Görüş Bildir
Haberler
Zoru Sevenler Buraya: Xbox Game Pass'teki En İyi Souls Like Oyunlar

Zoru Sevenler Buraya: Xbox Game Pass'teki En İyi Souls Like Oyunlar

Deniz Ünsal
29.01.2023 - 15:04

Dark Souls, oyun tarihine geçmiş ve çıkışı ile birlikte piyasanın gidişatını değiştirmiş bir yapım. Zorlu boss savaşları ve cezalandırıcı sistemi ile sevenin bırakamadığı ama bazılarının da elini süremediği bir tür souls like. Oyun fiyatları almış başını giderken de Xbox Game Pass oldukça çekici duruyor. Gelin Xbox Game Pass'in Ocak ayında souls like severlere sunduğu en iyi oyunlara bir bakalım.

Kaynak: https://gamerant.com/best-souls-like-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Dead Cells

1. Dead Cells

2D görseli ile ne kadar albenili dursa da sinirlerinizin kuvvetli olması gereken bir oyun, Dead Cells. Türlü türlü silahları ile kendi dövüş tarzınızı bulacağınız dövüş sistemi ile savaşmak ne kadar keyif verici olsa da, öldüğünüzde klasik bir souls like gibi başa dönmek sinir bozuyor. Ancak hikayenin dallanması ve yeni perklerin işe yaradığını görmek için de bazen ölmeniz gerekiyor.

2. Mortal Shell: Enhanced Edition

2. Mortal Shell: Enhanced Edition

Dark Souls'un formülüne bağlı kalan ancak oyun ilerledikçe kendine özgü  mekanikleri ile adeta ortaya bir karakter koyan Mortal Shell. Listede Dark Souls severlerin oynaması en başta gelen oyun denebilir.

3. Hollow Knight: Voidheart Edition

3. Hollow Knight: Voidheart Edition

Çıktığı tarihten itibaren oyuncuların beğenisini kazanan ve souls like sevmeyen oyunculara bile bu türü hafif de olsa aşılayan Hollow Knight. Sade ama bir o kadar güzel tasarımı, cezalandırıcı ölüm sistemi ve oynanışı ile denemeniz gereken bir oyun.

4. Death's Door

4. Death's Door

Hikaye odaklı ve daha yumuşak bir Dark Souls için biçilmiş bir kaftan Death's Door. İnce işlenmiş dünyaları ve karakterleri içeren oyunda, yol boyunca keşfedeceğiniz eşyalar, silahlar ve yetenekler ile bir karga olarak bossların ruhlarını toplayacaksınız.

5. For Honor

5. For Honor

For Honor, yeni değil ama her zaman oynanabilir. Souls like'tan çok hack and slash türüne ait diyebileceğimiz oyunun zorlayıcı dövüş sistemi, etkileyici grafikleri, oyuncuları hala kendisine çekebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dante's Inferno

6. Dante's Inferno

Dante'nin ünlü eseri İlahi Komedya'nın aksiyon tarzında oyun hali olan Dante's Inferno. Eli tırpanlı bir kahraman olarak cehenneme ilerlediğimiz oyunda çok zorlu olmayan ama eğlenceli boss savaşları, bulmacalar ve platformlar bizleri bekliyor.

7. Moonscars

7. Moonscars

Souls like türüne girmek isterken özgünlüğünü kaybeden birçok oyun var ama Moonscars bunlardan biri değil. Dini temalı bir aksiyon oyunu olan Moonscars, souls like tarzının daha taktiksel dövüş tarafına geçiyor. Temasına uygun olan etkileyici görselleri de sizi oyunun içine daha çok çekiyor.

DENEYEBİLECEĞİNİZ DİĞER OYUNLAR

8. Ryse: Legendary Edition

8. Ryse: Legendary Edition

Ryse'ın çıkışını hatırlıyor musunuz? 2013 yılında oyun dünyasına girdiğinde görselleri ve dövüşü sistemi ile beğeni toplamış ancak oyunun belli başlı sorunları nedeni ile çok da kendinden söz ettirmemişti. Steam'de birkaç kere indirime girmişti, her gördüğümde 'Alsam da bir baksam.' dedim ama hiç almadım. Kısa bir oyun olarak çıkışından tam on yıl sonra eğer oynamadıysanız bir deneyebilirsiniz.

9. Ninja Galden: Master Collection

9. Ninja Galden: Master Collection

Ninja Galden serisinin remaster halini içeren Ninja Galden: Master Collection. Hack and slash türünde başarılı olan seride, ustalaşmanız gereken dövüş sistemi ve kaliteli bir içerik bulunuyor. Kökeni 2000'lerin başına uzanan seriyi daha önce denemediyseniz Ninja Galden: Master Collection Xbox Game Pass'te.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?