MART
Sağlık Çalışanları Karlı Yolları Aşarak Vatandaşlara Kovid-19 Aşısı Ulaştırıyor
DİYARBAKIR (AA) - MEHMET SIDDIK KAYA - Diyarbakır'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında aşı çalışması yürüten mobil sağlık ekipleri, zorlu kış koşullarında hizmet veriyor.Sağlık ekipleri, kar kış demeden en ücra köylere giderek 75 yaş üstü vatandaşlara aşı yapıyor.Çetin kış koşullarının hüküm sürdüğü Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesine gitmek için yola çıkan ekipler, yolun karla kapalı olması nedeniyle zor anlar yaşadı.Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalışması sonucu 40 kilometre uzaklıktaki kırsal Akbaşak Mahallesi'ne ulaşan ekipler, 75 yaş üstü vatandaşlara CoronaVac aşısı yaptı.İl Sağlık Müdürlüğünce oluşturulan, aralarında doktorların da bulunduğu 10 kişilik sağlık ekibini gören vatandaşlar büyük mutluluk yaşadı.'Zorluklar hizmetimizi engellemiyor'Ekipte yer alan Çüngüş Devlet Hastanesi Başhekimi Volkan Bahadır, AA muhabirine, İl Sağlık Müdürlüğünce kendilerine gönderilen günlük aşı listesi doğrultusunda vatandaşlara aşı yaptıklarını söyledi.Bahadır, sağlık ekiplerinin özveriyle görev yaptığını belirterek, 'Coğrafi olarak zor bir bölgede çalışıyoruz. Hava şartlarının da zor olduğu bir dönemden geçiyoruz. Ama tüm bu zorluklar hizmetimizi engellemiyor.' dedi.Hastaların kendilerini gördüklerinde memnuniyet duyduğunu dile getiren Bahadır, 'Sağlık hizmetini evlerine kadar götürdüğümüz için güler yüzle karşılanıyoruz. Aşı uygulamasının ardından hastaları bir süre gözlemleme fırsatımız oluyor. Vatandaşlarımıza tıbbi olarak önerilerimiz oluyor.' diye konuştu.Ekipte yer alan Dr. İhsan Yüce de aşılama sürecini oluşturulan takvim doğrultusunda sürdürdüklerini söyledi.Randevu sistemiyle sırası gelenlerin belirlenen kliniklerde aşı yaptırdığını ancak sağlık merkezine gidemeyen ve kırsalda yaşayan vatandaşların da evlerine giderek aşılamayı sürdürdüklerini aktaran Yüce, sağlık hizmetini vatandaşın ayağına götürebilmek için zorlu kış koşullarında özveriyle çalıştıklarını kaydetti.Yüce, bu zorlu süreci atlatabilmek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini anlatarak, 'Her şey vatandaşımızın sağlığı için. Sağlık Bakanlığımızın da desteğiyle bu zorlu süreci atlatacağız.' ifadelerini kullandı.'Aşı oldum, Allah razı olsun'Aşı yapılan 83 yaşındaki Hamide Kaya sağlık ekiplerine teşekkür etti.Kaya, 'Bugün aşı oldum, Allah razı olsun. Allah inşallah bu virüsü ülkemizden def eder. Artık kimse ölmesin. Cumhurbaşkanımızdan, Sağlık Bakanımızdan Allah razı olsun.' dedi.82 yaşındaki Cemil Şimşek de aşıda öncelikli gruba dahil edilmelerine sevindiklerini ifade etti.Şimşek, 'Devletimizden, Cumhurbaşkanımızdan, Sağlık Bakanımızdan Allah razı olsun. Devletimiz var olsun. Aşı olduk. Artık daha iyi korunuruz. İnşallah tez zamanda bu hastalık ortadan kalkacak.' şeklinde konuştu.
