Görüş Bildir
Haberler
Çalışma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nda Devir Teslim Töreni

Çalışma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nda Devir Teslim Töreni

ATKN
01.09.2016 - 13:35 Son Güncelleme: 01.09.2016 - 14:48

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'nda devir teslim töreni gerçekleştirildi. Süleyman Soylu görevini Mehmet Müezzinoğlu'na, Efkan Ala da Süleyman Soylu'ya devretti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Efkan Ala'nın istifasının ardından İçişleri Bakanlığı görevine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu getirilmişti.

Soylu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini Mehmet Müezzinoğlu'na devretti.

'Görevimizi layıkıyla yürütemezsek milletimiz bizden hesap sorar'

Konuşma yapan Soylu, 'Görevimizi layıkıyla yerine getiremezsek milletimiz bizden hesap sorar' dedi. Müezzinoğlu da, reformların devam edeceği mesajını verdi.

Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

'25 Kasım tarihinde devraldığımız ve aldığımız günden itibaren de sorumluluğunu omuzlarında her daim hissettiğimiz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını, bugün yine devlet ve siyaset tecrübesi engin bilgi ve deneyimi olan, bulunduğu her noktada başarılarıyla adından söz ettiren değerli ağabeyimiz, eski sağlık bakanımız ve AK Parti'mizin başkan yardımcısı olan Mehmet Müezzinoğlu Bey'e devretmek üzere bulunuyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakanlığımız çağın gereklerini yerine getiriyor. Amacımız büyük reformu devam ettirecek adımlar atmaktır. Boş kalır, eğer milletimize verdiğimiz emaneti layıkıyla beraber yürütemezsek, layıkıyla beraber yönetemezsek, hiçbir şey düşünmeden tankın üzerine çıkanlar, sadece milletini, bizi, sadece hürriyetimizi ve sadece bu insanların bu topraklarda yarına endişesiz bir şekilde gitmesini düşünenler, ay yıldızlı bayrağımızı düşünenler bizden hesap sorar. Bu sorumluluk bizim üzerimizdedir. 

Günlerce meydanlarda nöbet bekleyenler, millet olmanın hazzını ve onurunu bize her gün yaşatanlar bize hesap sorar. Onun için, sorumluluğumuzun ağır olduğunu, 15 Temmuz'a kadar Türkiye'de büyük reform, değişim ve büyük sıçrama gerçekleştiğini ama 15 Temmuz'dan sonra bunun üzerine her birimizin onlar adına büyük bir sorumluluk taşıdığımızı ve bu anlayışta hareket edeceğimizi zihnimizde belirledik. Biz bunu, vatan nöbeti olarak nitelendiriyoruz. Bu vesileyle, özellikle gece gündüz burada çalıştım.'

Müezzinoğlu'ndan 'reform' vurgusu

Müezzinoğlu'ndan 'reform' vurgusu

Fotoğraf: Süleyman Soylu / Twitter

Çalışma ve Güvenlik Bakanlığı'na atanan Müezzinoğlu ise şunları söyledi:

'Görevi devralmanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyorum. Kendisine (Süleyman Soylu) özellikle bu dönemde yaptığı dinamik çalışmalar ve reformlarından dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah, ülkemiz ve milletimiz adına reform süreçleri bütün bakanlıklarımızda, çağı yakalayabilecek, bu ülkeyi ve milleti taşıyacak reformları yine hükümet olarak yapmaya devam edeceğiz.

15 Temmuz bize güzel bir miras da bıraktı. O miras, bu milletin kaderiyle hiçbir hainin oynayamayacağının dünyaya ispatının mirası oldu. O akşam meydanlarda, koltuk değnekleriyle, iki ayağı olmayan engelli kardeşlerimizi o meydanda gördüm. Karanlık geceyi aydınlığa çeviren milletimiz var. 'Sen bu halinle' diye sorduğumda, 'Bu akşam olmayacağız da ne zaman olacağız' diye vatan, bayrak sorumluluğu duyan insanların mirasına sahip çıkmak, inşallah el birliğiyle sorumluluğumuz olacaktır.'

