Ekonomide Bu Hafta: Türkiye ve Dünya Piyasalarında Neler Bekleniyor? Dolar Ne Olacak?
Geçtiğimiz hafta oluşan olumlu havanın etkileri bu hafta başında da devam ediyor. Piyasalarda dolar 6 seviyesinin biraz üzerinde iken BİST 100 endeksi ise 100.075,20 puanda başladı. Hem düşüş, hem de yükseliş konuşuluyor. Öteki tarafta haftaya doğal gaza zam haberiyle uyandık. Yoğun bir hafta bizi bekliyor gibi, bu hafta piyasaları ilgilendiren önemli satır başlarını sizler için derledik.
Jet Fadıl'dan Dayısı da Şikayetçi: 'Bizi Perişan Etti'
Jet Fadıl lakabı ile bilinen Fadıl Akgündüz, Bayrampaşa'daki Caprice Gold ve Maldivler'deki Caprice Maldivler projelerinde devre mülk satın alan 349 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yargılanıyor. Bugünkü duruşmada şikayetçi sıfatıyla ifade veren Akgündüz'ün dayısı Salih Obut'un 'Güvendik, dairemi verdim. Ondan sonra ne para, ne selam, ne kelam...' açıklamaları dikkat çekti.
Son Anda Yetiştiler: 14 Yaşındaki Kız Çocuğu Gelen İhbarla Evlendirilmekten Kurtarıldı
Adana'nın Seyhan ilçesinde 14 yaşındaki bir kız çocuğu evlendirilmekten son anda kurtarıldı. K.A. adlı kız çocuğunun İ.G. (23) ile evlendirileceği ihbarını alan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği üyeleri, polise bildirdi. Derneğin avukatlarıyla birlikte polis, düğünde gelinlik giydirilen çocuğu kurtardı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri, K.A.'yı devlet korumasına aldı. Baba ve damadın ise serbest bırakıldığı öğrenildi.
Türk Tarih Kurumu'nun Atatürk Ayıbı: Anıtkabir Ziyareti Programdan Çıkarıldı
Türk Tarih Kurumu, 18. Türk Tarih Kongresi için üç gün arayla iki farklı davetiye düzenledi. İlk davetiyede kongre öncesinde Anıtkabir ziyareti yer alırken, ikinci davetiyede programdan çıkarıldı. Ayrıca ikinci davetiyede kongrenin açılış yeri otelden Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne kaydırıldı. Türk Tarih Kurumu'nun, kurucusuna yönelik bu tavrı tepki çekti.
İstanbul'un Son Sepetçisi: 'Plastiğe Yenildik Ama Ağaç Zehir Saçmaz'
74 yıldır baba mesleğini devam ettiren 85 yaşındaki Kemal Kayaoğlu, sepet ve küfe yapımının İstanbul'daki son temsilcisi. Sekiz çocuğunu da sepetçilik zanaatı ile büyüten Kayaoğlu, mesleğinin plastiğe yenik düştüğünü ve kimsenin kendisinden sonra sepetçilik yapmayacağını söylüyor.
Güne Zam Haberiyle Uyandık: Doğalgaz ve Elektrik Fiyatlarında Yüzde 9 Artış
Enerji fiyatlarında maliyet artışlarına bağlı artışlar devam ediyor. Türkiye yeni bir aya ve haftaya zam haberiyle girdi. Doğalgaz fiyatlarına bugünden geçerli olmak üzere konutlarda yüzde 9, sanayide yüzde 18.5 zam yapıldı. Yeni tarifenin elektrik fiyatlarına da yansıması bekleniyordu. İlerleyen saatlerde Reuters, elektriğe konutlarda yüzde 9, sanayide ise yüzde 18 zam geldiğini duyurdu. Detaylara bakalım...
Erdoğan'dan EURO 2024 Yorumu: 'Çok Önemsemedim, Neticede Masraftan Kurtulmuş Olduk'
Almanya'ya 3 günlük resmi ziyareti ardından, dönüş yolunda uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Sorunları aşma yolunda önemli bir fırsat yakaladığımızı düşünüyorum' dedi ve 2019 yılı içinde Almanya ile ilişkileirmizde kesintili dönemin geride kalacağını vurguladı. Almanya’ya verilen 136 kişilik FETÖ listesi için “duyarlı davranılmasını” isteyen Erdoğan, “Terör anlayışları bize oranla farklılık arz ediyor. Bizi doğru anlama konusunda zorlanıyorlar” ifadelerini kullandı. Erdoğan ABD ve Almanya’daki bazı temaslarını “borç para dilenme” ifadesiyle eleştiren CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun açıklamasını 'gülünç' olarak değerlendirdi ve ekledi: “Bizim IMF ile şu an herhangi bir işim olamaz. Ülkemizdeki durumu zaten toparlamaya başladık.'