Görüş Bildir
Haberler
İşletmecilerden Et Döner Hilesi: Tavuk ve Hindi Eti Karıştırıp, Lohusa Şerbeti Katıyorlar

İşletmecilerden Et Döner Hilesi: Tavuk ve Hindi Eti Karıştırıp, Lohusa Şerbeti Katıyorlar

Ulaş
08.10.2020 - 12:04

Et dönerin maliyetini düşürmek isteyen bazı işletme sahiplerinin yaptığı hileler bitmiyor. İşletme sahipleri tavuk ve hindi gibi kanatlı hayvan eti ya da soya kıyması hilesine başvuruyor. Ayrıca lohusa şerbetiyle renk ve tat hilesi de yapılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türk mutfağında önemli lezzetlerden olan et dönerde bazı işletmeciler, kendi maliyetlerini düşürmek ve ürünü daha ucuza satabilmek için çeşitli hilelere başvuruyor. Bu hileler arasında, et dönerin içinde tavuk ve hindi gibi kanatlı hayvanların etlerinin kullanılması yer alıyor. 'Yüzde 100 et döner' diye satılan ürüne bazen de soya kıyması konuluyor.

Lohusa şerbeti ile renk ve tat hilesi yapılıyor...

Lohusa şerbeti ile renk ve tat hilesi yapılıyor...

Kanatlı hayvanların başı ve ayakları gibi genellikle kullanılmayan kısımları da kıyma yapılarak, ürüne karıştırılıyor. Bu karışıma lohusa şerbetiyle hem koyu rengi veriliyor hem de harmanlanan üründeki kanatlı hayvanın tadı baskılanıyor.

'10 liraya et döner satılmaz...'

'10 liraya et döner satılmaz...'

Böylelikle maliyeti düşüren işletmelerde et döner, 10 TL'nin altında satılabiliyor. İşletmeciler ise maliyet hesabına göre yarım ekmek et dönerin 17 TL'nin altında satılamayacağını söylüyor.

İzmir'de restoran işletmecisi Kudret Esen (44), ucuz dönerin içindeki çeşitli hilelerle satıldığını belirterek, '10 TL'ye et döner satılmaz. Bugün et dönerin maliyeti 10 TL'nin üzerindedir zaten. Eğer satılıyorsa içinde tavuk taşlığı olabilir. Kanatlı hayvan eti konulabilir. Kesinlikle hile vardır. Aksi takdirde bu fiyata satmak mümkün değil. Bazı dönercilerin lohusa şerbeti de kullandığını duyduk' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
44
9
7
3
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Bunu yapan işletmenin müdürünü müşterilerin önünde götten sikeceksin, bakalım bir daha yapabiliyor mu

alptmr

Dalgaya şerbet sürüp zikeceksin

Bilirkişi Raporu

Kaç lira verirsen ver Türkiye'de dışarıda yemek yeme devri bitti artık. Her şey katkılı, çin tuzlu, şuruplu, hileli. Etini, sebzeni güvenilir yerlerden alıp ... Devamını Gör

tontikke

O kadar haklısın ki

codelemon

türkün türkten başka düşmanı yok arkadaş, dün de haberlerde balon balığını mezgit diye sattıkalrını gördüm. Haram zıkkım olsun haksız kazancınız. Ne denetim ... Devamını Gör