Görüş Bildir
Bugün Hava Nasıl Olacak?
Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Karadeniz kıyıları, Batı Akdeniz ile Kocaeli, Sakarya, İstanbul'un doğu kesimleri Denizli, Manisa, Uşak, Afyonkarahisar çevreleri ve Kütahya'nın güney kesimlerinin yağışlı geçeceği, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde Uşak, Afyonkarahisar, Kütahya, Isparta ve Burdur'un yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
Cizrespor Ligden Çekildi
Kupada Göztepe'yi 2-0 yenerek, grup aşamasına kalan ilk amatör lig takımı olan Cizrespor, ligden çekilme kararı aldı.
Reklam
Fenerbahçe 79-61 Kızılyıldız
Fenerbahçe, Euroleague A Grubu dokuzuncu maçında Kızılyıldız'ı 79-61 mağlup ederek gruptaki yedinci galibiyetini aldı ve liderliği garantiledi.
Red Başlangıç Seviyesinde 5K Video Kamerası Scarlet-W Modelini Çıkardı
Peter Jackson veya David Fincher ile aynı son teknolojiyi kullanarak bir reklam filmi çekmek artık daha ucuza mal olacak. Red firması 5K RAW video ve şirketin Dragon sensoruyla 2K ProRes çekebilen Scarlet-W ve Scarlet-W Monochrome modelini çıkardı. Bu çılgın makinenin fiyatı ise 9950 dolar olacak ve ağır çekimler için 5K ekranda 60 fps ile, 4K ekranda 150 fps ile ve 2K ekranda 300 fps ile çalışabilecek. Model, en yüksek seviye 29 bin dolarlık 6K Epic modeli ve son çıkan 5950 dolarlık Raven modeli arasında bir konumda bulunuyor. Bütün son modeller kameralarda ortak olarak Dragon sensoru olduğunu belirten Red, yapılacak ara çekimlerin oldukça kusursuz olacağını söylüyor.Önceki modellerin aksine Scarlet kameraları Scarlet-W modeline yükseltilemeyecek. Bu da şirketin modası geçmeyen ürünler yarattığı izlenimine leke sürüyor. Ancak, son model Scarlet Dragon sahipleri 2500 dolar indirim alarak başlangıç-seviyesinde bir çekim paketine Canon mount ile birlikte (Nikon da seçilebilir) 14500 dolar yerine 12000 dolar ödeyerek sahip olabiliyor. Üstelik eski kameraları hala kendilerinde kalıyor. Arri'nin Alexa modeli ve diğer modellerin daha popüler olmasına rağmen bu fiyat bağımsız müzik şirketleri ve kiralama dükkânları için olumlu bir iz bırakacaktır.
Reklam
Porsche 911 Carrera 4 ile Direksiyon Sınavına Çıkan Sürücü Adayları
Fransa’da açılan Porsche Experience Center tanıtımı için yapılan uygulamada sürücü adayları direksiyon sınavlarını Porsche 911 Carrera 4 ile geçiriyorlar. Arabayı görünce şaşıran adaylar ilk başta kullanmak istemeseler de kendilerini direksiyonda buluyorlar, sonrası malum...
Ehliyetler Değişiyor
etiket
Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle mevcut sürücü belgeleri 1 Ocak 2016'dan itibaren değiştirilmeye başlanacak. Bu kapsamda mevcut sürücü belgeleri 5 yıl içinde yeni tip sürücü belgeleriyle değiştirilecek. Yeni sürücü belgeleri, uluslararası standartlara sahip olduğu için diğer ülkelerde de kullanılabilecek. Yeni ehliyetler için ödenecek bedel 15 TL.
Reklam
Dilek Doğan'ı Öldüren Polisin 26 Yıla Kadar Hapsi İsteniyor
Sarıyer'de 18 Ekim'de gerçekleştirilen terör operasyonu sırasında polisin silahından çıkan kurşunla ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Dilek Doğan'ın öldürülmesiyle ilgili hazırlanan iddianame, mahkemece kabul edildi. Yaşanılan olayda Dilek Doğan'ın hayatını kaybetmesine neden olduğunu öne sürülen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Y.M'nin 'İhmali davranışla kasten adam öldürme' suçundan 20 yıldan 26.5 yıla kadar hapis talep ediliyor.
Reklam
Reklam
2015'te Sınırda 913 IŞİD'li Yakalandı
1 Ocak 2015'ten bu yana Türkiye sınırından yasadışı olarak geçmeye çalışan 54 ülkeden 913 yabancı uyruklu IŞİD üyesi yakalandı. Yakalanan örgüt üyelerinin üzerinden 139 hafif silah mühimmatı, 6 el bombası, 14 kilogram altın külçe çıktı.
Muslera: "Derbilerin Favorisi Olmaz"
Galatasaray'ın başarılı kalecisi Fernando Muslera, Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında deplasmanda oynayacakları Beşiktaş derbisini kazanmak istediklerini söyledi.
Reklam