Ankara'daki Her Fincanı Kırk Yıldan Fazla Hatırlı En İyi 3. Dalga Kahveciler
Türkiye'de en az çay kadar içilen içeceklerden biri de şüphesiz kahvedir. Ben, “Çocuklar kahve içmez kızım, kara kız olurlar”la büyüyen bir aileden geliyorum. Eskiden ''çocuklar kahve içmez zararlıdır'' diye konuşulurken, bugün ise en çok vakti kahve içilen yerlerde geçiriyoruz. Kahvenin yararlarından bahsediyoruz. Alışılagelmedik sunumu ile şüphesiz en çok dikkatimizi çeken ise 3. Dalga kahve dükkanları oldu. Kahve tutkunları, kahvenin tadını ve kalite tarihini üçe ayırıyorlar. Buna göre birinci dalgada tüketim ön planda; ikinci dalgada yavaş yavaş kahveden keyif alma ve 3. Dalga ise işin gurmeleştiği, kahvenin ve çekirdeğin öne çıktığı döneme deniyor. 3. Dalga, kahve severlerin değişik demleme yöntemleri ile değişik kahve lezzetleri elde edilebildiğinin anlaşılmasına vesile olmuştur. Kahvenin buğday gibi ticari bir mal yerine, tıpkı şarap gibi zanaatkar elinden çıkmış bir besin maddesi olarak değerlendirildiği bu akım, üretimin bütün süreçlerini geliştirmeye yönelik ilerlemektedir. Sizler için bu kültürü geliştirmeye önderlik eden, kahve anlayışınızı tümden değiştirecek Ankara'daki 3. Dalga kahvecileri sizler için derledik!
Oyunlar 2018’de Kırılamaz Olacak
Dijital Hak Yönetimi (DRM) sistemindeki gelişmelerin oyunların kırılmasını zorlaştırdığı tartışılırken, Çin merkezli bir korsan grubu, 2018’de oyun kırmanın imkânsız hâle geleceğini iddia ediyor.
Google Play'den Geliştiriciler İçin Yenilik
Google Play, geliştiriciler için uzun zamandır beklenen yeniliğini duyurdu. Geliştiriciler artık Google Play Promo kodları oluşturup uygulamaları ücretsiz olarak kullanıcılara dağıtabilecek.
İşsizlik 7 Ayın Zirvesinde
TÜİK 2015 Ekim ayına ilişkin işsizlik rakamlarını açıkladı. Buna göre Ekim’de işsizlik yüzde 10,5 ile 7 ayın zirvesinde çıktı. Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2015 yılı Ekim döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 104 bin kişi artarak 3 milyon 147 bin kişi oldu.
2015 Yılından Objektiflere Yansıyan En Eğlenceli 20 Düğün Fotoğrafı
'Uluslararası Profesyonel Düğün Fotoğrafçıları Topluluğu' her yıl onbinlerce düğün fotoğrafı arasından en eğlenceli olanlarını seçiyor. Aşağıdaki fotoğraflara da bu sayede ulaştık. Bazıları bildiğiniz trolllük, bazıları ise oldukça komik tesadüflerin sonucu. Fakat sebebi her ne olursa olsun, bu fotoğraflara sahip olan çiftler oldukça şanslılar. Zira böyle fotoğraflara hangi evli çift sahip olmak istemez ki?..
Instagram Arama Sonuçlarını Detaylandırıyor
Popüler fotoğraf ve video paylaşım platformu Instagram, yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Testlerine devam edilen özellik, kullanıcıların arama yaptığı kişiler hakkında daha fazla bilgiye ulaşmasını sağlıyor.
Apple, Time Warner'ı Satın mı Alıyor?
Dünya piyasaları yeni bir dedikoduyla çalkalanıyor. Stream içerik hizmetleri alanında kendine yer açmak isteyen Apple gözünü Time Warner'a dikmiş olabilir.