarda dokunulmazlıkların kaldırılmasının endişe verici olduğu vurgulandı.
Reklam
Reklam
Beyaz Saray'da Saldırı Girişimi
Beyaz Saray yakınlarında bir kişi gizli servis polisine silah çekti. Polisin vurduğu şüpheli gözaltında. Beyaz Saray'a giriş çıkışlar geçici olarak durduruldu.
Reklam
Reklam
Arttırılmış Sanal Gerçeklik Gelecekte Korkunç Bir Duruma Dönüşebilir mi?
Hali hazırda deli gibi kullanılan sanal gerçeklik gelecekte bizleri nasıl bir duruma sokacak? Oyun sektörü başta olmak üzere günümüzde birçok sektöre damgasını vurmayı başardı, önümüzdeki bir kaç yıl içinde de muhtemelen hayatın her alanına damga vuracak.  Microsoft HoloLens ile başarılı bir çıkış yakalayan sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik gözlükleri gelecekte bizlerin hayatını cehenneme çevirebilecek gibi gözüküyor. Cep telefonunuzun ve bilgisayarınızın ortadan kalkıp bunların bir gözlükte buluştuğunu düşünün...
Reklam
Irak'ta Başbakanlık ve Parlamento Baskını
Irak'ın başkenti Bağdat'ta Şii lider Sadr yanlısı binlerce gösterici, hükümet binalarının bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge'ye geçerek, Başbakan İbadi'nin ofisi ve parlamento binasını bastı. Güvenlik güçleri, göstericilere gerçek mermiyle müdahale etti.
Reklam