Görüş Bildir
Haberler
Bahçeli: 'CHP Genel Başkanı İçin Mahkeme Yolu Ardına Kadar Açılmıştır'

etiket Bahçeli: 'CHP Genel Başkanı İçin Mahkeme Yolu Ardına Kadar Açılmıştır'

MHP Genel Başkanı Bahçeli, 'CHP Genel Başkanı için dokunulmazlığın kaldırılması ve mahkeme yolu ardına kadar aralanmış ve açılmıştır' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklama ile gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ülkenin bir yanda içi boş tartışmalarla meşgul edilirken, diğer yandan ise milli enerjisi ve gelecek hedeflerinin tahrip ve tahrif edildiğini kaydeden Bahçeli, 'Çıkar ittifakları, çürük ortaklıklar, çarpık ilişki ve irtibatlar ülkemizi hem zora sokmakta hem de siyasi yozlaşmayı tehlikeli boyutlara taşımaktadır. Türk milleti gelişmeleri esef ve endişeyle takip etmektedir.' ifadelerini kullandı.

CHP'yi eleştiren Bahçeli, 'Siyasi ahlaktan vahim şekilde savrulmuş, millete aidiyet bilincinden hızla uzaklaşmıştır. CHP-HDP-İP-SP arasında kurulan anayasa hazırlık masaları, kirli bağlantılar, Türkiye muhaliflerini umutlandıran sinsi ve gizli pazarlıklar birer birer gün yüzüne çıkmaya başlamıştır' dedi.

"CHP Genel Başkanı siyasi ikbalini kaos ve krize başlamıştır"

"CHP Genel Başkanı siyasi ikbalini kaos ve krize başlamıştır"

'CHP ile HDP'nin aynı kulvar ve kumanda merkezine sabitlenmesi büyük bir sorun olarak karşımızdadır' diyen Bahçeli, şöyle devam etti:

'CHP’nin milli meselelere sırtını dönerek PKK’dan medet umar hale gelmesi skandal ötesi bir sapma halinin tezahürüdür. CHP Genel Başkanı ikbal hesaplarını ikmal ederek kaos ve krize siyasi istikbalini bağlamıştır. Türkiye'nin karşısında biriken ve toplanan siyasi odaklar milli güvenliğimize tehdit saçan, milli bekamıza meydan okuyan merhale ve mevkiye gelmişlerdir. CHP'nin şu anda takip ettiği siyaset Türk milletinin egemenlik ve tarihsel haklarıyla temelden ve bütünüyle çatışmaktadır.'

"CHP-HDP ilişkilerinin incelenmesi için komisyon kurduk"

"CHP-HDP ilişkilerinin incelenmesi için komisyon kurduk"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bahçeli açıklamasında CHP'nin vatana ve millete alenen karşı tavırda olduğunu belirterek şöyle devam etti:

'Hiç kuşku yok ki, CHP Genel Başkanı'nın ve sözcülerinin siyasi eylem ve sözleri suç teşkil etmektedir. Milliyetçi Hareket Partisi hiçbir şart altında bu zillete ve ülkemize hezimet vaat eden teşebbüs ve girişimlere sessiz ve seyirci kalmayacaktır. Özellikle CHP Genel Başkanı için dokunulmazlığın kaldırılması ve mahkeme yolu ardına kadar aralanmış ve açılmıştır.'

MHP'nin Başkanlık Divanı'nın da kararıyla CHP-HDP ilişkilerinin incelenmesi, CHP Genel Başkanı'nın suç teşkil eden fiili ve değerlendirmelerinin analiz ve araştırılması maksadıyla bir komisyon kurulduğunu belirten Bahçeli, komisyonun Genel Başkan Yardımcıları Feti Yıldız, İzzet Ulvi Yönter, ve İsmail Faruk Aksu'dan oluştuğunu kaydetti.

"Hiç kimse suç işleme özgürlüğüne sahip değil"

"Hiç kimse suç işleme özgürlüğüne sahip değil"

Açıklamasında gerek görüldüğü takdirde hukukçular ve milletvekillerinin de çalışmaların içinde yer alacağına işaret eden Bahçeli şu değerlendirmeleri yaptı:

'CHP-HDP ilişkilerinin incelenmesi, CHP Genel Başkanının suç teşkil eden fiili ve değerlendirmelerinin analiz ve araştırılması maksadıyla bir komisyon görevlendirilmiştir. Görevi, unvanı, siyasi pozisyonu, makamı ve konumu ne olursa olsun, hiç kimse suç işleme özgürlüğüne, suçluyu övme hakkına, ihanete hizmet ve refakat etme tercihine sahip olamayacaktır. Türkiye ile birlikte Milliyetçi Hareket Partisi üzerinde hesap yapanlar çuvallamaya, oyun kuranlar, senaryo yazanlar melanetlerinde boğulmaya mahkumdur.'

Özel: "Mesaj MHP içine yönelik"

Özel: "Mesaj MHP içine yönelik"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devet Bahçeli'nin sözlerine yanıt verdi. Özgür Özel, şunları kaydetti:

'CHP yüz yıllık siyasi tarihi boyunca bu kadar alel acele kaleme alınmış, mesnetsiz bir metinle ilk kez muhatap oluyor. CHP, haklarında tutuklama, idam, hapis cezalarının muhattabı olmuş, bunların hiçbirine boyun eğmemiş bir siyasi hareket olarak tükenmekte olarak bir ittifakın varlığı, bu ittifak ortaklığına borçlu olan küçük ortağının hezeyanlarına pabuç bırakcağını düşünenler bu kounda yanılmaktadırlar. 

Son günlerde Bahçeli'nin sağlık durumuyla ilgili ciddi tartışmalar olmuştu. Genel Başkanımız Bahçeli'nin sağlık durumunu takip ediyor. Hiç bir CHPli Bahçeli'nin sağlık durumunun kötüleşmesini istemez. Ama MHP içerisinde Bahçeli'nin sağlık durumu ve siyasete devam edip etmeyeceği şeklinde bir takım iç hesapların olduğu hepimizin malumu.Bugün yazılan metin, 'Bahçeli görevinin başındadır, gündeme hakimdir, hatta gündem değiştirmeye mahirdir' deyip parti içine yönelik etkili bir mesaj verme kaygısından öte değildir.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
309
182
64
30
11
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yumit

Sen değil misin trtye pkklıyı çıkartıp konuşturan oy bekleyen. Karakter yoksunu kukla

sinan

Sen ölmedin mi lan daha saray ibriği

Pasif Kullanıcı

Şoförün falanım. Ama her gün vites değiştirmekten bıktım usandım. Tez vakitte gebermeni diliyorum.