Yargıtay Eski Tümgeneral Bakır'a Fetö Üyeliğinden Verilen 12 Yıl Hapis Cezasını Onadı
ANKARA (AA) - KEMAL KARADAĞ/İSMET KARAKAŞ - Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında ortaya çıkan sözde 'sıkıyönetim listesinde' göreve devam edeceği belirtilen eski Afganistan Türk Görev Kuvveti Komutanı tümgeneral Mehmet Cahit Bakır'a, 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan verilen 12 yıl hapis cezasını onadı.Darbe girişiminin ardından Dubai'de yakalanarak Türkiye'ye getirilen Bakır, yargılandığı Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesince hapis cezasına çarptırıldı.Kararın Ankara Bölge Adliye Mahkemesince hukuka uygun bulunmasının ardından temyiz üzerine dosya Yargıtay'a geldi.Dosyayı inceleyen Yargıtay 16. Ceza Dairesi, yargılama sürecindeki işlemlerin kanuna uygun yapıldığına, delillerin hukuka uygun elde edildiğine hükmederek, yerel mahkemenin FETÖ üyeliğinden verdiği 12 yıl hapis cezasını onadı.Dairenin kararında, sanığın eylemlerinin doğru nitelendirildiği ve kanunda öngörülen suç tipine uyduğu vurgulandı.
Grafikli - Pamukkale Son 21 Yılın En Sakin Dönemini Yaşıyor
DENİZLİ (AA) - SEBAHATDİN ZEYREK - Termal suları, travertenleri ve Hierapolis Antik Kenti'ndeki tarihi yapılarıyla turistlerin ilgi odağı olan Pamukkale, Kovid-19 salgını öncesindeki canlılığına kavuşmayı bekliyor.Pamukkale'de, gişelerin kurulduğu 2000'den bu yana tutulan ziyaretçi istatistiğine göre, en yüksek turist sayısına 2 milyon 580 bin 245 turistin geldiği 2019'da ulaşıldı. Dünyaca ünlü ören yerini, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yaşandığı 2020'de ise sadece 625 bin 120 turist ziyaret etti. Türkiye'de salgının turizme etkisinin henüz görülmediği Ocak 2020'de ağırlanan 76 bin 541 kişinin 'en yüksek ocak ayı turist sayısı' olarak kayıtlara geçtiği Pamukkale'yi, Ocak 2021'de 12 bin 565 kişi ziyaret etti. Turizmciler, Kovid-19 için geliştirilen aşı çalışmalarının başarıya ulaşmasıyla bölgenin yeniden canlılık kazanmasını bekliyor. 'Salgın olmasaydı turist sayısı 3 milyonun üzerine çıkacaktı' Denizli Turistik Otel ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, AA muhabirine, salgının Pamukkale'yi büyük ölçüde etkilediğini söyledi.Havanın ısınmasıyla turist sayısının artacağına inandığını aktaran Şen, şöyle devam etti:'Geçen yıl virüs olmasaydı turist sayımız 3 milyonun üzerine çıkacaktı. 2021'de aşıyla birlikte turizmde çok daha güzel rakamlara ulaşabileceğimize umut ediyoruz. Amacımız 2019'un rakamlarına ulaşabilmek. İnşallah salgını yendikten sonra Pamukkale'de 3 milyon yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlamayı hedefliyoruz. Bu eşsiz güzelliği görmek için gelenlerin yeniden travertenlerde insan seli yaşatacağını umuyoruz.'Pamukkale ören yerini son 21 yılda ziyaret edenlerin sayıları şöyle: Yıllar Ziyaretçi sayısı 2000 839.264 2001 1.107.214 2002 1.152.000 2003 999.650 2004 1.260.250 2005 1.358.500 2006 993.400 2007 1.153.410 2008 1.408.213 2009 1.323.961 2010 1.495.046 2011 1.713.695 2012 1.612.723 2013 1.699.772 2014 1.875.000 2015 1.710.094 2016 974.508 2017 1.523.912 2018 2.157.703 2019 2.580.245 2020 625.120
Yekder, "Etkinliklerle Ayasofya-İ Kebir Külliyesi Gezi Rehberi" Hazırladı
İSTANBUL (AA) - Yaygın Eğitim ve Kültür Derneği (YEKDER), ziyaretçilerin Ayasofya'yı yakından tanımaları için 'Etkinliklerle Ayasofya-i Kebir Külliyesi Gezi Rehberi' yayımladı.Çocuk, genç ve yetişkinlere yönelik özgün eğitim programı ve materyaller geliştiren ve uygulayan YEKDER, 86 yıl sonra yeniden ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Camii için gezi rehberi hazırladı.YEKDER Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Özgür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ayasofya'nın Müslümanlar için büyük öneme sahip olduğunu belirterek, bu doğrultuda eseri hazırlamaya karar verdiklerini söyledi.