İçişleri Bakanlığı'nda da devir teslim töreni yapıldı

İçişleri Bakanlığı'nda da devir teslim töreni yapıldı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Çalışma ve Sosyal Bakanlığı'nın ardından İçişleri Bakanlığı'nda da devir teslim töreni gerçekleştirildi.

Efkan Ala, görevi Süleyman Soylu'ya devretti.

Ala, devir teslim sırasında şöyle konuştu:

'Öncelikle bugünü bize bahşeden yüce Allah'a şükürler olsun. Bu görevi bana tevdi eden sayın cumhurbşakanımıza, başbakanımıza teşekkür ediyorum. 

Bu görevi yerine geitrirken bana her zaman destek olan mesai arkadaşlarıma müteşekkirim. Şehit olan arkadaşlarımız var gazi olarak hayatını devam ettiren arkadaşlarımız var. Bütün şehitlerimizi rahmetle gazilerimizi minnetle anıyorum. 

Bu görevi yerine getirirken her zaman desteğini yanımda hissettiğim TBMM'ye ve üyelerine şükranlarımız sunuyorum. 

Parti teşkilatıma da ayrıca teşekkür ediyorum. Sayın bakanım yeni göreviniz hayırlı uğurlu olsun. Ülkemizin menfaati için sizin başarılı olmanızı temenni ediyorum.'

Süleyman Soylu'nun açıklamalarının bir bölümü ise şöyle:

''21. asra Türkiye iyi başladı. Bütün dünyanın şaşkınlığı içerisinde hem yol haritasını hem dünya okumasını hem de insanın hayat standartlarını yükseltmek için ortaya koyduğu gayretten bir an olsun vazgeçmedi. Hukukun üstünlüğünden ve işleyen hukuk sisteminden hiçbir dakika ayrılmayan Türkiye tablosu 21. asrın özetidir. Devamlı demokrasisini yükselten Türkiye tablosu 21. asrın özetidir. Hukuk demokrasi ve vatan... Bugün buradayız, 24 saat sonra vatanımızın milletimizin bize emanet ettiği başka bir görevdeyiz. Türkiye ve etrafımızdaki coğrafya çok büyük bir sınavdan geçmektedir. 14 yıllık AK Parti iktidarında hedefinden sapmaz bir irade ile bu mücadele devam etmiştir ve devam edecektir. Bir taraftan PKK bir tarafdan DEAŞ mücadelesi Türkiye'nin büyüme özgürlük haritasının en önemli mücadelesi olarak tarihte yerini alacaktır.'

15 Temmuz milletimiz için coğrafyamız için milat. Demokraside milletleşmenin ne olduğunu bir kez daha 15 Temmuz'da bu aziz millet bütün dünyaya gösterdi. Vatan duygusunun ne olduğunu aziz milletimiz bütün dünyaya gösterdi. Attığımız her adım yaptığımız her iş bir taraftan onların ruhaniyetini incitmeyecek onların ruhaniyetiyle bizleri sürekli olarak bir arada tutacak. Türkiye bu beladan bu alçaklıktan kurtulacaktır. 

Burada büyük bir sorumluluğun görev yaptığı dönem içerisinde hukuk çizgisini bir an için bırakmayan kıymetli dostumuz, mesai arkadaşımız, Anadolu'nun güzel evladı Efkan Bey'den bu bayrağı teslim almak bizim için de büyük bir sorumluluktur. Hep duamız şu olmuştur: Allah alnı açıklıkla görev almak ve devretmek nasip etsin. Ben de kıymetli bakanımıza ortaya koymuş olduğu kararlılık feraset için çok teşekkür ettiğimi ifade etmek istiyorum. Allah yardımcımız olsun.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın