Ailesi Organlarını Bağışladı: Beyoğlu'nda Gaspçının Saldırısına Uğrayan Kişi Hayatını Kaybetti
Beyoğlu Galata Köprüsü alt geçidinde Doğan Uslu isimli gaspçı tarafından kalaslı saldırıya uğrayan Hüseyin Sezer, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. Hüseyin Sezer'in organlarının ailesi tarafından bağışlandığı öğrenildi. Yakalanıp, tutuklanan kalaslı gaspçı Doğan Uslu, polisteki ifadesinde 'Çok alkollüydüm, olanları hatırlamıyorum' demişti.
Prof. Dr. Murat Akova: 'Kovid-19 Aşısı, Türkiye'de Yılbaşından Sonra Kullanılabilir Olacak'
Çin'de üretilen Kovid-19 aşısının Türkiye'de gönüllü uygulamalarının koordinatörlüğünü yürüten Hacettepe Üniversitesi'nden Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Akova, aşı uygulanan gönüllülerde şimdiye kadar ciddi bir yan etkiye rastlanmadığını söyledi. Prof. Dr. Akova, 'Yılbaşından sonraki zamanda Türkiye'de bu aşının kullanılabilir olacağını zannediyorum' dedi.
Kuş Cenneti Seyfe Gölü Tamamen Kurudu
Kırşehir'ın Mucur ilçesinde bulunan ve İç Anadolu Bölgesi'nin önemli su kaynaklarından Seyfe Gölü, yeterli yağış olmaması nedeniyle tamamen kurudu. Seyfe Gölü Ekoloji Derneği (SEYGED) Başkanı Ömer Çetiner, 'Temmuzun ortasından itibaren şu an gölümüzde bir damla bile su yok. Bu da göldeki kuş varlığını yok ediyor. Yetkililerden ricamız bir an önce Seyfe Gölü ile yapacakları çalışmaları hız versinler” dedi.
Diyanet 5 Bin Personel Alacak
Diyanet İşleri Başkanlığı'nca sözlü sınav sonucuna göre 3 bin 500 imam-hatip, 1500 Kur'an kursu öğreticisi ve 100 müezzin-kayyım alınacak.