Görüş Bildir
Haberler
Ne Kadar Düz Bir Canlı Olduğumuzu Yüzümüze Çarpan 11 Hayvan Özelliği

etiket Ne Kadar Düz Bir Canlı Olduğumuzu Yüzümüze Çarpan 11 Hayvan Özelliği

Erkam Evlice
25.01.2016 - 16:28

Doğadaki bir takım hayvanatın yapabildiklerine şahit olduktan sonra, fiziksel anlamda ne kadar sınırlı yeteneklerin canlısı olduğumuzu anlayacaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Çılgın atlayış - Pireler

Pireler boylarının 200 katı kadar mesafelere zıplayabiliyor. Bu da ortalama bir insanın 350 metre yükseğe zıplayabilmesine denk bir kabiliyet.

Bizde ortam böyle.

10. Aşk oku - Ninja Sümüklüböceği

10. Aşk oku - Ninja Sümüklüböceği

Bu yumuşakça, cinsel ilişkiye gireceği dişi sümüklüböceklere fırlattığı protein bazlı oklarıyla, karşı tarafın aklını başından alabiliyor ve hedefine kolayca ulaşabiliyor.

Kısmet.

9. Açlık oyunu - Yılan

9. Açlık oyunu - Yılan

Bazı yılan türleri 2 yıl boyunca hiçbir şey yemeden hayatta kalabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4,5 saat aç kalmış insan örneği

8. Zıpkın - Alpheus karides

8. Zıpkın - Alpheus karides

Bu karides türü, avına 100 km/s hızda baloncuklar fırlatabiliyor. Hayvancağızın boyunun 3-5 cm civarı olduğunu ve bu baloncukların çıkardığı sesin herhangi bir insanın kulak zarını delebileceğini de ekleyelim.

Halbuki bir şeyler fırlatmak bizim işimiz.

7. Kendinden güneş kremi - Su aygırı

7. Kendinden güneş kremi - Su aygırı

Genellikle sıcak iklimlerde yaşayan su aygırları, kendilerini güneşten koruyabilecek bir sıvıyı gözeneklerinden akıtabiliyor.

Neyse ki bizde de var. Paniğe lüzum yok.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Lağım ağız - Komodo ejderi

Ağızlarında 57 farklı ölümcül bakteri barındırabilen (buna rağmen asla hastalanmayan) ve yine ağzından birbirinden farklı zehir püskürtebilen komodo ejderi, dünyanın en zehirli canlılarından birisi.

'Hepsini yapabiliyorum ama ağzımdan zehir fışkırtamıyorum.'

5. Cyclops - Boynuzlu kertenkele

Boynuzlu kertenkele gözünden kan fışkırtabilir ve avını vurabilir.

Kan.

Yok.

4. Uzay gemisi - Sinekkuşu

Uçma kabiliyetini çok eşsiz bir şey gibi pazarlayacak değiliz ama, Sinekkuşu diğer kuşların aksine her istikamette uçabilen (geri geri bile) tek hayvan. Bu da ona tıpkı bir uzay gemisi gibi serbest hareket imkanı sağlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kardeş uçarız, sıkıntı yapma.

3. Çelik boyun - Karınca

3. Çelik boyun - Karınca

Yapılan son deneylere göre bazı amerikan karıncalarının boyunları, ağırlıklarının 5000 katı kadar mukavemete dayanmış. Bu da onu, doğanın en güçlü canlılarından biri yapıyor aslında.

Aslında önemli olan denemek.

2. Sonsuz hayat - Denizanası

Bazı tür denizanaları üreyebilecek olgunluğa eriştiğinde kendilerini tekrardan ilk evrelerine döndürebiliyor ve üstelik bunu defalarca kez yapabiliyorlar. Bunun da ne anlama geldiğini anlamışsınızdır: Sonsuz hayat.

İyiymiş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Chuck Norris hayvanı - Tardigrad

Su ayısı olarak da bilinen, süpürge torbasına benzeyen Tardigrad'ların en büyük özelliği, ölmemeleri. Hiçbir canlının dayanamadığı yaşam koşullarına adapte olabilen, yaşamsal faaliyetlerini minimum seviyeye çekip yıllar boyunca sıcak, soğuk, radyasyon dinlemeden yaşayabilen bu arkadaşları, minik birer Chuck Norris olarak düşünmek yanlış olmaz.

Ama bir Tardigrad ile Chuck Norris arasındaki temel fark, Chuck Norris'in testerelere karşı da bağışıklık sahibi olmasıdır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
268
169
92
24
16
12
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
feyk

biolojide canlilari hep basitten karmasiga, ilkelden gelismise dogru siralama egilimindeyiz. gelismislik piramitinin en tepesinede hep kendimizi koyuyoruz. a... Devamını Gör

feyk

sen ve bilimsel konusma. hmm ilginc. madem bilimsel yaklasacan istersen birde kambriyen oncesine bak. ediacaran devrindeki canlilari incele istersen. bak bak... Devamını Gör

hipotalamus

"Yapılan son deneylere göre bazı amerikan karıncalarının boyunları, ağırlıklarının 5000 katı kadar mukavemete dayanmış. Bu da onu, doğanın en güçlü canlıları... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

bence acilen kraliçelerine bu durumu bildirip halkını spora teşvik etmesi için konuşmamız lazım küçültme cihazını getir bakiim oradan :DD

meaculpa

komodo ejderi çok sevimli ...bence -.-

Pasif Kullanıcı

tam oynamalık aslında hem de çok güçlü bir canlı yalnız ısırırsa öldürür birkaç saat içerisinde :DD