Görüş Bildir
12 Maddede Duyguları İfade Etme Sanatı: Edebiyat
Hayatın her alanında kendini gösteren, sözlükte 'Olay, düşünce, duygu ve hayallerin dil aracılığıyla sözlü veya yazılı olarak biçimlendirilmesi sanatı, yazın.' olarak yer alan edebiyat hakkında ne kadar şey biliniyor? Bu galeride 12 maddede edebiyat tam olarak nedir anlatmaya çalışacağım.
Hiçbir Yardım Almadan Kendi Başına Karaya Çıkıp İnebilen Tekne
Yardım almadan modifiye edilmiş güvertesiyle karaya çıkıp inebilen tekne. 4x hızlandırılmış hali ile izleyeceğimiz videodaki tekne normalde daha yavaş hareket ederek karaya inip çıkabiliyor olsa da teknoloji gerçekten müthiş ve her teknenin ihtiyacı olan türden.
Reklam
7 Maddede Asit Orhan Lakaplı Moğollar'ın Efsanevi Gitaristi Orhan Atasoy'u Tanıyalım
Pek çoğumuz tarafından tanınmamasına rağmen, yakınları ve sevenlerinde çok derin, asidik izler bırakmış bir sanatçıydı Orhan Atasoy. Dostlarının söylediklerine göre lakapları 'Asit Orhan', 'Ayı Orhan', 'Mafya Orhan'. Hikayeleri siz düşünün.Bakalım bu topraklara 'Yanmışız' diyerek notalar akıtan, 'Yorgunum' diyerek aramızdan ayrılan Orhan Atasoy nasıl bir karaktermiş.
Marvel Filmlerinin Çekim Hataları Yayınlandı!
etiket
Marvel, çekim hatalarını 2 farklı video ile yayınladı. Marvel Cinematic yayınlanan videosunda 'Iron Man', 'The Incredible Hulk', 'Captain America: The First Avenger', 'Guardians of the Galaxy', 'Avengers: Age of Ultron' ve daha bir çok Marvel filminin çekim hataları paylaştı.
Reklam
Reklam
Gürcistan Başbakanı İstifa Etti
Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, 'Görevler geçicidir. Ben görevimden istifa ediyorum ama ülkemin sadık bir askeri olmaya devam edeceğim' diyerek görevinden istifa etti.
İstanbul Yine Karanlıkta Kalacak
İstanbul'un 13 ilçesinde 26 Aralık Cumartesi günü çeşitli saatler arasında elektrik kesintisi uygulanacak.BEDAŞ'tan yapılan açıklamaya göre kesinti Bağcılar, Güngören, Sultangazi, Kağıthane, Esenyurt, Beyoğlu, Küçükçekmece, Şişli, Arnavutköy, Bayrampaşa, Esenler, Bahçelievler ve Sarıyer'de yapılacak.Kesinti yapılacak bölgeler şöyle:Bağcılar; Mahmutbey Mahallesi,1.Yol,2.Yol,3.Yol,4.Yol Sokakları ve civarı.Güngören; Güven Mahallesi Eski Londra Asfaltı Caddesi, Altıntaş, Cami Çıkmazı,Parlar Sokakları ve civarı. Güneştepe Mahallesi Soğanağa,İnci,Çalışır,Alparslan,Mehmet Akif,Özgür Sokakları ve civarı.Sultangazi; Cebeci Mahallesi 1.Cebeci Yolu,2594,2500,2494,2495,2501,2502,2503,2504,2505,2506 Sokakları ve civarı. Habipler Mahallesi Zafer Caddesi,Eray Makina,Kasapoğlu Yağ ve civarıKağıthane; Seyrantepe Mahallesi Başkır,Cesur,Civan,Çağla,Çağırtkan Sokakları ve civarı.Esenyurt; Esenkent Mahallesi Vedat Altun,Aras,Reşneli Niyazi Sokakları ve civarı. İncirtepe Mahallesi Kemalpaşa Caddesi,354,355,240,241 Sokakları ve civarı.Beyoğlu; İstiklal Mahallesinin;Hacı Hüsrev,İplikçi Fırını,Ali Kabuli Caddeleri,İbn-i Sina,Kan Kardeşi,Paşalı Hasan,Kanarya,Yeni İshak,İmam Bahçe,Mahir,Sıhhat,Sahaf Mezarlığı,Kolan,Sebilci,Mahmudiye,Sokağıfesci Yokuşu Sokakları ve civarı.Küçükçekmece; Fevzi Çakmak Mahallesi Kabil,Uğur,Uçar,Münir,Reşmeli,Akçalar Sokakları ve civarı.Şişli; Levent Mahallesi Büyükdere Caddesi,Eczacıbaşı,Kanyon Elışveriş,İş Merkezi ve civarı.Arnavutköy; Balaban Mahallesi ve civarı.Bayrampaşa; Murat Mahallesi Uluyol Caddesi,İşkent Sanayi Sitesi ve civarı.Esenler; Yavuz Selim Mahallesi İstanbul Caddesi,Mehmetçik,Merdiven,Meltem,Melek Sokakları ve civarı. Yavuz Selim,Mimarsinan Mahallelerinin;İbn-i Sina,Farabi,İstanbul,Şehit Ruşen Köksaldı Caddeleri, Medrese, Metro, Merdiven,87,88,89,92,96,97,94 Sokakları,İbrahim Turan Lisesi,Spor Kompleksi ve civarı.Bahçelievler; Bahçelievler Mahallesi Çalışlar Caddesi,Calal Nuri,Naci Kasım,Yaseminli,Çınarlı,Ayvalı,Ihlamur Sokakları,Aydın Üniversitesi ve civarı.Sarıyer; İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Yerleşkesi ve civarı.CİHAN
Reklam
Fenerbahçe 4-2 Antalyaspor
Ziraat Türkiye Kupası'nda Antalyaspor'u ağırlayan Fenerbahçe, Robin van Persie'nin bu sezon ilk kez 2 gol attığı maçı 4-2 kazandı.
Reklam
İstanbul Trafiğine 'Taralı Alan' Kuralı Geliyor
İstanbul'da kavşaklarda oluşan trafik sıkışıklığını engellemek için 'Taralı Alan İhlal Tespit Sistemi' hayata geçiriliyor. Bundan böyle taralı alanları ihlal eden araca, yeşil ışıkta geçiş yapmış olsa dahi ceza kesilecek.
Ege'de Yine Facia: 7'si Çocuk 13 Kişi Yaşamını Yitirdi
Aydın'ın Didim ilçesinden Yunanistan'ın Leros Adası'na geçmeye çalışan mültecileri taşıyan tekne alabora oldu, 7'si çocuk 13 kişi yaşamını yitirdi. 15 kişi Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı, kayıp 7 kişinin ise arandığı bildirildi.
Reklam