Kızılay, bir yardım kuruluşu olarak 155 yıllık bir tarihe sahip. Son dönemde, deprem felaketiyle son birkaç yıl içinde yaşanan iç yapılanmasında belli kesimlerin hakim olduğu değişikliklerse gündemin ana konusu oldu. Çadır satışlarıyla gündeme gelen bu şirketvari yapılanmada özellikle yönetim kademesinde ödenen maaşlar yeniden merak konusu oldu.
Tam 10 ilimizi birden etkileyen 6 Şubat depreminden sonra gözler İstanbul'a çevrildi. Yıllardır jeologların uyarılar yapmasına rağmen, İstanbul'da asla oturmak istemeyeceğimiz binalar karşımıza çıkmaya devam ediyor...Gerginliğin had safhada olduğu bu zorlu süreçte '@erdalinci' adlı bir kullanıcı, beklenen İstanbul depremi gerçekleşirse oluşabilecek tabloyu paylaştı. Hepimizi tetikleyen o görsele tepkiler de gecikmedi.
Hatay Defne'de, depremzedelerin kaldığı park, valilik kararıyla polis tarafından boşaltılmak istendi. Parktaki depremzedeler, polis ile karşı karşıya gelince tepki gösterdi. Bir depremzede '“Bize bugüne kadar bakanlar; Kartal Belediyesi, Halkevleri, Türkiye İşçi Partisi” ifadeleriyle tepki gösterdi.
Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu hayatını kaybetti. Vatandaşlar, Eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun kim olduğu, hayatını, eğitimlerini, eserlerini ve kariyerini araştırmaya başladı. Peki, Sabih Kanadoğlu kimdir, kaç yaşındadır ve aslen nerelidir? İşte, Sabih Kanadoğlu hakkında merak edilenler
Kayseri İl Güvenlik Kurulu kararı gereğince Kayserispor-Fenerbahçe maçına Fenerbahçe seyircisi alınmayacak. Fenerbahçe de bu karara ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada, 'Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bu kararı kabul etmemiz hiçbir şekilde mümkün değildir.' ifadeleri yer aldı. Ayrıntılar ⬇️
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Kızılay’ın çadır satması skandalıyla ilgili, ‘getirin tüm çadırları biz alacağız’ dedi.
Fenerbahçe - Konyaspor ve Beşiktaş - Antalyaspor karşılaşmasında tribünlerde yapılan hükümet istifa protestoları Türkiye gündemine oturdu. Kulüpler konuyla ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu. Kulüpler Birliği de açıklama yaptı. Trabzonspor taraftar grubu VİRA da yaşanan olaylarla ilgili ve Kulüpler Birliği'nin açıklamasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Ayrıntılar ⬇️
Gazeteci Ertuğrul Özkök yaptığı araştırma ile depremin oy tercihlerine etkisini gözlemledi. Deprem sonrası IPSOS, depremden etkilenen 10 il dışındaki bin kişi ile telefon anketi yaptı. Özkök, araştırmanın sonuçlarını bugünkü köşe yazısına taşıdı. Depremin oy tercihlerine yansıyan etkisi şaşırtıcı oldu.Gelin detaylara birlikte bakalım...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Beşiktaş tribünlerinin 'Hükümet istifa' sloganı atmasının ardından kulüp üyeliğinden istifa ettiğini açıklamıştı. MHP lideri Bahçeli, bugün yapılan grup toplantısında istifasını tekrar yineleyip yeni takımını 'Bundan böyle ben artık Karagümrüklüyüm' diye duyurdu. Twitter'da 'Karagümrük' ve 'Devlet Bahçeli' ayrı ayrı Trend Topic listesine girdi. Karagümrük Spor, Twitter'dan Bahçeli'ye 'Aramıza hoşgeldiniz' dedi.
Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler yüreğimizi yakıp küle çevirdi adeta. Binlerce kişinin enkaz altında kalarak hayatını kaybetti felaketlerin ardından gündeme gelen konulardan biri de EMASYA Protokolü oldu. Deprem bölgesine acil müdahale etmekte geç kalındığı iddasıyla gündeme gelen EMASYA Protokolü hakkında yapılan araştırmalar hız kazandı. Peki EMASYA ne demek, açılımı nedir? EMASYA Protokolü ne zaman, neden kaldırıldı? EMASYA Protokolü içeriği nedir, hangi durumlarda uygulanır?Detayların tamamı içeriğimizde...
Kızılay'ın AHBAP'a yaptığı çadır satışları iki gündür gündemde. Kızılay Başkanı Kerem Kınık konuyla ilgili çeşitli açıklamalar yaptı ancak sosyal medyadan başkana istifa çağrıları yükseliyor. Kınık, istifa taleplerine Instagram'dan yaptığı paylaşımla cevap verdi.
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Millet İttifakı'nın 2 Mart'ta düzenlenecek toplantısında cumhurbaşkanı adayını belirleyeceğini bildirdi. Zorlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, 2 Mart'taki toplantı için tam olarak yetkilendirildiğini kaydetti.
Kızılay'ın Haluk Levent'in kurucusu olduğu Ahbap'a çadır satması gündeme bomba gibi düşmüştü. Ülke gündemine oturan bu olayın ardından da HaberTürk yayınına bağlanan Kahramanmaraş Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'e Mehmet Akif Ersoy 'Kızılay Ahbap'a çadır sattı. Nasıl değerlendirirsiniz?' sorusunu sordu. Güngör'ün tavırları ve cevabı ise sosyal medyada tepki çekti.
Kızılay'ın Ahbap'a Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerin ilk yaşandığı günlerde çadır satması gündemden düşmüyor. Kızılay'ın tüm satışları mercek altına alınırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Üyesi'nin yaptığı çadır alımı paylaşımı da dikkat çekti.
Fenerbahçe-Konyaspor ve Beşiktaş-Antalyaspor mücadelelerinde tribünlerden yükselen 'Hükümet istifa' sloganlarının ardından bazı Süper Lig kulüpleri açıklama yaparak 'Devletimizin yanındayız' açıklamalarında bulunmuşlardı. Sosyal medyadan ilk paylaşımı yapan Kayserispor olmuş ve daha sonra Kulüpler Birliği 'Tüm renklerimizle, var gücümüzle' başlığıyla bir açıklama yapmıştı. Bu açıklama tüm Süper Lig kulüpleri tarafından paylaşılmıştı.Tribünlerdeki 'Hükümet istifa' tezahüratlarını karşı olan bazı kulüp başkanlarının AK Parti'ya yakınlığı dikkat çekiyor.
Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 farklı ilimizde hissedilen 7.7 ve 7.5 büyüklüğündeki depremlerde yaralanan ve enkaz altında kalan vatandaşlarımızda sağlık sorunları gelişti. Özellikle deprem sonrası crush sendromu yaşayan ve böbrek yetmezliği ile mücadele eden kişi sayısında önemli boyutlarda artış yaşandı.
Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki deprem sonrasında uzmanlar, fayda biriken enerjinin Hatay ve Adana’da bulunan kısma aktarıldığını söylemişti. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, acı gerçeği bu sözlerle açıkladı: ‘Yüzde 50 bile hazır değiliz’
Gazeteci Ahmet Hakan geçtiğimiz günlerde gündeme bomba gibi düşen Kızılay'ın çadır sattığı açıklamalarına tepki gösterdi. Oğuzhan Uğur, Hakan'ı espri ile karşıladı, güldüren ancak düşündüren bir cevap verdi.
Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden sonra Haluk Levent'in başkanı olduğu AHBAP derneğine para ile çadır sattığı açıklanan Kızılay'a tepkiler bitmiyor.