Görüş Bildir
Haberler
Kafalar Hepten Karıştı: Yumurtanın İçinden Yumurta Çıktı

Kafalar Hepten Karıştı: Yumurtanın İçinden Yumurta Çıktı

Bursa'nın Mudanya ilçesinde İsmail Öztan'ın bahçesinde beslediği tavuklardan birinin yumurtasının içinden bir yumurta daha çıktı. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Tayar, yaşanan olayın çok nadir görüldüğünü belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mudanya'da yaşayan İsmail Öztan, bağ evinde sabah kalkınca, kümesten topladığı yumurtaları eşine verdi. Kahvaltıda eşinin suda haşladığı yumurtayı kıran Öztan, ilginç bir görüntüyle karşılaştı. Öztan, yumurtanın içinde, bir yumurta daha gördü

"Böyle bir şey ne duydum, ne de gördüm"

"Böyle bir şey ne duydum, ne de gördüm"

Yumurtanın içinden çıkan ikinci bir yumurtayı görünce çok şaşırdığını belirten İsmail Öztan, 'İlk defa başımıza geldi. Böyle bir şey ne duydum, ne de gördüm. Bu yumurtayı saklamayı düşünüyorum' dedi.

"Literatürde olanla ilk kez karşılaştım"

"Literatürde olanla ilk kez karşılaştım"

İsmail Öztan'ın bağ evine giderek yumurtayı inceleyen Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Tayar, ilginç bir vaka ile karşı karşıya olduklarını belirterek, 'Bir yumurta içinde yumurta vakası bu. Bizim literatürde gördüğümüz, ama gerçekte ilk defa gördüğüm olay' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki nasıl oluşuyor?

Peki nasıl oluşuyor?

Bu tip olayların, genç tavukların yumurtlamanın ilk döneminde, yumurtlama sisteminin geliştiği dönemde olduğunu ifade eden Prof. Dr. Tayar, 'Normal yumurtlama süreci tavuklarda 18 ile 26 saat arası değişir. Döllenen yumurta sarısı yumurtlama kanalına düşer. İlk önce etrafında yumurta akı şekillenir, ardından da yumurtlama sürecinin en sonunda kabuk oluşarak yumurta dışarı çıkar. Bu yumurta kanalının aşağı doğru hareketi sırasında, hayvanın genç olması, hayvanı korkutabilecek anormal sesler ve olaylar aşağı doğru hareket eden yumurtayı yukarı doğru gönderir. Yukarıdan gelen başka bir yumurta sarısı ile karşılaştığında vücut bunu tek yumurta olarak algılayıp ikinci yumurta, birinci yumurtayı içine alarak dışarı çıkarır. Bunun herhangi bir açıdan sıkıntısı yok. Rahatlıkla tüketilebilir' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
176
54
23
16
5
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mr Logical

Böyle bir olay nasıl bu noktalara gelebiliyor acaba. Yani yumurtayı kırıp içinde bir yumurta daha görünce hemen basını ve yetkilileri mi arıyorlar. Benim baş... Devamını Gör

delimine

Aynı şeyleri düşünüyoruz :D

Bikem Melike

Kısacası tavuk korkmuş yumurta içine kaçmış 😂

kseth

Hmm eggception