Görüş Bildir
Haberler
Adnan Oktar Grubu Üyelerde Üç Kriter Aramış: Güzel, Zengin ve Eğitimli

Adnan Oktar Grubu Üyelerde Üç Kriter Aramış: Güzel, Zengin ve Eğitimli

İstanbul Başsavcılığı, ‘Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü’ne ilişkin hazırladığı iddianamede, örgütün üyelerinde 'güzel-yakışıklı, eğitimli ve zengin' olmak üzere üç kriter aradığını belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Temeli evrim ve masonluk karşıtlığı

Temeli evrim ve masonluk karşıtlığı

Hürriyet'ten Ayşegül Usta'nın haberine göre, Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü için hazırlanan iddianamede örgüte dair ilginç detaylar ortaya çıktı. 

İddianamede, temelinin evrim ve masonluk karşıtlığına dayandırıldığı Adnan Oktar Grubu'nun, Oktar'ın 1979-1980 yıllarında üniversite öğrenciliği döneminde oluşturduğu 25 kişi ile faaliyetlerine başladığı ifade edildi.

Zengin ailelerin lise ve üniversitede okuyan çocukları içinde taraftar buldu

Zengin ailelerin lise ve üniversitede okuyan çocukları içinde taraftar buldu

Oktar'ın, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi'ne kayıt yaptırmak için 1979 yılında geldiği İstanbul'da yaşanan Independanta tankeri kazasını mehdinin zuhur alameti olarak çevresine anlattığı iddianamede yer buldu.

İddianameye göre Mehdi’nin İstanbul’da çıkacağı, ilk tebliğini Karaköy’de yapacağı, İstanbul’un boğaz semtinde oturacağı, sırtında ben olacağı gibi yaklaşımlarla, Oktar mehdilik iddiasını pekiştirdi. Örgüte katılım yapacaklarda “Hüsn-ü Cemal” yani güzel veya yakışıklı olması, “İlm-i Kemal” yani eğitimli ve kültürlü olması, “Mal-i Enval” yani zengin olması şartları arandı.

Örgüt mensupları arasında evlilik, örgüte bağı azaltınca yasaklandı

Örgüt mensupları arasında evlilik, örgüte bağı azaltınca yasaklandı

İddianameye göre Adnan Oktar Grubu'nda, 1989-1990 yıllarında örgüt içi evlilikler yaşandı. Ancak evlenen örgüt üyelerinin aile hayatına geçmek istemesi, bazı ailelerin çocuk yaparak örgütten kopması neticesinde örgüt lideri Oktar, 'normal evliliklerin şirk evliliği olduğunu' ve acilen sonlandırılması gerektiği, kadınların en yüksek takva sahibi kişi ile yani kendisiyle evlenmesi gerektiği talimatını verdi.

Bunun üzerine bazı örgüt mensupları boşandı ve Oktar ile dini nikah kıydı.

Namaz vakitlerini ikiye düşürdü

Namaz vakitlerini ikiye düşürdü

Oktar, iddianameye göre örgütün ilk dönemlerinde radikal bir İslam anlayışı benimsemiş olsa da, sonrasında dini kendi istediği gibi yorumlayabilmek için hadisler uydurdu.

Namaz vakitlerini ikiye düşüren Oktar, tesettürün yalnızca bikini bölgesini kapamak için kullanılacağını, başörtüsünün her durumda gerekli olmadığını fetva verdi.

Adnan Oktar’a göre kibirli kadına İslami tebliğ yapılamayacağı, kadınların kibirlerinin kırılması amacıyla birden fazla erkekle ilişkiye sokulması gerektiği ve bunun günah olmayacağı örgüt mensuplarına inandırılmıştır.

FETÖ firarisi Zekeriya Öz'le görüşme talimatı

FETÖ firarisi Zekeriya Öz'le görüşme talimatı

İddianamede 2007 yılında benzeri suçlamalarla bir dosya hazırlandığı, örgütün üst yöneticilerinin hukuk grubunda yer alan avukatlara dönemin cumhuriyet başsavcısı Zekeriya Öz ile görüşme talimatı verdiği yer aldı.

Tarkan Yavaş ve Halil Hilmi Müftüoğlu'nun katıldığı toplantı sonrası, günümüzdeki dosyaya benzer suçlamanın bulunduğu 2007 dosyasının gidişatı yön değiştirmiş ve operasyona dönüştürülmeksizin sonlandırılmıştır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
100
67
36
19
6
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
spiritorbs

Bi dönem tvde resmen kerhane işletti adam yaw . Hocaefendi diye hitab edildi pezevenk olarak saygı gördü .

Rabia Zuzu

Aynen ben de buna şaşırıyorum , bir de bazen üstüne twitter da etiket açıyorlar iftira diye ?

ntyz

Namaz vakitlerini 2 ye mi düşürmüş?? seçim vaadi resmen:)

Deneri

Bıktık şu tarikatlerden cemaatlerden. Bizim baska gündemimiz olamayacak mı? Alayı kötü olaylarla son buluyor bizim millet hâlâ bunlara katılıyor. Sonra da tw... Devamını Gör