Avrupa basketbolunun en önemli organizasyonu Euroleague Final 4'un yarı finalleri oynandı ve ülkemizin temsilcisi Fenerbahçe, Yunanistan temsilcisi Olympiakos ile finali oynayacak. Finali özel kılan bir detay var ki, gözlerden kaçıyor ancak yarın akşam sahada olanları görmeden önce bu detayı bilmenizde fayda var.
Beşiktaş Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenmesi planlanan 'Gençlik Festivali', İstanbul Valiliği tarafından yasaklanmıştı. Vali Şahin ise yasaklanma tartışmalarının başladığı gün, 'komite olarak bizim kararlaştırıp da iptal ettiğimiz bir konu yok' demişti.Yasağın ardından Beşiktaş Belediyesi gazetelere ve reklam panolarına kararı duyuran ilanlar vermişti. Bugün ise İçişleri Bakanlığı tarafından belediye hakkında soruşturma başlatıldığı duyuruldu.Kutlamaların yasaklanmasından sonraki süreçte neler yaşandı? Birlikte bakalım.
Fenerbahçe, Euroleague'de finale yükseldi. Geçen sene ucundan kaçırdığımız kupa bu sene inanıyoruz ki ülkemize gelecek. Sarı lacivertli temsilcimiz, maçı kazandığı takdirde Euroleague'i ilk kez bir Türk kulüp kazanmış olacak. Yani bu tarihi maç kaçmaz!Eğer maçı Sinan Erdem'de izlemek için bir bilete sahip değilseniz eve tıkılıp kalmanıza hiç gerek yok. Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki birçok belediye parklara, meydanlara dev ekranlar kuruyor. Maçı yerinde izlemek gibi olmasa da tribün hissini yakalamak için bu fırsatı kaçırmayın.İşte maçı açık havaya kurulan dev ekranlardan izleyebileceğiniz 30 yer.
Final Four'da Olympiakos, CSKA Moskova'yı 82-78 yenip finale çıktı. Skoru birebir tahmin eden Faik Emre Yılmaz isimli bir kullanıcı ise Twitter'da ilgi odağı oldu.
Final Four'da Real Madrid'i 84-75 yenen Fenerbahçe adını finale yazdırarak Olympiakos'un rakibi oldu. Maçın başından itibaren skor avantajını hep elinde tutan Fenerbahçe'de maçın adamı Ekpe Udoh oldu. Udoh 18 sayı, 8 asist, 12 ribaund, 2 blok ve 36 verimlilik puanıyla maçın MVP'si seçildi. Sarı lacivertli temsilcimizin final maçı 21 Mayıs Pazar akşamı...İşte maçın sosyal medya yansıması.
Pamukkale Üniversite'si deyince aklımıza hiç şüphesiz ki güzel şehrimiz Denizli gelmektedir. Artık horozu ile ünlü, güzel şehrimiz Denizli'de kısa film deyince akıllara bazı gençler geliyor. Yerel medyanın her projesine sahip çıktığı Pamukkale Üniversiteli, kendilerine Hazan Sanat ismini veren gençler bir çok sosyal farkındalık projesi ve kurgu türündeki kısa filmleri ile isimlerini duyurmayı başardılar.İsminden mütevellit, şehrinde deniz olmaması ile ünlü Denizli'nin güzel insanlarının oluşturduğu emek sarf edilmiş kısa filmlerden bahsedecek olursak; Türkiye'nin ilk futbol türündeki kısa filminden, kahraman Kore Savaş'ı gazimizin anılarının bulunduğu projeye kadar bir çok eser meydana gelmiştir.Haydi! Hep birlikte göz atalım!
Bir dönem Fenerbahçe forması da giyen Hollandalı futbolcu Dirk Kuyt, Feyenoord'la yaşadığı şampiyonluğun ardından futbol hayatını sonlandırdığını açıkladı. Kuyt'ın futbol hayatını kısaca bir hatırlayalım.
Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Fenerbahçe, Başakşehir'i ağırladı. 2-2'nin rövanşında oynanan maç Kadıköy'de de 2-2 sonuçlanarak uzatmaya gitti. Seri penaltı atışlarında iki takım uzun süre eşitliği bozamadı. En son Josef'in kaçırdığı penaltı sonrası Başakşehir 10-9 üstünlük sağlayarak adını finale yazdırdı. İşte maçın sosyal medya özeti;
İstanbul Avrupa'nın birçok ülkesinden kalabalık olması, farklı kültürler barındırmasıyla mizahi olarak derya deniz. Biz de yedi tepeli şehrin bazı ilçelerinin girişlerinde olması gereken yazıları kurduk kafamızda.
Basketbol adeta bir tutku sporu. Oynarken de izlerken de her saniyesi heyecanlı, dolu dolu geçiyor ve tek bir anı kaçırmamak gerekiyor. İşte; En büyük tutkusu basketbol olanların kesinlikle kaçırmayacağı 11 şey. 🏀😎
Avrupa basketbolunun zirvesi Turkish Airlines Euroleague'in bu seneki Final Four organizasyonu 19-21 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da düzenleniyor. Tüm dünyanın gözleri önümüzdeki hafta sonu boyunca İstanbul'da olacak. Bu mükemmel organizasyona aşağıdaki ön bilgiler ile hazırlanabilirsiniz.
Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Bursaspor'u 2-0 yenerek şampiyonluk yarışında kayıp yaşamadı. İlk yarısı 0-0 biten maçın ikinci yarısında siyah beyazlı ekibin gollerini Cenk Tosun ve Aboubakar attı. Bu skorla Beşiktaş yeniden Başakşehir'in 2 puan önüne geçerek liderlik koltuğunu geri kazandı. Öte yandan Quaresma'nın tartışmalı pozisyonları sosyal medyada çok tartışıldı. Rakip takım taraftarları haricinde Beşiktaşlı taraftarlar da sorumsuz davrandığı için Quaresma'ya tepki gösterdi.İşte maçın sosyal medya özeti;
Taraftarlar tüm takımın haricinde Afrikalı futbolcuyu bir başka sever. Afrikalı futbolcuların penisinin hep kocaman olduğu umulur ve bununla gurur duyulur. Taraftarlar siyahi futbolcuların penis boyuyla ilgili tezahüratlar yapar, ona 'kobra' gibi lakaplar takar, 'boynuma dola' gibi tuhaf sözlerle sevgisini dile getirir. Ve bu tribün jargonunda asla ırkçılık değildir, büyük bir sevgidir.Tabii bu penis boyu taraftarın zihninde canlanmıyor sadece, bazen kalıbına sığmayıp 'Ben de buradayım beyler' diye dile geliyor. İşte maç esnasında tüm mal varlığını ortaya koyan 15 futbolcu.Not: Siyah beyaz karışık.
2009 yılında kurduğu Viitorul Constant kulübünü 8 yıl sonra şampiyon yapan George Hagi, mutluluğunu dans ederek gösterdi. CFR Cluj'un Lancu'nun golüyle 1-0 mağlup edilmesinden sonra düzenlenen şampiyonluk gecesinde eğlenen Hagi'nin o anları... Hagi kulübün sahibi ve ayrıca 2014-15 sezonundan beri kulübün teknik direktörlüğünü de yapıyor.