Özgür, Ayasofya ile ilgili tarihi ve mimari bilgiler paylaşarak, şöyle konuştu:'Etkinliklerle Ayasofya-i Kebir Külliyesi Gezi Rehberi, tarihi bir mekanın belli bir süre içerisinde etkinliklerle tanıtılması ve kişinin herhangi bir rehbere gereksinim duymadan yapıya ilişkin temel bilgileri rahatlıkla öğrenebilmesi açısından alanında bir ilk olmaktadır. Rehber, Ayasofya'nın cami olarak yeniden ibadete açılmasıyla birlikte ziyaretçilerinden gördüğü yoğun ilgiye az da olsa bir katkı sunmayı hedeflemektedir.'Geziyi etkinlikler zevkli hale getiriyorRehberi hazırlayanlardan Şerife Alcan, ziyaretçilerin Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ni kısa sürede kendi başlarına gezebilmeleri için kitabın kılavuz niteliğinde olduğunu dile getirdi.Alcan, rehberde Ayasofya'nın tarihinin özet bilgilerle grafikle desteklenerek anlatıldığını belirterek, şu bilgileri verdi: 'Ayasofya-i Kebir Camii'nin içi ve külliyenin diğer unsurları görsellerle tanıtılıyor. Bununla birlikte gezilecek mekanlar bir krokiyle sıralı bir şekilde sunuluyor. Kitabı esasen Ayasofya-i Kebir Camii ve Külliyesi'ni araştırarak, gezerek tanıtmak ve zevkli hale getirmek için hazırladık.İkinci bölümde, birbirinden farklı etkinliklere yer verdik. Tahmin et, görmeden dönme, bulmadan gitme, mekanları tanıyalım, farkı bul gibi başlıkların yer aldığı bölümde, ziyaretçiler etkinliklerle birlikte araştırmaya, dikkatlice gezmeye, bilgilerini pekiştirmeye yönlendiriliyor. Etkinlikler bölümünde kullanılan harita, bulmaca, sudoku ve eşleştirme gibi etkinlikler Ayasofya'nın taşıdığı anlam ve birikimin fark edilmesine katkı sağlıyor.'
Gaziantep'e "Gazi" Unvanı Verilişinin 100. Yılı Kutlandı
GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'e 'gazi' unvanı verilişinin 100. yılı törenle kutlandı.15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törende, Gaziantep Vali Vekili Nihat Karabiber, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osma ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu..Daha sonra ise İstiklal Madalyası takılan Türk bayrağı göndere çekildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından tören sona erdi.
50 Milyonluk Vurgun! Polis Tarafından Aranan Sevgililer Lüks Otelde Yakalandı
İstanbul’da yaklaşık 8 ay boyunca 200 vatandaşı dolandırdıkları iddiasıyla aranan sevgili çift, Beşiktaş’ta bulunan lüks bir otelde yakalandı. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerin taksiye binişi, otele gelişleri, polis ekiplerinin gözaltına alması kameralara yansıdı.
Reklam
Türkiye, Avrupa Birliği Ülkeleri Arasında Asgari Ücrette Sondan İkinci
Türkiye, Avrupa Birliği ülkeleri arasında asgari ücretin en düşük olduğu sondan ikinci ülke oldu.Brüt 3.577 lira, net 2.825 lira olan asgari ücret brüt 392 euro ediyor. Bu maaşla Türkiye, 60 eeuro farkla yalnızca Bulgaristan'ı geçti. En yüksek asgari ücret ise 2.202 euro ile Lüksemburg'da.
Doğu Anadolu'da Gece En Düşük Hava Sıcaklığı Sıfırın Altında 18 Dereceyle Ağrı'da Ölçüldü
ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 18 dereceyle Ağrı'da kaydedildi.Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Gece saatlerinden itibaren Erzurum ve çevrelerinin aralıklı hafif kar yağışlı geçecek, bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus görülecek. Rüzgarın güneyden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi öngörülen bölgede, sıcaklıklar mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredecek.Gece en düşük hava sıcaklığı Tunceli'de 2, sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 18, Kars'ta 8, Ardahan'da 7, Iğdır ve Erzurum'da 3, Erzincan'da 1 derece ölçüldü.Gün içinde en yüksek sıcaklığın ise Tunceli'de 14, Erzincan'da 11, Iğdır ve Ardahan'da 10, Kars'ta 8, Erzurum'da 7, Ağrı'da eksi 3 derece olacağı tahmin ediliyor.Kar kalınlıkları, kayak merkezlerinden Kars Cıbıltepe'de 53, Erzurum Palandöken'de ise 108 santimetre ölçüldü.Dik ve eğimli yamaçlarda çığ tehlikesinin yanı sıra tipi, buzlanma ile don olayına karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.
