Görüş Bildir
Haberler
Zekeriya Alp Bileti Kesilen Hakemleri Açıkladı

Zekeriya Alp Bileti Kesilen Hakemleri Açıkladı

Batuhan
02.12.2014 - 14:53

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında görev yapan hakemleri değerlendirdi.

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp haftanın hakemleriyle ilgili flaş açıklamalarda bulundu. İşte Alp’in açıklamalarından satır başları…

PTT 1. Lig’ de bizi sıkıntıya sokacak herhangi bir hata olmadı…”

” Hep hakem hatalarından bahsediyoruz ancak hakemin doğru kararlarından bahsetmiyoruz.”

 “ maçında hakemimiz kötü bir açıda olduğu için nizami golü geçerli saymamış. 6. hakem de yardımcı olmamış.”

“G.Saray – G.Antepspor maçında hakem Yankaya ‘nın hareketinin istem dışı biri hareket olduğunu söyleyebiliriz. Hakemimiz de bunu ifade etmiştir. İstem dışı bir refleks ancak yine de olmamalıymış. O ayak hareketi, istem dışı. Yankaya da uzun yıllar futbol oynamış. O hareketi yapmaması gerekirdi ama istem dışı olmuş. Hakemlerimiz daha dikkatli olmalı.”

“Yedek kulübesindeki teknik adam ve futbolculardan tribünleri kışkırtacak hareketlerden kaçınmalarını istiyoruz.”

Fenerbahçe kalecisi Volkan ‘ın ceza yayı çizgisi üzerinde bir müdahalesi var. Çizgi üzerinde, dolayısıyla karar doğru.”

Emre Belözoğlu ‘nun saha içerisinde yaptığı hareketler,hakemlerle diyaloğu ve el kol hareketleri herkesi yanlış yere yönlendiriyor. Umarız bu hareketleri son olur. “Emre’nin bir parmak hareketi var. Bunun cezası sarı karttır. Sonrasında ağzından çıkanlar nedeniyle oyun dışı kalmıştır.”

“Fenerbahçe lehine son dakikada verilen penaltı kararı nedeniyle maçtaki yardımcı hakemlere bir süre görev vermeyeceğiz. Maçta verilen penaltının penaltı olmadığı, penaltı kararı verilmeyen pozisyonun da penaltı olduğu kararına vardık. Tolga Özkalfa, yardımcısının uyarısıyla penaltıyı verdi. O da bir müddet maçlarda görev alamayacak.”

G.Antep – G.Saray maçının hakemi Özgür Yankaya’nın performansı tarafımızdan beğenildi. Maçın yönetimi ile ilgili hiçbir sıkıntımız yok.”

“Yankaya elbette o hareketi yapmamalıydı. Kendisi de farkında. Ancak reflekstir. Futbol atmosferinde her şey mümkün. Tüm hakemlerimiz tarafsızdır. Bu konuda herhangi bir endişemiz yok.”

“Ofsaytlar kaçırılabilir. Ofsayttan gol de yenilebilir. Futbolun içinde maalesef hata olmaz diye bir kaide yok. Karabükspor – Beşiktaş maçında Nihat Mızrak kardeşimiz de ofsaytı kaçırmıştır.”

 “ Ahmet Çakar ‘ın seviyesine asla inmem. Herkesin kalitesi ortada. O arkadaşın yaptıklarını halkımız görüyor.”

 “ Hak, hukuk, adalet. Buna göre işimizi yapıyoruz. Hakemler hata yapmak ister mi? Hatalar nedeniyle ciddi cezalar alıyorlar.”

 “En az hatayı kim yaparsa onlara görev veriyoruz. Bilmem aydınlatabildim mi? Büyük takım, küçük takım ifadesi kullanmıyorum. Böyle bir ayrım olmamalı.”

 “Kasıtlı olduğunu düşündüğümüz hakem, bir dakika bile hakem camiasının içinde barınamaz. Bunu herkes bilsin. Mesafe ne kadar yakın olursa hakemin pozisyonu görme şansının o kadar azaldığını düşünüyorum.”

Açık Mert Korkusuz

Kaynak: http://amkspor.com/2014/12/02/mhk-haf...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0