Görüş Bildir
Haberler
İtalya, Çocuklarını Vegan Yetiştiren Ailelere Hapis Cezasını Tartışıyor

etiket İtalya, Çocuklarını Vegan Yetiştiren Ailelere Hapis Cezasını Tartışıyor

Onedio Medya
11.08.2016 - 19:15 Son Güncelleme: 12.08.2016 - 00:37

İtalya’da, çocuklarını vegan yetiştiren ebeveynlere hapis cezası vermeyi öngören bir yasa tartışılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

La Repubblica’nın haberine göre çocuklarını vegan olarak yetiştirmekte isteyen ebeveynler hapis cezası riskiyle karşı karşıya kalabilir. 

İtalya'da bir milletvekili, çocuklarının kötü beslenmesine yol açan ebeveynlere hapis cezası öngören bir yasa teklifi sundu. Merkez sağdaki Forza Italia Partisi’nin milletvekili üyesi Elvira Savino’nun sunduğu ve bu nedenle “Savino Yasası” olarak anılan tasarıda, 16 yaşından küçük çocuklarını “yetersiz” besleyen ebeveynlerin, 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları öngörülüyor.

Savino: Veganlığa karşı değilim

Savino: Veganlığa karşı değilim

Savino, ailelerin çocuklarına sağlıklı ve dengeli büyüme için gerekli besinleri içeren bir diyet uygulaması gerektiği düşüncesiyle bu tasarıyı hazırladığını açıkladı. 

Savino, 'Bireylerin özgür seçimi olduğu sürece veganlara ya da veganlığa karşı değilim. Ama bazı ailelerin çocuklarına bilimsel bir kanıt ya da doktor kontrolü olmadan fanatikliğe varacak şekilde veganlığı empoze etmelerine anlam veremiyorum ' ifadelerini kullandı. 

Vejeteryanlar et, balık ve tavuk yemezken veganlar süt ve yumurta gibi hayvansal ürünleri ve bunların içinde bulunduğu yiyecekleri de tüketmiyorlar. 

Kendisi de yedi yaşında bir çocuk annesi olan Savino bu yasa tasarısını İtalya'da meydana gelen bazı olaylardan sonra hazırlama kararı aldığını belirtti.

Vegan çift çocuklarının velayetini kaybetmişti

Vegan çift çocuklarının velayetini kaybetmişti
İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz ay İtalya’da 1 yaşını doldurmuş olmasına rağmen henüz 2-3 aylık bir gelişme kaydedebilmiş bir bebeğin velayeti, ailesinin hastanenin etçil bakım önerisini reddetmesinin ardından ailesinden alınmıştı.

İtalya’da bu olayın ardından veganlıkla ilgili tartışmalar başlamıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
262
38
30
13
10
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sertaç Gönültaş

oh be sonunda. kendin nasıl yaşıyorsan yaşa ama karar mekanizması gelişmemiş çocuğa kendi doğrularını dikte edemezsin. bu "her şey" için geçerli. geçen gün d... Devamını Gör

Alican Türkkollu

Bitkisel besinlere göz dikmiş minicik ceylanların rızkını yiyen o vahşi otoburlara tüm Dünya cephe almalıdır. Veganlara karşı yayınlanan manifestolarla 21.y... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Hayvansal gıdaların yerini gayet güzel tutabilecek bitkisel besinlerin var olduğunu söylüyorlardı. Yoksa hepsi bir yalan mıydı? Yalan mıydı sevgimiz? Aşkımız... Devamını Gör