Reklam
Güncelleme - Balıkesir Merkezli 38 İlde Fetö Operasyonunda 39 Şüpheli Yakalandı
BALIKESİR (AA) - Balıkesir merkezli 38 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri mahrem yapılanmasına yönelik operasyonda 39 kişi gözaltına alındı.Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 36'sı muvazzaf, 2'si emekli, 16'sı meslekten ihraç edilmiş 54 zanlının ankesörlü telefonlarla ardışık arandıkları tespit edilerek haklarında yakalama kararı çıkarıldı.İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince sabah saatlerinde 38 ilde şüphelilerin adreslerine eş zamanlı operasyon düzenlendi.Zanlılardan 39'unun gözaltına alındığı, diğerlerinin yakalanmasına yönelik çalışmanın sürdüğü öğrenildi.
Çin, Teknoloji Devi Şirketlere Yönelik Yeni Anti-Tekel Yasalar Getirdi
ANKARA (AA) - Çin, büyük teknoloji şirketlerinin tekelci uygulamalarının önüne geçmek için yeni düzenlemeleri hayata geçirdi.BBC’nin haberine göre, Çin, teknoloji firmalarının rekabet karşıtı davranışlarının önüne geçmek için Kasım 2020'de taslak halini yayımladığı yasalar, bugün yürürlüğe girdi.Çin, söz konusu uygulamayla 'Alibaba' ve 'JD.com' gibi e-ticaret devlerinin piyasadaki hakim konumlarını kötüye kullanmalarını engellemeyi amaçlıyor.Çin Devlet Konseyine bağlı Devlet Piyasa Denetleme ve Düzenleme İdaresi (SAMR), yeni yasaların yürürlüğe girmesiyle fiyat sabitleme hamlelerini, yıkıcı fiyatlandırmayı ve makul olmayan ticaret uygulamalarını durdurmayı hedefliyor.Söz konusu düzenlemeyle veri ve algoritmaların kullanılması yoluyla piyasanın manipüle edilmesinin önüne geçilmesi ve uygulamanın Alibaba’nın online ödeme iştiraki olan Ant Group ve Tencet’e bağlı WeChat gibi finansal teknoloji şirketlerini de kapsaması bekleniyor.Vipshop şirketine 500 bin dolar para cezası kesildiÖte yandan bugün SAMR tarafından yapılan açıklamada, yeni düzenleme kapsamında, e-ticaret sitesi 'VIP.com'u işleten Vipshop şirketine haksız rekabet suçu işlediği gerekçesiyle yaklaşık 500 bin dolar para cezası kesildiği bildirildi.SAMR, Aralık 2020'de Alibaba Grubu hakkında antitröst soruşturması başlatmıştı.
7 Şubat Reyting Sonuçları Açıklandı: İşte Dün Gecenin Total ve AB Reyting Sıralamasına Damga Vuran Yapımları
7 Şubat Pazar akşamının reyting sıralamasında yer alan yapımları belli oldu. Dün gece, Survivor, Menajerimi Ara, Kefaret, A.Rıza, Hercai, Çok Güzel Hareketler 2 gibi yapımlar izleyici karşısına çıktı. Total'de 1.sırada “Gülbin Tosun İle Fox Ana Haber Hafta Sonu”, 2. Sırada TV8’de yayınlanan “Survivor”, 3.sırada “Show Ana Haber” yer aldı. AB'de ise 1.sırada “Gülbin Tosun İle Fox Ana Haber Hafta Sonu”, 2.sırada Star TV’de yayınlanan “Menajerimi Ara”, 3.sırada “Survivor” yer aldı. İşte, total ve AB'de reyting sıralamasında ilk 10'a giren yapımlar...
