Görüş Bildir
Neden Borç Döngüsünden Çıkamıyoruz 101: Borcu Borçla Kapatma Sanatı
Maddi durumumuz ne olursa olsun, bizi aynı kefeye sokan ortak noktalardan en beteri: borçlarımız. Hepimiz hayatımızın bir döneminde maddi borç altına giriyoruz. En varlıklı iş adamının da bankadan kredi çekmesi gerekir; üniversite eğitimini tamamlamak için devlet desteği alması gereken orta halli öğrencinin de… Farklı olan nokta ise, bu borç ile başa çıkma becerimizdir. Ve işin doğrusu şu ki pek çoğumuz bununla başa çıkamıyor. Tefeciler, nakit çekimleri, yüksek faizli krediler,... Sonuç ise bitmek bilmez, kısır bir borç döngüsü.Göz göre göre bu döngüye kapılmamızın psikolojik açıklaması nedir?
Soma Faciası Davasında Sağ Kurtulan İşçilerin Dinlenmesine Başlandı
Manisa'nın Soma ilçesinde 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili 8'i tutuklu 46 sanıklı davanın görülmesine, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden başlandı. İki hafta sürmesi beklenen duruşmalarda, facia sırasında madenden çıkartılan işçiler ile kurtarma çalışmalarına katılan ekipler, acıya tanıklıklarını anlatacak. Duruşmaya girmeden önce ölen madencilerin aileleri de adalet nöbetlerinin, mücadelelerinin sonuna kadar süreceğini, söyledi.
Reklam
Kılıçdaroğlu: 'Türkiye'nin Onuruyla Oynama Yetkisini Size Kim Verdi?'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk askerinin Musul'a gönderilmesi hakkında hükümetin tutumunu eleştirirken, ''Onlardan mı izin alacağız gideriz' diyorlar, sen Rus uçağını neden düşürdün? Sen de Irak toprağını işgal ediyorsun. Araya bir sürü insan girdi ve Türkiye geri çekildi. Türkiye'nin onuruyla oynama yetkisini size kim verdi?' dedi.
Reklam
İnsan Doğa İşbirliğiyle Ortaya Çıkan 15 'Yaşayan Heykel'
Gün geçmiyor ki türümüz doğayı yok edecek yeni bir girişimin müteşebbisi olmasın. Ancak insan doğa ile el ele verince tüm dünyayı sanat eserine çevirmesi de mümkün. İşte bunun harika bir kanıtı 1931 yılında kurulan Montreal Botanik Bahçesi. 190 hektar alana yayılan bahçedeki “yaşayan heykeller” tüm dünyadan gelen sanatçılar tarafından yapılmış. Tel ve ahşap konstrüksiyonların bitkilerle sarılması sayesinde ortaya çıkan heykeller bakanları büyülüyor.Bir gün fırsat bulur da yaz aylarında Montreal’i ziyaret edecek olursanız, bu bahçenin en güzel haliyle karşılaşma şansını yakalayabilirsiniz.
Reklam
Harry Potter'ın Yazarından: 'Fantastic Beasts and Where to Find Them'den İlk Fragman Geldi
Harry Potter serisi yazarı J.K. Rowling'in elinden çıkan 'Fantastic Beasts and Where to Find Them'in sinema uyarlamasında yönetmenlik koltuğunda Potter serisinin son dört filmini yöneten David Yates oturacak. Harry Potter serisinin başlangıcından 70 yıl öncesinde geçecek serinin ilk filmi 18 Kasım 2016'da sinemayla buluşacak. J.K. Rowling'e göre Harry Potter'dan bağımsız olacak filmde yepyeni bir hikaye anlatılarak büyücülük dünyasının bilinmeyenleri mercek altına alınacak.
Reklam
Kum Beji Şampanya Rengi Sizi de Sıkmadı mı? İşte Duvarlarınız İçin 35 Alternatif Fikir
etiket
Kum beji, şampanya rengi, güneş sarısı, mum ışığı, cam göbeği, çakıl taşı, vs. Evlerinizi boyatmak için artık farklı şeyler yapmanın zamanı gelmedi mi sizce de? O halde neden bir grafiti, resim, animasyon, süper kahraman, ağaç, sokak, vs. süslemesin evinizin duvarlarını? Bu kadar katı fikirli olmayın, bir göz atın. Eminiz ki beğeneceğiniz bir şeyler çıkacak.
Hayatını Hangi Özelliğinin Yönettiğini Söylüyoruz!
etiket
Hayatına hangi yönünün, hangi özelliğinin yön verdiğini; aldığın kararların, attığın adımların arkasında aslında hangi özelliğinin olduğunu merak ediyor musun? O zaman çok doğru bir yerdesin! Hadi testi çöz ve o eşsiz özelliğini hemen öğren!
Reklam
Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı
Musul'a asker sevk eden Ankara, Irak'ta eski parametreler üzerinden Türk mobilitesinin hala geçerli olduğunu sandı. Yanıldı. Davutoğlu yeni dinamiklere göre hareket ettiklerini söylüyor. Ama yeni olan epey farklı.Hükümet uygulamalı atasözleri dersi veriyor. Birtakım siyasi mülahazalarla Musul’a yapılan askeri sevkiyat nedeniyle Ankara, Bağdat’ın sert tepkisi karşısında geri adım attı. Başika kampına gönderilen askeri konvoyun yaklaşık yarısı geri çekildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Çekilme söz konusu değil” demesine rağmen! Yeni nesiller, “Yanlış hesap Bağdat’tan döner” sözünün anlamını idrak ettiren iktidara minnettar olsun!Çark görüntüsünden kaçınmak için geri adımın adını ‘çekilme’ değil ‘tanzim’ koydular. Türkiye’yi komşularıyla teker teker düşman haline getiren hatalardan dönüşü kolaylaştıracaksa varsın adı ‘tanzim’ olsun.
Nanoparçacık Tabanlı Pencereler İsteğe Bağlı Renk Değiştirebiliyor
Artık odanın rengini farklı bir tona çevirmek için özelampullere ihtiyacınız olmayacak, yalnızca pencereye değişmesinisöyleyeceksiniz. Bir üniversitede yapılan araştırmalarda altın ve gümüşnanoparçacıklarına akım gönderilerek camdan geçen rengin değiştirilebildiğikeşfedildi. Pencereye bir yönden akım vererek parlak bir kırmızı elde edip,akımı değiştirdiğinizde mavi elde edebiliyorsunuz. Bu yol ile tek yaptığınızşey parçacıklar arasındaki kimyasal köprüleri oluşturup yıkmak oluyor.Bu teknoloji üretim aşamasından hala oldukça uzak bu yüzdenevinizi şimdiden yenilemeyi beklemeyin. Ancak, renk değiştiren bu pencere içindeğerli taşlara çok az bir miktarda ihtiyaç duyuluyor. Böylece, ilerde sadecebir kaç pencere yerine evdeki bütün pencereleri renk değiştiren akıllıpencereler ile değiştirebileceğiz.
Reklam