Görüş Bildir
Haberler
Yıldırım ve Kılıçdaroğlu Arasında 'Terör' Polemiği

Yıldırım ve Kılıçdaroğlu Arasında 'Terör' Polemiği

ATKN
06.11.2016 - 17:14 Son Güncelleme: 07.11.2016 - 00:38

Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki 'terör' polemiği sürüyor. Yıldırım'ın 'Demokrasiye sahip çıkmak, teröre sahip çıkmamakla olur' açıklamasına, CHP lideri Kılıçdaroğlu Twitter hesabından yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, 'PKK Binali Yıldırım Bey'e saldırmadı, bana saldırdı. Teröre ve teröristlere kucak açanlar, çadır mahkemeleri kuranlar sizsiniz!' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Binali YıldırımErzincan’da Et ve Süt Kurumu Tavuk Kombinası açılışıyla Genç Çiftçi Projesi kapsamında hayvan dağıtım töreninde yaptığı açıklamada, şöyle konuştu:

Yıldırım: 'Demokrasiye sahip çıkmak için teröre sahip çıkmayalım'

'Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki 'Demokrasiye sahip çıkın'. Ey Kılıçdaroğlu; demokrasiye elbette sahip çıkacağız. Demokrasiye birlikte sahip çıkacağız ama demokrasiye sahip çıkmak için teröre sahip çıkmayalım. Demokrasiye sahip çıkmak, teröre sahip çıkmamakla olur.'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Yıldırım'a Twitter hesabından yanıt verdi:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Yıldırım'a Twitter hesabından yanıt verdi:
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kılıçdaroğlu, 'PKK Binali Yıldırım Bey'e saldırmadı, bana saldırdı. Teröre ve teröristlere kucak açanlar, çadır mahkemeleri kuranlar sizsiniz! Hakimleri savcıları PKK'nın ayağına siz götürdünüz. FETÖ'yü besleyen, istedikleri her şeyi veren sizsiniz? Türkiye yönetilmiyor savruluyor!' dedi.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Gazetesi'nin dokuz yöneticisi ve yazarının tutuklanmasının ardından, 'Sayın Yıldırım’a çok açık ve net çağrı yapıyorum' diyerek şöyle konuşmuştu:

'Demokrasiye, insan hak ve özgürlüklerine sahip çıkınız. Cumhuriyet gazetesi ne yaptı, bir yerlere bomba mı yerleştirdi, Cumhuriyet gazetesinin yöneticileri, Vakıf yöneticileri FETÖ ile iş birliği mi yaptılar? Yıllarını bu alanda mücadele ile geçiren yazarları hapse atmak ne zamandan beri yargı bağımsızlığının arkasına sığınılarak anlatılmaya çalışılıyor. Yargının ‘ayak bağı’ olarak telaffuz edildiği bir ülkede yargı bağımsızlığı yoktur. Medyasının özgür olmadığı bir toplumun kendisinin özgür olması mümkün değildir. Son derece rahatsızız, görüşü ne olursa olsun bütün gazetecilerin özgür olması lazım.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
194
36
26
11
11
2
2