Yarınlar Böyle Aydınlanacak! Öğretmen Çift, Köy Okullarını Gönüllü Dolaşıp Bilim Eğitimi Veriyor
Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, 25 yıllık sınıf öğretmenleri Zeynep (45) ile Ali Hasırcı (46) çifti, geçen yıl başlattıkları 'Bilimi seviyor, bilimi keşfediyorum' projesi kapsamında, gönüllü olarak her gün bir köy okuluna gidip, bilimsel projeler yapıyor. Şimdiye kadar 33 okulda 525 öğrenciye ulaşan çiftten Ali Hasırcı, 'Öğrencilerin gözlerindeki ışıltı her şeye değer. İçlerinden bir tanesini değiştirmiş olsak, birinin hayatına dokunmuş olsak, ülkemizin hayatına dokunmuş olacağını düşünüyoruz' dedi.
Astsubay Sefa Kök Şehit Olmadan Önce, Ömer Halisdemir'in Anı Defterine Yazmış: 'Senin Bu Millet İçin Döktüğün Kan Boşa Değil'
Bingöl'de şehit düşen Jandarma Astsubay Çavuş Kök'ün şehadetinden 1 yıl önce, Ömer Halisdemir'in mezarını ziyaret edip anı defterine bir not yazdığı öğrenildi. Sefa Kök yazısında 'Komutanım hiç tasalanma hüzünlenme. Senin bu millet için döktüğün kan boşa değil. Sırada bu canı bu millet için vermek isteyen nice meslektaşlarım var.' diyerek kendisinden helallik istedi.
Reklam
Reklam
İşten Çıkarıldı ve Dünyayı Gezmeye Başladı: Didem Mollaoğlu'nun Hedefinde Yeni Rotalar Var
etiket
40 yaşındaki Didem Mollaoğlu gezgin olma hayali kurarken işten çıkarıldı ve bu vesileyle yollara düştü. Tekrar kurumsal hayata dönmek istemediğini söyleyen Mollaoğlu 'Çünkü bambaşka bir dünyanın varlığını gördüm. Hem çalışıp hem de gezebileceğim bir iş yapmak istiyorum' diyor ve gezdiği 35 ülkenin ardından yeni rotalar için para kazanmanın yollarını arıyor. Seyahat etmek isteyenlere ise Bosna atasözünü hatırlatıyor: 'Seyahatin önündeki tek engel, kapının eşiğidir.'
Reklam
Reklam
İlber Ortaylı'dan Kütüphane Bağışı Açıklaması: 'Library of Congress’e Kitap Verecek Halim Olmadığına Göre...'
etiket
Kitaplarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne bağışladığı için eleştirilen Prof. Dr. İlber Ortaylı, bugün Hürriyet'teki köşe yazısında iddialara 'ABD’deki Library of Congress’e kitap verecek halim olmadığına göre tüm halkımızın yararlanacağı Cumhurbaşkanlığı Merkez Kütüphanesi’nin İstanbul şubesine karşılık beklemeden, yurtdışından taşıdığım, 50 yıldır biriktirdiğim, birçoğu nadir kitapları bağışladım' cümleleriyle yanıt verdi.
Reklam
Şaşırdık mı, Alıştık mı? Gümüşhane'de 300 Yıllık Tarihi Kemer Köprü Ortadan Kayboldu!
Gümüşhane'nin Arslanca köyü Balahor Deresi üzerinde bulunan 300 yıllık tarihi kemer köprü, ortadan kayboldu. Sadece bir ayağının birkaç parça taşı kalan köprünün ilk olarak taşan dere nedeniyle yıkıldığı tahmin edildi. Ancak vatandaşlar tarafından yapılan aramada dere yatağında köprünün izine rastlamadı. Bir hafta önce yerinde olan köprünün kaybolması üzerine soruşturma başlatıldı. 
Reklam