Görüş Bildir
Ressam Bahar Akçura'nın Tuvalinden Taşan Birbirinden Güzel 27 Tablo
Bahar Akçura Ankara doğumlu bir sanatçı. Ressam olan anne ve babası sayesinde, renkli ve sanatsal bir yaşam algısı edindi ve çok küçük yaşlardan beri her zaman resimle ve sanatın diğer dallarıyla yakından ilgilendi. Kendini bildiği zamanlardan da önce çizmeye başladı ve resim, o an ne yaparsa yapsın, hep bir parçası oldu. ODTÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümünden mezun olan Akçura, aynı üniversitede öğretim görevlisi olarak çalıştı ve 2012 yılından itibaren tamamen resme odaklandı. Kayıhan Keskinok, Osman Akbay, Tansel Türkdoğan, Sezai Kara and Orhan Taylan atölyelerinde resim çalışan sanatçı, Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi ve ODTÜ'de çeşitli karma sergilere katıldı. İlk kişisel sergisini Şubat 2015'de Ankara Tatbikat Sahnesinde, ikinci kişisel sergisini Haziran 2015'de İstanbul Sanayi Odası Sanat Galerisi'nde açtı. Ankara ve İstanbul'da yaşayan Bahar Akçura çalışmalarını kendi atölyesinde sürdürmekte.Bahar Akçura yağlıboya ve karışık teknikle hayata geçirdiği resimlerinde, insan bedeni, bu bedenin aracılığıyla dışa vurulan duygular, insan ilişkileri ve kendini ve bedenini seven güçlü, cesur kadınlara olan hayranlığı nedeniyle figüratif resimler yapıyor. Tablolarında, insanın etrafına kaynaşarak anlam yaratan yalnız duruşundan büyülendiğini söyleyen sanatçı, bu yüzden bilinçli olarak figürlerin içinde bulunduğu ortam ve içeriği belirtmekten uzak duruyor. Tablolarının, kendisinin kolayca dışa vurmadığı duyguları için de bir çıkış noktası olduğunu, resimlerine bakanların resimlerdeki nesne ve dolaylı olarak sanatçının kendisiyle bir bağ(lantı) kurması için bir araç olmasını, izleyenlerin resmedilenin ötesindekileri algılamasını ve her bakışta haz almasını amaçlıyor. Sanatçı, resme bakışı ve yaklaşımının, aldığı psikoloji eğitimi ve uzun yıllar genç öğrencilerle çalışmanın getirdiklerinden oldukça etkilendiğini, insan bedeni ve ruhunun düzlemleri, katmanları ve barındırdığı sonsuz olasılıklarla büyülenmeye devam edeceğini söylüyor. Akçura, bu açıdan kendini, bir 'insan, duygu, ilişki' gözlemcisi, koleksiyoncusu ve maceracısı olarak tanımlıyor, algısını resim dışındaki bütün sanat dallarına, sosyal ve teknolojik değişiklere de açık tutuyor.Size sanatçının çalışmalarından bazılarını sunmak bizim için büyük bir keyif. Sanatçı hakkında daha fazla bilgi için bakınız.
Futbol Tarihinin En İyi Frikik Organizasyonu
Japonya'da eşine az rastlanır bir frikik golü atıldı. Topun önünde duran 3 kişinin adeta dans eder gibi geri geri gitmesi ve ardından gelen gol, izleyenleri büyüledi.
St. Petersburg'da Aynı anda 3 Farklı Noktada Güneş Doğdu
Rusya'nın St. Petersburg şehrinde nadir görülen bir doğa olayı gerçekleşti. Aynı anda 3 güneş doğmuş gibi gözüken olayın adı 'yalancı güneş', 'sahte güneş' veya Latince adıyla 'parhelia'. Gökyüzünden yeryüzüne doğru yağmakta olan altı yüzlü ince buz kristalleri, yatay konuma geldiklerinde Güneş'ten gelen ışığı kenarlara doğru kırarak yalancı güneşlerin oluşmasına sebep oluyorlar.
Warriors ve Spurs'un Galibiyet Serisi Devam Ediyor
NBA'de gece oynanan maçlarda Golden State Warriors sahasında Miami Heat'i 111-103 yenerek art arda 7. galibiyetine ulaştı. San Antonio Spurs ise Brooklyn Nets'i deplasmanda 27 sayı farkla 106-79 mağlup etti ve galibiyet serisini 8'e çıkardı.
Reklam
Batalla Bursa'da Sevgiyle Karşılandı
Bursaspor'un Çin kulübü Beijing Guoan'dan transfer ettiği eski oyuncusu Batalla, Bursa'ya geldi. Arjantinli futbolcu kentte taraftarlarca sevgiyle karşılandı.
Reklam
Ankara Merkezli 'Usulsüz Dinleme' Operasyonunda 30 Gözaltı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 'usulsüz dinleme' soruşturması kapsamında sabah saatlerinde Ankara merkezli 10'u aşkın ilde operasyon başlatıldı, 30 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler 432 kişinin telefonlarını usulsüz dinlemekle suçlanıyor...
Reklam
Düşen Petrol Fiyatları Hangi Ülkeyi Nasıl Etkiliyor?
Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) kaya petrolü üretiminin 2007 yılında günlük 5 milyon varilden 2014'te günde 10 milyon varile çıkması ve buna karşın Suudi Arabistan'ın liderliğinde OPEC üyelerinin üretimlerini kısmamaları sonucu petrol piyasasında oluşan arz fazlası, ham petrol fiyatlarını Haziran 2014'te ulaştıkları 115 dolar / varil'den bugün 35 dolar / varil'in altına indirdi.
Ulaşıma Fırtına Engeli
İstanbul, Bursa ve Çanakkale'de dün geceden bu yana etkili olan lodos nedeniyle İDO iç hat seferlerinin hepsini, BUDO ise bazı seferleri iptal etti. Türk Hava Yolları'nda da iç ve dış hatlarda 37 seferini iptal ettiğini duyurdu.
Türkiye'deki Suriyelilere Çalışma İzni
etiket
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Suriyelilere çalışma iznini düzenleyen yönetmeliğin önümüzdeki günlerde yayınlanacağını açıkladı.
Reklam
Meteoroloji'den Fırtına Uyarısı: Soba ve Doğalgaz Zehirlenmelerine Dikkat!
Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Kıyı Ege, Batı Karadeniz, Antalya, Isparta, Mersin ve Adana çevreleri ile Burdur'un doğu ilçelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde İstanbul çevreleri ile Tekirdağ'ın doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.  Marmara, Kuzey Ege'de fırtına, Güney Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'de kuvvetli rüzgarın meydana getireceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmekte...
Reklam
Reklam