Görüş Bildir
Haberler
Ziya Selçuk: MEB Daha Donamlı Öğretmenler Yetiştirecek

Ziya Selçuk: MEB Daha Donamlı Öğretmenler Yetiştirecek

Don't mind me
03.09.2018 - 17:01

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, canlı yayında öğretmenlere seslendi. Daha donanımlı ve iyi yetişmiş öğretmenler yetiştirmek adına büyük çaplı öğretmen eğitimi projeleri başlatılacağını vurgulayan Selçuk, milli eğitimde bir paradigma değişikliğine gidildiğini dile getirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Doğru Eğitimi Büyük Binalar Değil Büyük İnsanlar Verir"

"Doğru Eğitimi Büyük Binalar Değil Büyük İnsanlar Verir"

Bakan Selçuk, öğretmenliğin sadece çocuklara bir şeyler öğretmekten ibaret olmadığını, öncelikle öğretmenin kendi olgunlaşma serüveni olduğunu söyledi.

'Doğru eğitimi büyük binalar değil, büyük insanlar verir. Bu salonun girişinde 'İnsan, insanın gölgesinde yetişir.' sözü misafirlerimizi karşılıyor. Zira şahsiyeti, şahsiyet bina eder. Güçlü bir şahsiyet olabilmek öğretmenin kendisini yetiştirmesinden geçiyor.' sözleri ile de öğretmenlik mesleğinde kendini geliştirmenin öneminin altını çizdi.

"Hükmedici Bir Öğretmen" Değil, "Kolaylaştırıcı Bir Rehber"

"Hükmedici Bir Öğretmen" Değil, "Kolaylaştırıcı Bir Rehber"

Öğretmenin asli görevinin öğrenciye rota çizmek olduğunu vurgulayan Milli Eğitim Bakanı, 'Çocuğun hayatına dokunmak, onunla her gün göz göze gelmek, onun hayatında çocuk diliyle söylersek 'kocaman' yer sahibi olmak, bazen anneden ve babadan dahi önemli bir yer tutmak, umut dolu çocuk dünyasının kaptanı ve kahramanı olmak. Öğretmenlik dediğimiz, tam da böyle bir şey. Öğrenmeyi 'hükmedici bir öğretmen' olarak değil, 'kolaylaştırıcı bir rehber' olarak yapmayı tercih etmek.' dedi.

MEB'de Paradigma Değişikliği

MEB'de Paradigma Değişikliği

Açıklamasında öğretmen kalitesinin artması amacıyla çalışmalara başladıklarını söyleyen Bakan Selçuk, 'Önümüzdeki süreçte, öğretmen eğitimleri, öğretmenlerin çok daha donanımlı, çok daha iyi yetişmiş bireyler olarak sistemimize girmesini sağlamak için çok büyük çaplı öğretmen eğitimi projeleri başlatacağız.' dedi.

Detaylı planlamalar MEB tarafından Ekim ayında açıklanacak.

17,5 Milyon Öğrencimiz Var

17,5 Milyon Öğrencimiz Var

Ülkedeki öğrenci nüfusunun 17,5 milyon olduğunu belirten Selçuk, 1 milyona yakın öğretmenin bu sene ders başı yapacağını da duyurdu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
9
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın