Görüş Bildir
Haberler
Zombi Pataklamak İsteyenler Buraya: En İyi Zombi Atmosferine Sahip 13 Oyun!

Zombi Pataklamak İsteyenler Buraya: En İyi Zombi Atmosferine Sahip 13 Oyun!

Tugberk EVRAN
23.12.2021 - 15:00

Zombi atmosferi hemen hemen her oyun severin deneyimlediği bir yapıya sahip, yalnızca oyun alanında değil sinema, roman vb. alanlarda da kendine has bir hayran kitlesi barındıran bu oyun türünün en iyi 13 oyununu sizler için listeledik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Dead Island

13. Dead Island

Techland Polska tarafından geliştirilen ve 2011 yılında çıkış yapan Dead Island'ın hikayesi Banoi adasında geçmektedir. Virüs nedeniyle zombiye dönüşen insanlar arasında hayatta kaldığımız oyunda ateşli silahlar dışında bıçak, beyzbol sopası, kürek vb. aletlerle birlikte craft seçeneği sayesinde özel silahlar yapabiliyoruz.

12. Stubbs the Zombie in Rebel Without a Pulse

12. Stubbs the Zombie in Rebel Without a Pulse

2005 yılında piyasaya sürülen Stubbs the Zombie in Rebel Without a Pulse günümüzde hala daha etkisini sürdüren bir oynanışa sahiptir, oyunda zombi öldürmek yerine zombi virüsünü insanlara yayıyoruz.

11. World War Z

11. World War Z

Kitaptan uyarlanan World War Z filmi 2013 yılında seyirciyle buluşmuş, son derece ilgi görmüştü. Aynı isimli oyun Saber Interactive tarafından 2019 yılında geliştirilip piyasaya sürülmüştü. Sürü fiziğiyle dikkat çeken yapım her ne kadar türündeki rakip oyunlar kadar iyi olmasa da kesinlikle denmeye değer.

10. 7 Days To Die

10. 7 Days To Die

2013 yılında piyasaya sürülen 7 Days To Die günümüzde hala daha erken erişim oyunu olarak yoluna devam etmektedir. Oyun sürekli gelişiyor ve hem tek başınıza hem de arkadaşlarınızla bu açık dünya olan ve craft seçeneği barındıran kıyamet sonrası dünyada hayatta kalmaya çalışıyorsunuz.

9. DayZ

9. DayZ

Kıyamet sonrası bir dünyada ne kadar hayatta kalabilirsin? Diğer sağ kalanlarla sınırlı kaynaklar için mücadele edeceğin bu bölgede virüslü 'zombiler' kaynıyor. Yabancılarla el ele mi vereceksin? Yoksa ele güven olmaz deyip yalnız kurdu mu oynayacaksın? DayZ'de hikayeni sen yaz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Dead Rising 4

8. Dead Rising 4

Dead Rising serisinin tüm oyunları hemen hemen beğenilse de Dead Rising 2 ve Dead Rising 4 serinin en etkileyici oyunlarından. Birçok farklı silah ve metot ile zombileri patakladığımız yapımı kesinlikle denemelisiniz.

7. Dying Light

7. Dying Light

İçinde barındırdığı parkur detayıyla birlikte zombi atmosferine farklı bir boyut getiren Dying Light günümüzde hala daha hayranları tarafından oynanmaya devam ediyor. Ayrıca The Following genişlemesi ise oyunu son derece keyifli kılıyor. 2022 yılında serinin ikinci oyunu oyuncusuyla buluşacak.

6. They Are Billions

6. They Are Billions

Strateji yapmadan dümdüz zombi öldürmekten sıkılanlar için They Are Billions son derece ilgi çekici olabilir. Age of Empires tadında olan They Are Billions'da kıyamet sonrası bir dünyada milyarlarca zombiye karşı türlü türlü stratejiler belirleyip base'ler oluşturup insanlığı koruyoruz.

5. Days Gone

5. Days Gone

Salgın sonrası ölümün kol gezdiği Amerika'da motosiklet sür ve savaş. Bu açık dünya aksiyon-macera oyununda, yaşamak için bir neden arayan ve hayatta kalmak için savaşarak Bozuk Yol'da motosiklet süren bir başıboş ve ganimet avcısı Deacon St. John olarak oyna.

4. Resident Evil 2

4. Resident Evil 2

Zombi atmsoferinin en etkili yapımlarından olan ve barındırdığı korku etmeniyle birlikte oyuncuları yerinden zıplatan Residen Evil serisinin en etkili oyunu Resident Evil 2 günümüzün en iyi zombi atmosferine sahip oyunlarından birisi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. The Walking Dead

3. The Walking Dead

The Walking Dead, 2012 yılında Telltale Games tarafından geliştirilen ve yayınlanan video oyunudur. Robert Kirkman'ın aynı isimli çizgi romanına dayanmaktadır. Bölümler halinde yayınlanmıştır, beş bölüm ve bir de DLC'den oluşmaktadır. İlk bölümü 24 Nisan 2012'de yayınlanmıştır.

2. The Last Of Us

2. The Last Of Us

Her ne kadar zombi kavramı geçmese de enfekte kişiler tarafından istila edilmiş bir kaotik ortamda hayatta kalmaya çalışıyor ve Joel ile Ellie'nin hikayesine ortak oluyoruz.

1. Left 4 Dead 2

1. Left 4 Dead 2

Ödüllü Left 4 Dead'in merakla beklenen devamı olan Left 4 Dead 2 (L4D2), sizi zombilerin istila ettiği dünyasına bekliyor. L4D2'nin Savannah'dan New Orleans'a uzanan beş yeni senaryosunda şehirleri, bataklıkları ve mezarlıkları arkadaşlarınızla birlikte zombilere dar edin!

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
10
7
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın