Görüş Bildir
Haberler
Ziraat Odaları Başkanı da Bunu Soruyor: "Üreticiden Çıkan Süt Nasıl Markette 4 Katına Çıkıyor?"

Ziraat Odaları Başkanı da Bunu Soruyor: "Üreticiden Çıkan Süt Nasıl Markette 4 Katına Çıkıyor?"

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, et ve süt sektöründeki sıkıntıların arttığını, hayvanların dengeli bile beslenemediğinin altını çizdi. Bayraktar ayrıca, üreticinin sattığı sütün marketlerde 4 katına çıktığını da belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Süt sektöründeki fiyat artışı

Süt sektöründeki fiyat artışı

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, maliyet artışlarının üreticileri sektörden kopardığını belirterek yüksek fiyat artışları için uyardı. 

Bayraktar, fiyat artışlarını yansıtmaması için üreticilerin engellendiğini söyledi.

Bayraktar’ın açıklamaları şu şekilde;

“Üreticide 7 liradan satılan süt, marketlerde 4 kat fazla artarak 30 liralara kadar çıkmaktadır. Buna kim dur diyecektir? Üreticilerimiz damızlıklarını kestirip elden çıkarmaya, genç dişi hayvanları ise damızlığa çekmek yerine besleyip kesime göndermeye başladılar. Ellerinde tuttukları damızlıklara ise çok pahalı olduğu için daha az yem veriyorlar. Hayvanlarını dengeli beslemekten vazgeçtiler. Dengesiz beslemeye bağlı olarak damızlık hayvanlarda besleme hastalıkları ve üremeye yönelik sorunlar arttı”

Kesilen hayvanların sektöre maliyeti 41,8 milyar TL

Kesilen hayvanların sektöre maliyeti 41,8 milyar TL

1 milyona yakın damızlık anaç hayvanın kesimhaneye gittiğini söyleyen Bayraktar, “Bu 1 milyon hayvanı yerine koymanın bize maliyeti yaklaşık 2,3 milyar avro olacaktır. Bu külfet bugünkü kurla 41,8 milyar liraya tekabül ediyor' dedi.

Hayvan kesimleri ve maliyetlerin süt üretimini azalttığını belirten Bayraktar, 'Sanayiciler ürün alabilmek için birbiriyle mücadeleye girdi. Şu an azalan süt nedeniyle sanayici ve üretici örgütleri olması gereken çiğ süt fiyatını sahada belirlemeye başladılar”  diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
7
4
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Maher

padisahim cok yasa, demekten oluyor bunlar. bizim insanimiz bu biat kulturunu terk etmedigi surece, daha cok ac kalir, dunyanin en verimli topraklarinda...

kenan öz

süt üreticiden çıkıyorsa o şey süt değildir :)

Çağlar Durmuş

Sayın Başkan 20 sene boyunca o koltukta oturup durumun bu hale gelmesini izlemeden önce sorulacak soruları şimdi sormanın kimseye faydası yok.Olan olmuş çözü... Devamını Gör

Erhan Degirmenci

Çağlar Durmuş o makamda Ahmet yada Mehmet oturmuş hiçbir şey farketmez kişiler sembolik olarak varlar...karşı gelen koltuğundan olur çark böyle dönüyor