Reklam
Abdullah Kiğılı'dan Bir Türkiye Analizi: 'AKP ile Ülkemiz 50 Yıl İleriye Gitti'
etiket
İş insanı Abdullah Kiğılı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin ikinci büyük hamlesine imza attığını belirterek 'AK Parti ile ülkemiz 50 yıl ileriye gitti' dedi. Erdoğan'ın yüksek faizle ilgili açıklamalarını da değerlendiren Kiğılı, 'Yüksek faiz kan emici bir şey. Allah kimseyi yüksek faizin ağına düşürmesin' ifadesini kullandı.
Trabzon'da Sokağa Çıkma Kısıtlamasına Uymayan 92 Kişiye 181 Bin Lira Ceza
TRABZON (AA) - Trabzon'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden 92 kişiye 181 bin 98 lira ceza kesildi.Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 'İlimizde koronavirüs vakaları, maalesef tekrar artış eğiliminde lütfen tedbirlere ciddiyetle uyalım.' ifadelerini kullandı.Ustaoğlu, hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden 92 kişiye 181 bin 98 lira ceza verildiğini kaydetti.
Osmaniye'de 4 Düzensiz Göçmen Yakalanan Otobüsün Şoförü Ve Muavini Gözaltına Alındı
OSMANİYE (AA) - Osmaniye'de uygulama noktasında durdurulan şehirler arası yolcu otobüsünde yurda kaçak yollarla girdiği belirlenen 4 Afganistan uyruklu yakalandı.İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu'ndaki uygulama noktasında Ş.T. idaresindeki şehirler arası yolcu otobüsünü durdurdu.Yolcuların kimlik kontrolünü yapan ekipler, otobüste bulunan 4 Afganistan uyruklunun yurda yasa dışı yollarla girdiğini belirledi.Yabancı uyruklular, İl Göç İdaresi Müdürlüğüne götürüldü.Otobüs şoförü Ş.T. ve muavin A.A. gözaltına alındı.Yabancı uyrukluların, Afganistan'da organizatörlere 2'şer bin dolar verdikleri ve İran üzerinden yurda girdikleri ileri sürüldü.
Reklam
Yenilenen Bursalı Renault Megane Sedan Satışa Sunuldu
İSTANBUL (AA) – Renault’nun 2016’daki lansmanından bu yana büyük beğeni toplayıp 200 binden fazla satış adetine ulaşan amiral gemisi modellerinden Megane sedan yenilendi.Renault Mais açıklamasına göre, Bursa’daki Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda üretilip 30’a yakın ülkeye ihraç edilen ve 2020 sonu itibarıyla Türkiye’nin en çok satan ilk 3 otomobilinden biri olan Megane sedan, şık ve rafine tarzıyla görücüye çıkıyor.Yeni teknolojilerle donatılan Megane sedan'da konfor ve güvenlik artırıldı. 10.2 inç gösterge paneli ve Renault Easy Link multimedya sistemine sahip 9.3 dikey ekran ile iç mekan modernize edildi. Yeni sürüş destek sistemlerinin yanında 1.0 TCe benzinli motor ise verimli ve konforlu bir sürüş sağlıyor. C-Sedan segmentinde yüksek standartlarıyla öne çıkan yeni Megane sedan, Türkiye’de 198 bin 100 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.'2020'de Türkiye'nin en çok satan üç otomobilinden biri oldu'Açıklamada görüşlerine yer verilen Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş, 2016 yılının ekim ayında tanıttıkları Megane sedan'ın Türk tüketicisi tarafından büyük bir beğeniyle karşılandığını dile getirdi.Çağdaş, şunları kaydetti:'2017'de Otomotiv Gazetecileri Derneği tarafından Türkiye'de Yılın Otomobili Ödülü'ne layık görülmesi ve lanse edildiği günden bu yana ulaştığı 142 bini aşkın satış adedi, otomobilin başarısını ortaya koyuyor. Bursa'daki Oyak Renault Otomobil Fabrikaları'nda Türk işçisi ve mühendisinin ellerinden çıkan Megane sedan, 2020'de Türkiye'nin en çok satan üç otomobilinden biri oldu. Daha fazla ergonomi ve konfor odaklı şık tasarım dokunuşlarının yanı sıra daha fazla teknolojik özellikle gelen yeni Megane sedan, bu başarıyı artırarak sürdürecek. Türkiye, C-Sedan segmentinin ağırlıkta olduğu bir pazar. Öyle ki 2020 sonu itibarıyla C-Sedan segmenti, ülkemiz binek otomobil pazarından yüzde 33 pay alıyor. Böylesine önemli bir segmentte satılan her 5 araçtan biri olma özelliğini taşıyan Megane sedan, yenilenen yüzüyle birlikte 21 yıldır aralıksız devam eden binek otomobil pazarı liderliğimizi geleceğe taşımak için önemli kozlarımızdan olacak.'Şık ve rafine bir tasarımÖte yandan açıklamadaki detaylara göre, yüzde 100 Pure Vision LED teknolojisiyle sunulan yeni Megane sedan, sembolik C şeklindeki ışık imzası ile öne çıkıyor. Ön tarafta yeni tampon ve krom bileşenleri olan yeni bir ızgarayla gelen modelde, yeni çamurluk ve kapı kolu aydınlatması bulunuyor. Ön taraftaki hava deflektörleri ise araç aerodinamiğini üst seviyelere taşıyor.Cosmo mavi ve inci beyazın da içinde olduğu 7 farklı dış renk seçeneğiyle sunulan yeni Megane sedan, 16 ila 18 inç arası jant seçeneklerini de kullanıcıyla buluşturuyor.Yenilenen iç mekanYeni Megane sedan 10.2 inçe kadar dijital gösterge paneli ile geliyor. Gösterge paneline ek olarak 9,3 inç multimedya ekranı, konsolu daha modern bir görünüme kavuşturuyor. Yeni Renault Easy Link multimedya sistemi ile tüm navigasyon ve bilgi özelliklerinin yanı sıra Multi-Sense ayarları da sunuluyor. Ergonomiyi daha da ileriye taşımak amacıyla sürüş destek sistemi kontrolleri direksiyon simidinde bir araya toplandı.Elektrokrom çerçevesiz dikiz aynası ve krom kaplamalı klima kumandalarına sahip olan yeni Megane sedanda yeni döşemeler de iç mekan ambiyansını tamamlıyor. Elektrikli ayarlanabilir sürücü koltuğu da konforu artıran yenilikler arasında yer alıyor.Kişiselleştirilmiş sürüş deneyimiAçıklamaya göre, daha akıcı ve yeni ara yüzü ile Renault Easy Link multimedya sistemi, Apple CarPlay ile uyumlu sisteme sahip. Eco, Comfort, Sport ve MySense olarak 4 farklı sürüş moduna sahip Renault Multi-Sense teknolojisi, sürüş deneyimini daha kapsayıcı bir hale getiriyor. Yeni Renault Megane sedan'a sezgiselliği artıran, ergonomi için ayarları sadeleştiren yeni ortam renkleri de geldi. Gösterge panelinin dijital ekranları, 'Eco' modunda yakıt tüketimi ve 'Sport' modunda performans gibi widget’lar ile özelleştirilebilen bir alan sunuyor.Yeni sürüş destek sistemleri güvenliği artırıyorYeni Megane sedan, sürüş deneyimini daha güvenli ve konforlu hale getiren yeni sürüş destek sistemleriyle birlikte geliyor. Stop-Go özellikli (ACC) Adaptif Cruise Control, öndeki araç ile aradaki mesafeyi koruyarak hızlanma ve frenlemeyi düzenliyor. Aktif Acil Fren Destek Sistemi (AEBS), tehlike anında sürücüyü uyarırken, sürücü tepki vermekte geciktiği takdirde frenleri devreye sokuyor. Arka Çapraz Trafik Uyarı Sistemi (RCTA) ise aracın arkasındaki engelleri algılayarak sürücüyü uyarıyor.Tüm bunlara ek olarak ayak frenden çekildiğinde aracın sabit kalmasını sağlayan Auto-Hold özelliği, özellikle şehir içindeki sürüş konforunu artırmak için iyileştirildi. Ayrıca Şerit Takip Sistemi (LDW), Kör Nokta Uyarı Sistemi (BSW) gibi sistemler, yeni Megane sedan'da da varlığını sürdürüyor.Motor gamına 1.0 TCe eklendiAçıklamaya göre, otomobilde farklı müşteri kullanımlarına göre adapte edilmiş ve son emisyon seviyesi olan Euro 6D standardı tarafından belirlenen yeni yönetmelikler ile uyumlu daha geniş bir motor gamı bulunuyor.Yakıt tüketimini ve karbon dioksit (CO2) emisyonlarını azaltmak için optimize edilmiş, tamamen yenilenen 1.0 TCe direkt enjeksiyonlu benzinli motor, 115 beygir ve manuel şanzımanla birlikte sunuluyor. 1.3 TCe benzinli motor ise 140 beygir 6 vitesli manuel şanzıman ya da 7 vitesli EDC çift kavramalı otomatik şanzımanla tüketiciyle buluşuyor.Yeni Megane sedan ayrıca 1.5 Blue dCi motor, 115 beygire sahip 6 vitesli manuel şanzıman ve 7 vitesli EDC çift kavramalı otomatik şanzımanla tüketicilerle buluşuyor.
