onedio
Çok mu Zor Önce İnsan Demek?
Birçok insanın da aynı durumda olduğunu düşünüyorum, ilk üzüntü şokunun ardından boş boş olanları seyrederken, anlamlandırmaya çalışırken yakalıyorum kendimi, “Bu gerçek mi?” diye.Küçükken okulda Japonya’nın deprem bölgesi olduğunu öğrendiğimizde çok üzülmüştük Japon halkı için belki de acımıştık onlara öyle bir bölgede yaşamak durumunda kaldıklarından dolayı.
Hatay'da 6.4 Büyüklüğünde Şiddetli Deprem
Hatay'ın Defne ilçesinde 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem saat 20.04'te Hatay'ın Defne ilçesinde gerçekleşti. Çevre illerde de hissedilen 6,4 büyüklüğündeki deprem, 16,7 kilometre derinlikte oldu. Bu depremden kısa bir süre sonra yine Hatay merkezli 5,8'lik artçi bir deprem daha oldu. Son yapılan açıklamaya göre, Hatay merkezli depremde şu ana kadar 6 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da 294 yaralı olduğunu 18'inin durumunun ağır olduğunu açıkladı. Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş depremle ilgili yaptığı açıklamada 'Belli mahallelerde yıkılanlar oldu. Bazı binaların altında insanlar olduğu bilgileri geliyor' dedi.Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, depremle ilgili açıklamasında şunları söyledi: 'Bittik artık ne diyeyim ki. İlk yaşanılan depremden daha büyük bir deprem yaşadık. Maraş'taki 7,7 olduğunda bu kadar ölümüz varken bu deprem bizim için çok büyük. Şu an her yer karanlık, insanların çığlıkları var. Acilen çadır yardımı istiyoruz.'
AKP'li Avukat Milletvekilinin A4 Kağıdı Üzerine Şehir Planlaması Yapmasına Gelen İronik Tepkiler
7.7 ve 7.6'lık iki depremin en çok etkilediği illerden biri de merkez üssü olması sebebiyle Kahramanmaraş. Bölgede binlerce yıkıntı ve hasarlı bina var. Maraş'taki yıkım o kadar büyük ki şehirdeki enkazların ne yapılacağı, yeni binaların nereye dikilmesi gerektiği ise konunun uzmanlarının, STK'ların ve bilim insanlarının uzun uzun toplantılarla karar verebileceği bir süreç. Ancak AKP Kahramanmaraş milletvekili Ahmet Özdemir bir hukukçu olarak aldı eline kalemi, a4 kağıdı üzerine yeni Maraş'ı çizdi. Çoğu zaman kağıt da yetmedi. Bu görüntüler de tepkilere neden oldu.
Reklam
Reklam
Doğru Bilgiye Ulaşmak ve Dijital Akıcılık Sürecinde “Dezenformasyon”
etiket
Ülke olarak hepimizi derinden etkileyen deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalışıyoruz. 10 farklı şehirde ve geniş bir bölgede kendini hissettiren bu depremlerle birlikte esasında hepimizi yeniden düşünmeye iten bir sürece girdik.Deprem gibi doğal afetler her zaman oluşabilecek üzücü hadiseler ancak böylesi durumlarda ortaya çıkan bir diğer önemli konu da bilgi kirliliğinden arınmak.
Enkaz Altında Kalan Arabaların Trafik Sigortası ve Kasko, Deprem Hasarını Karşılıyor mu?
etiket
Kahramanmaraş merkezli depremlerin yarattığı acı çok büyük. Ancak bunun bir de kalanlar içinde hasar boyutu var. Tüm hesaplamalar için halen daha tüm veriler net olmasa da ekranlarda gördüğümüz birçok yıkımı uzmanlar araştırıyor. Evleri yıkılan vatandaşlar, DASK ödemelerini almaya başladı. Mal da canın yongası olunca, 'Yıkılan sitelerde otoparklardaki araçlar, apartmanların altında kalmış arabalar da kasko ve trafik sigortasından ödeme alabiliyor mu?' diye merak ediliyor.
Reklam
Depremzedelerin Esenboğa Havalimanı’nın Çıkışında Karşılaştıkları İnsanlıktan Soğutan Akılalmaz Tabela
Deprem felaketinden dolayı yuvalarından olan depremzedelerin çoğu, ne yazık ki doğup büyüdükleri şehirleri terk etmek zorunda kaldılar.Şehri terk etmek zorunda kalan depremzedelerin Esenboğa Havalimanı’nın gelen yolcu çıkış kapısında karşılaştıkları 'Kalacak Yeri Olmayanlar' tabelası ise gündem oldu. Hiç düşünülmeden yapıldığı belli olan bu harekete tepkiler de gecikmedi...
Reklam
Reklam
Uzmanlar, ABD Hava Sahasındaki Tanımlanamayan Uçan Nesnelerin Soğuk Savaş Başlangıcı Olabileceğini Söylüyor!
Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde Çin'in ABD ava sahasına gönderdiği casus balon büyük olay olmuştu. Başlangıçta içerisinde uzaylıların olduğu bir UFO zannedilen uçan cismin bir casus balon olduğu anlaşılmıştı. ABD'nin casus balonu vurmasıyla iki ülke arasında bir güç gösterisi yaşandı. Bazı uzmanlar ise bu durumun soğuk savaşa neden olabileceğini söylüyor. Buyurun detaylara 👇
Serhat Teoman Enkazdan Kurtarılan Depremzede Hakkında Açıklama Yaptı: "Oğlunu Kurtaran Ben Değilim"
Kahramanmaraş ve 10 ili etkileyen depremlerde binlerce can kurtarıldı. Onlardan biri de depreme Hatay'da yakalanan ve eşini enkazda kaybeden Gülümser Akti ve oğluydu. Depremzede Akti oğlunu enkaz altından oyuncu Serhat Teoman'ın kurtardığını ve hastaneye yetiştirdiğini söyleyince ünlü oyuncu gündem olmuştu. Teoman sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile yanlış anlaşılma olduğunu belirtti.
Reklam