Görüş Bildir
Haberler
Zile’de HES Karşıtı Yürüyüşe Katılanlara 16 Yıla Kadar Hapis İstemi

Zile’de HES Karşıtı Yürüyüşe Katılanlara 16 Yıla Kadar Hapis İstemi

FreiGeist
03.03.2016 - 10:00 Son Güncelleme: 03.03.2016 - 15:15

Tokat’ın Zile ilçesinde yapılması planlanan 3 hidroelektrik santraline karşı 15 Mart 2015 tarihinde düzenlenen yürüyüşe katılan 54 kişi hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. Eyleme katılan 54 kişi hakkında 16 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Dava açılanlar arasında 80 yaşındaki Hasan Sonkaya da var...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Birgün’den Rabia Yılmaz’ın haberine göreHES protestosuna katılan yurttaşların Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 117. ve 119. maddesine göre ‘ iş ve çalışma hürriyetinin ihlali’, TCK’nin 151. maddesi gereğince ‘mala zarar verme’ suçlarının da içerisinde bulunduğu 5 ayrı suçtan yargılanmaları istendi.

Tokat Cumhuriyet Savcısı Yücel Ertaş tarafından hazırlanan iddianamede sanıklara, ‘görevi yaptırmamak için direnme’, ‘kamu malına zarar verme’, ‘kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme yönetme bunların hakeretlerine katılma’, ‘iş ve çalışma hürriyetinin ihlali’, ‘yakarak mala zarar verme’ suçları yöneltildi.

80 yaşında sanık var

80 yaşında sanık var

İddianamede sanık sıfatıyla yer alan ve 1936 Zile doğumlu 80 yaşındaki Hasan Sonkaya’nın da, ‘kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme yönetme bunların hakeretlerine katılma’, ‘görevi yaptırmamak için direnme’ ve ‘kamu malına zarar verme’ suçlarından yargılanması istendi.

Sloganlar da iddianamede

Sloganlar da iddianamede

İddianamede Çekerek Irmağı Özgür Akacak Platformu’nun eylem çağrısı yaptığı belirtilirken, “HES yapma boşuna yıkacağız başına’’, “HES’lere hayır’’, “Çekerek ırmağı özgürdür özgür akacak’’, “Suyumuzu kimseye vermeyiz’’ sloganları atıldığı da yer aldı.

Davanın ilk duruşması 10 Mayıs 2016 tarihinde Zile Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Tokat’ın Zile ilçesinde yapılması planlanan hidroelektrik santraline (HES) karşı yürüyüş düzenleyen 2 bini aşkın kişi, jandarmanın biber gazı ve panzerli müdahalesi ile karşılaşmıştı.

Zileli bir vatandaş jandarma tarafından yürüyüşlerine izin verilmemesi üzerine TOMA’nın üzerine çıkmıştı.

Köylülerden 56'sı hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Santrale karşı tepkilerini sürdüren köylüler mücadelelerinde sonuç aldı

Santrale karşı tepkilerini sürdüren köylüler mücadelelerinde sonuç aldı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Zile’de dokuz köyün tepkisini çeken HES için Yapalak Köyü Muhtarı Bayram Sayan, ‘acele kamulaştırma’ kararının iptaline ilişkin Danıştay 6’ncı Dairesi’ne dava açmış, açılan dava sonrası Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen yazıda, 15 Mart’ta gerçekleşen eylemden iki gün sonra kamulaştırmanın iptal edildiği ortaya çıkmıştı.

Zileliler, Çekerek Irmağı kenarında kutlama yaptı

Zileliler, Çekerek Irmağı kenarında kutlama yaptı

HES projesi için alınan ‘acele kamulaştırma’ kararının iptal edildiğini öğrenen köylüler sevinç yaşamış, mahkeme kararı, cami hoparlöründen köy halkına duyurulmuştu. 

Bir araya gelen köylüler, mutlu haberin ardından hep birlikte Çekerek ırmağı kenarında toplanmış ve alınan kararı alkışlayarak kutlamıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
7
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hipotalamus

Kamu malına zarar derken Toma'nın üstüne mi çıkması??? Açık arazi de hangi kamu malı varmış merak ettim...Ayrıca bütün köylülerin gözlerinin üstünde kaşları ... Devamını Gör

haylaz adam

saraydaki kamu MALI zarar görmesin diye bunlar hep

Donnie Darko

Ben bu tarz haberleri umursamıyorum artık belki bu şekilde insanlar oy vermekten vazgeçer bu adamlara, 20 yıldır köyünden dışarı çıkmayan adam büyük şehirler... Devamını Gör