Boğaziçi Üniversitesi, Mevcut Kampüslerinin Taşınacağı Yorumlarının Gerçeği Yansıtmadığını Bildirdi
İSTANBUL (AA) - Boğaziçi Üniversitesinin mevcut kampüslerinden taşınarak farklı semtlerde bulunan mekanlarda yeni kampüslere yerleşeceği yönünde son günlerde yapılan yorumların gerçeği yansıtmadığı bildirildi. Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan açıklamada, üniversitenin, 6 kampüsü (Güney, Kuzey, Uçaksavar, Hisar, Kandilli, Kilyos) ve ek bina, tesis alanlarıyla (İznik, Tarsus, Arnavutköy) toplamda 1 milyon 816 bin 45 metrekare kampüs alanı ile faaliyetlerini sürdürdüğü kaydedildi. Açıklamada, 1 milyon 95 bin 435 metrekare alana yayılan Kilyos Kampüsü'nün üniversiteye tahsisinin Ekim 2020'de yenilendiği ve arazinin eğitim, araştırma ve rekreasyona yönelik faaliyetler için süresiz olarak Boğaziçi Üniversitesine tahsis edildiği belirtilerek, aynı tahsis kapsamında Kilyos Kampüsü'nde 'Yenilenebilir Enerji' temalı 140 bin metrekarelik teknopark alanı izni de verildiği aktarıldı.Açıklamada, 'Boğaziçi Üniversitesinin mevcut kampüslerinden taşınarak, farklı semtlerde bulunan mekanlarda yeni kampüslere yerleşeceği yönünde son günlerde yapılan yorumlar gerçeği yansıtmamaktadır. Yeni kurulan iki fakültemiz dahil olmak üzere, mevcut kampüslerimizde yapılacak düzenleme ve inşaatlarla eğitim-öğretim-araştırma faaliyetlerimiz aksamadan yerine getirilecektir.' ifadeleri kullanıldı.
Reklam
Dolar Ne Kadar Oldu? İşte 8 Şubat Güncel Dolar ve Euro Fiyatları...
Dolar kuru geçen hafta 7,30'dan 7,03 TL'ye kadar inerken 8 Şubat Pazartesi yani haftanın ilk işlem gününe 7,03'dan güne başladı. Gün içerisinde hafif bir yükseliş göstererek 16,30 itibariyle 7,09'dan işlem görüyor. İşte 8 Şubat 2021 saat 16:30 itibariyle dolar ve Euro fiyatlarında son durum... 
Abdullah Gül, Çankırı Karatekin Ve Iğdır Üniversitelerine Rektör Atanacak
ANKARA (AA) - Yükseköğretim Kurulundan (YÖK), Abdullah Gül Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi ve Iğdır Üniversitesine rektör atanacağı bildirildi.YÖK'ün internet sitesinde, 3 üniversite için rektör adaylığı başvuru ilanı yayımlandı.Buna göre, Abdullah Gül Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi ve Iğdır Üniversitesine rektör ataması yapılacak.Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri'nde rektör adayları için belirlenmiş şartları taşıyan adaylar, bugünden itibaren 19 Şubat Cuma günü mesai saati bitimine kadar Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına başvuruda bulunabilecek.Adaylar, başvurularında, profesör olarak çalışmış veya çalışıyor olduklarına dair belge ile Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nde bulunan, 'Kamuda ve/veya sosyal güvenlik kurumlarına tabi olmak kaydıyla uluslararası kuruluşlar ile özel sektörde veya serbest olarak en az 5 yıl çalışmış olmak' şartını sağladığını gösterir belge gibi dokümanları da hazır bulunduracak.
Reklam