Görüş Bildir
Haberler
Zile Belediye Başkanı'nın 'Terörist' İlan Ettiği 56 Köylüye Soruşturma

Zile Belediye Başkanı'nın 'Terörist' İlan Ettiği 56 Köylüye Soruşturma

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tokat’ın Zile ilçesinden geçen Çekerek Irmağı üzerine kurulacak hidroelektrik santraline (HES) karşı yürüyüş düzenleyen ve Zile Belediyesi Başkanı tarafından 'terörist' ilan edilen köylüler hakkında soruşturma başlatıldı. 

Tokat'ın Zile ilçesinde HES protestosu için 15 Mart'ta düzenlenen yürüyüşe katılan 56 vatandaş hakkında Zile Cumhuriyet Savcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında 7 ayrı suçlama yöneltiliyor. 

25 yıla kadar hapis talebi

Protestocular hakkında 25 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Olaylara müdahale eden jandarma tarafından hazırlanan tutanakta; köylülerin şantiyeye, şantiye bulunan iş makinelerine, Zile Belediyesi'ne ait otobüse ayrıca şantiye yanında bulunan bir akaryakıt istasyonu ve içinde bulunan markete taşlı saldırıda bulunulduğu iddia ediliyor.

Zile Belediyesi de şikayetçiler arasında 

HES protestocularına, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet yanı sıra içerisinde hakaret ve tehditin de aralarında bulunduğu toplam 7 ayrı suçlama yöneltiliyor. Protestocuları şikayet edenler arasında Zile Belediyesi de bulunuyor.

Başkan köylüleri terörist ilan etmişti

Başkan köylüleri terörist ilan etmişti

AKP'li Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, 15 Mart'ta HES protestosuna katılan köylüleri 'terörist' ilan etmiş; 'Zile halkı terörizme asla geçit vermeyecektir. Yaptıklarının hesabını vereceklerdir' demişti.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0