Bayrampaşa 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nı taşıyan ve zarar gören beton kolonları endişe yaratıyor. Kolonların zarar görmüş halinin görüntüleri çok sayıda sosyal medya kullanıcısı tarafından paylaşılarak, duruma dikkat çekildi.
TİP Gene Başkanı Erkan Baş, TBMM'de dün yaptığı konuşmasının büyük bölümünü depreme ayırdı. AKP iktidarını ve bakanları eleştiren Baş 'Depremde insanlar ölüyor kader, madende işçiler ölüyor fıtrat, insanlar fabrikalarda, inşaatlarda hayatını kaybediyor kader, çocuklar dincilerin tarikatların yurtlarında yanarak yaşamlarını kaybediyor fıtrat. Bunların hiçbirini kader ya da fıtrat olarak kabul etmiyoruz' şeklinde konuştu.Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 'Ayda'nın acıyan yeri yok' paylaşımını da eleştiren Baş 'Ayda'nın anası yok anası, sizin iktidarınız yüzünden' ifadesini kullandı.
İzmir'deki depremde arama kurtarma çalışmalarına katıldıktan sonra tazminatlarını alma talebiyle Ankara'ya yürümek isteyen madenciler jandarma engeli ile karşılaştı. İşçiler Kırkağaç yolu üzerinde jandarmanın sert müdahalesi ile yaka paça gözaltına alındı.
İstanbul'da yolunu şaşıran sokak köpeği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne çıktı. Trafiğin içinde panikleyen köpeğe 5 motosiklet ortalarına alarak eskortluk etti ve Avrupa Yakası'ndan Anadolu Yakası'na geçti. Köpeğin köprüde yürüme anları ise o motorculardan biri olan Erdem Demirel'in kask kamerasına saniye saniye yansıdı.
Çanakkale Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Türkiye'de erişim sağlanabilen ve yasa dışı yayın yapan yurtdışı kaynaklı 94 yasadışı bahis sitesi ve 13 müstehcen içerikli internet sitesine erişim engellendi.
İzmir'de meydana gelen deprem sonrası 100'ü aşkın kişi hayatını kaybetti, 1035 kişi ise yaralandı. Peki depremin hemen ardından göçük altında kalan vatandaşlar neler yaşadı? Enkaz altında Acil Yardım hattını arayan depremzedelerin yardım yakarışları kayıtlara takıldı.
ABD'de Türklerin en yoğun yaşadığı bölgelerden New Jersey’nin Paterson şehrindeki Türkler başkanlık seçimi için sandık başına gitti. AA muhabirine konuşan kişilerin genel olarak tercihi Trump'tan yana oldu. Kim, hangi gerekçe ile Trump'a oy verdiğini açıkladı? Detaylara birlikte bakalım.
İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Ali Yerlikaya başkanlığında bugün 12.30'da video konferans yöntemiyle toplandı. Toplantı sonrası Yerlikaya kameralar karşısına geçerek alınan önlemleri açıkladı.
Yargıtay'ın daha etkin ve verimli çalışabilmesi amacıyla yapılan düzenleme kapsamında, 2’si ceza 2’si hukuk olmak üzere 4 Dairesinin kapatılmasına karar verildiği öğrenildi. DHA muhabirinin edindiği bilgilere göre, Yargıtay 1. Başkanlık Kurulunun 3 Kasım tarihli toplantısında alınan karar gereği, Yargıtay 13 ve 3. Ceza ile 23 ve 17. Hukuk Daireleri'nin kapatılmasına karar verildi.
Ankara'da Covid-19 aşısı denemeleri için gönüllü olan Prof. Dr. Necmettin Ünal, aşı karşıtı kampanyaları kırmak için aşı olmasının önemli olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ünal, mesnetsiz şekilde aşıların çok zararlı olduğuna yönelik komplo teorilerini topluma yaymaya çalışan kişiler olduğuna dikkat çekerek, 'Bu son derece sakıncalı ve benim şahsi görüşüm şu ki, topluma karşı işlenmiş bir suç bu, bu suçun bir cezasının olması lazım' dedi.
Koronavirüs tedavisi sonrasında akciğerlerinde oluşan hasar nedeniyle yoğun bakımda tedavi gören Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in enfeksiyon bulgularının devam ettiği, yoğun tıbbi destek uygulandığı açıklandı.
Çanakkale'nin Ezine ilçesi açıklarında, özel tekne ile Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışan 102 kaçak göçmen, Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı.