Görüş Bildir
Haberler
Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff Görevden Alındı

Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff Görevden Alındı

Deniz Gök
31.08.2016 - 21:49 Son Güncelleme: 01.09.2016 - 10:16

Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff, kamu bankalarındaki kaynakları usûlsüz harcadığı gerekçesiyle hakkında başlatılan soruşturmanın ardından Brezilya Senatosu tarafından görevden alındı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff, Brezilya Senatosu tarafından görevden alındı. Son 9 aydır tartışılan ve senatörlerin 61 evet oyuna karşı 20 hayır oyuyla aldığı kararın nedeni, Rousseff'in bütçe kanununa muhalefet etmesiydi.

Rousseff'in devlet bankalarındaki parayı, yasa dışı biçimde kamu harcamalarında kullanması nedeniyle alınan bu karar, Güney Amerika'nın dev ekonomisi Brezilya'da solcu İşçi Partisi'nin de 13 yıllık kesintisiz iktidarını sonlandırdı.

Yerine Temer geçti

Yerine Temer geçti

Rousseff'in yerine muhafazakâr partiden Michel Temer geçti. Temer, Rousseff'in hakkındaki soruşturma başlatılınca Mayıs ayında görevinin askıya alınması üzerine vekâleten cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmuştu. Senato, Temer'in 2018'e kadar görevi asli olarak devam ettirmesine karar verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Siyaset yasağı getirilmesi de gündemdeydi ancak getirilmedi

Siyaset yasağı getirilmesi de gündemdeydi ancak getirilmedi

Senatonun gündeminde ayrıca Rousseff'in siyasetten 8 yıl mahrum bırakılması konusu da vardı. Senato, eski cumhurbaşkanına siyaset yasağı getirmeme kararı aldı.

Brezilya'nın ilk kadın cumhurbaşkanı olan Rousseff hakkındaki suçlamaları reddetmiş, soruşturmanın bazı elitlerin işine geldiğini ve ülkenin yoksullarına hizmet eden politikaları nedeniyle zenginlerin rahatsız olduğunu söylemişti.

2014'te yeniden seçilen Rousseff'in karşıtları ise ülke ekonomisinin tarihin en kötü dönemlerinden birini yaşadığına işaret ederek, değişikliğin faydalı olduğunu savunuyor.

Ülkenin en büyük şehri Sao Paulo'da kararın ardından havai fişeklerle kutlamalar yapılırken, ülkenin başkentinde de sokaklar korna çalarak kutlama yapan araç konvoylarıyla doldu.

Reuters

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
67
27
19
14
7
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ersel Ümit

Latinler işi bilmiyorlar.Bizimkilerden örnek alsınlar.Kanun çıkarıp kendilerine sınırsız örtülü ödenek ayırıyorlar.

Berk

Bu Latinler de çok cahillermiş yaaa.

Andy Dufresne

kim ulkesinin ekonomisini buyutuyorsa basina bisey geliyor. bazilarina gore omo bonlor toyotro

gökhan gök

aynen haklısın

Barış Buzluk

sevinenler neye sevinmişler acaba?gerçekten merak ediyorum