Görüş Bildir
Haberler
Burka ve Peçe İsviçre'nin Tamamında Yasaklandı

etiket Burka ve Peçe İsviçre'nin Tamamında Yasaklandı

Geçtiğimiz Temmuz ayında İsviçre’nin bazı kantonlarında uygulanan burka ve peçe yasağı dün akşam İsviçre Ulusal Meclisi’nde yapılan oylamayla tüm İsviçre'de geçerli hale getirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

87 “evet” oyuyla kabul edilen karara göre İsviçre’nin tamamında artık burka giymek veya peçe takmak yasak.

Oylamadan sonra bu konuda konuşan ve bunu gündeme getiren ırkçı Halk partisi (SVP) milletvekili Walter Wobmann, “uzun zamandır ülke bu konu ile meşguldü nihayet bu soru kökünden çözülmüş oldu” dedi.

İsviçre'de bir süre önce 'kebap yasaklansın' kampanyası başlatılmıştı

İsviçre'de bir süre önce Daniel Graf isimli bir gazeteci 'kebap yasaklansın' talebinde bulunmuş ve bu konuda kampanya düzenleyeceklerini açıklamıştı. Kebabın yasaklanmasına ilişkin kampanyaya da tıpkı burka ve peçe yasağında olduğu gibi en büyük desteği verenlerden biri ırkçı tutumlarıyla tanınan Halk Partisi ( SVP ) olmuştu.

DHA, Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
810
304
245
154
67
29
23
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hemingway

Özgürlük gazelleri okuyanlar vallahi güldürdünüz. Çarşaf burka peçe ve özgürlük kelimelerini bir arada kullanmak acıklı gelmiyor mu size de ? Kendi isteğiyle... Devamını Gör

koktengri

Yalnız o ne guzel makale yaw.Ne dediyse haklı yanı cıkıp surayı yalnıs yazmıssın dıyende olmamıs felan boyle.

Umay Sakaoğlu

Darısı bizim başımıza bir gün. Biz kadınız, mal değiliz, seks kölesi değiliz. Kadının kapanması = ben seks objesiyim, insan değilim, kocamın malıyım

Elif can

Açılması ne peki ben sadece kocamın değil herkesin malıyım mı?! Bu dediklerinden o çıkar

Avrupalı

Bunun özgürlük ile alakası yok, Burka giyen kişinin ne olduğu belli bile olmuyor. Umarım diğer ülkelerde de benzer şeyler olur.