Görüş Bildir
Haberler
Ali Ağaoğlu'ndan Hürriyet'te Tam Sayfa İlanla Ahmet Hakan'a Yanıt

etiket Ali Ağaoğlu'ndan Hürriyet'te Tam Sayfa İlanla Ahmet Hakan'a Yanıt

ATKN
12.08.2016 - 10:40 Son Güncelleme: 12.08.2016 - 12:09

15 Temmuz'daki darbe girişiminde yaşamını yitirenlerin aileleri için ev yapmak istediğini söyleyen ve İstanbul Levent’teki askeri arazilere talip olduğunu ifade eden iş adamı Ali Ağaoğlu, kendisini eleştiren Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan’a, Hürriyet gazetesinden tam sayfa ilan ile yanıt verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ne olmuştu?

'Levent'te eskiden golf kulübü olarak kullanılan askeri alan var'

Ali Ağaoğlu, 15 Temmuz'daki darbe girişimininde hayatını kaybedenlerin aileleri için ev yapmak istediğini ifade etmiş ve şöyle konuşmuştu:

'Cumhurbaşkanımız talimatı versin yarın kazmayı vuralım. Kamu yer göstersin hiçbir karşılık beklemeden 239 şehide 239 ev yaparım. Mesela Levent’te eskiden golf kulübü olarak kullanılan askeri alan var. Alan boş ve müsait. Bana 250 ev yapacak kadar alan versinler ve bu projeyi hayata geçirelim. Şu anda yaralılarımız var. Umarım sayı artmaz ancak eğer artarsa da her şehit ailesine bir ev yapmak istiyorum.'

Ahmet Hakan: 'Hadi oradan Ali Ağaoğlu'

8 Ağustos 2016 tarihli köşe yazısında Ali Ağaoğlu'nu eleştiren Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, 'Hemen ve derhal… Bu Ali Ağaoğlu denilen… Darbe fırsatçısına… Şehit istismarcısına… Bir devlet ya da hükümet yetkilisi… 'Hadi oradan be! Sen anca avucunu yalarsın' demelidir' ifadelerini kullanmıştı.

Hakan'ın 8 Ağustos 2016 tarihli köşe yazısı

Ardından Ahmet Hakan, dünkü (11 Ağustos 2016) köşesinde Ali Ağaoğlu’nun kendisine gönderdiği mektubun bir kısmına yer vermiş, 'Ne zaman bir yeşil alan imkânı doğsa, oraya bir beton kondurmak zorunda mısın be hey Ali Ağaoğlu! Bırak o güzelim alanı da yeşil kalsın yahu… Beton, beton, beton… Yeter! Yeter artık!' demiş ve çağrıda bulunmuştu:

'Şehit ailelerine için yanıyorsa… Tek derdin şehit ailelerine yardımcı olmaksa… Çıkar beklentin yoksa… Binlerce konutun var. İçlerinden üç yüz tanesini bağışla şehit ailelerine… Biz de sana 'Helal olsun' diyelim.'

Tam sayfa ilan ile Ahmet Hakan'a yanıt

Tam sayfa ilan ile Ahmet Hakan'a yanıt
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ali Ağaoğlu, Ahmet Hakan'a gönderdiği mektubun tamamını yayımlamadığını belirterek, Hürriyet'e tam sayfa ilan verdi ve Hakan'a gönderdiği mektubun tam metnini paylaştı.

Ali Ağaoğlu'nun, ilanda kullandığı ifadeleri şu şekilde:

'Hey Ahmet Hakan!

Anlaşılıyor ki, yine sosyal medyadaki feraset yoksunlarının gazına gelip aynı kervana sen de katılmışsın.

Köşe yazısı yazdığın gazetedeki haberimi bir daha oku! Orada sadece şehit aileleri için inşa edeceğim konutlara yetecek kadar arsa önerisinde bulunduğumu, başkaca bir talebim olmadığını, adres gösterdiğim yerin konum itibariyle ’15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü görmesi nedeniyle anlamlı olması yanında burada inşa edilecek anıtsal özellikler taşıyan konutların şehit ailelerine kalıcı ve gelecek garantisi sağlayacağını, söz konusu girişimimle şehit ailelerinin acısını bir nebze olsun hafifletmeye katkı sağlamak dışında bir beklentim olmadığını, olamayacağımı anlayacaksın.

Bu tutumumla, ortaya koyduğun yaklaşımının köşendeki ‘Şunları yapan FETÖ’ye hizmet eder’ başlıklı yazındaki ‘talkımlar’dan hangilerine uygun düştüğünün takdirini de sana bırakıyorum.

İtiyad haline getirdiğin bana çakıp reytingini yükseltme çabanı anlayış ve tebessümle karşılıyor, sana kızamıyorum…

Benimle ilgili yazdığın haksızlıklarla dolu yazınla ilgili olarak bu açıklamaya köşende yer vermeni bekliyorum.'

Hürriyet, Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
620
181
169
88
16
13
10