Görüş Bildir
Haberler
Zarrab'ın Tahliye Planı: 'Savcılarla Anlaşırsam Dubai'ye Yerleşebilir miyim?'

Zarrab'ın Tahliye Planı: 'Savcılarla Anlaşırsam Dubai'ye Yerleşebilir miyim?'

Batuhan
04.12.2017 - 13:28 Son Güncelleme: 04.12.2017 - 15:23

Geçtiğimiz hafta ABD'deki Hakan Atilla davasında savcılığın 'tanık' listesinde mahkemeye çıkarılan Reza Zarrab'la ilgili ilginç detaylar ortaya çıkıyor. Zarrab’ın yanında çalışan ve ABD’deki mahkemeye evrak yollamaya çalışmakla suçlanan Sinem Arslan, Regaip Akol ve Mustafa Hacısalihoğlu, önceki gece İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alındı. Ayrıca Zarrab’ın ABD’de tutukluyken yolladığı ‘el yazısı’ talimatlar da ele geçirildi. 

Hürriyet'ten Toygun Atilla'nın haberine göre, TCK’nın 326/1 maddesindeki “Devletin güvenliğine veya iç veya dış siyasal yararlarına ilişkin belge veya vesikaları kısmen veya tamamen yok eden, tahrip eden veya bunlar üzerinden sahtecilik yapan veya geçici de olsa, bunları tahsis olundukları yerden başka bir yerde kullanan, hileyle alan veya çalan...” hükmünden haklarında işlem yapılan üç şüpheli İstanbul Mali Şube Müdürlüğü’nde sorgulandı. Bu operasyonda Reza Zarrab’ın tutuklu olduğu sırada kimi zaman kendi el yazısıyla kimi zaman da avukatlarının aldığı notlarla kendilerine gönderdiği talimatlar da ele geçirildi.

Whatsapp'tan gelen Dubai notu

Whatsapp'tan gelen Dubai notu

Bu talimatlardan birinin Whatsapp uygulaması üzerinden Reza Zarrab’ın kendi elyazısıyla Sinem Arslan’a ABD’deki avukatları aracılığıyla yollandığı iddia edildi. Talimatta Zarrab'ın ABD'de savcı ile uzlaşmaya gitme olasılığı sonrası planlar yaptığı dikkat çekiyor. Talimatta, “Sinem, Burada mailden çok açık yazamadım. Dubai’deki avukat Abdurrahman Al Sharif ile görüşüp ileride Dubai’de yaşayabilmem için Dubai’de oturum alıp alamayacağımı. Avukata de ki, Amerika’da savcılarla işbirliği yapıp uzlaşmaya giderse, cezası bittikten sonra Dubai’ye yerleşebilir mi? Amerika’dan direkt Dubai’ye deport ettirse oturumumu halledebilir mi? Bütün bunları görüşmek için avukattan randevu iste gidip yüz yüze görüş.”

İşte haberde paylaşılan o not 📌

İşte haberde paylaşılan o not 📌

Zarrab'tan 4 Nisan vurgusu

Zarrab'tan 4 Nisan vurgusu

El yazısı olmayan ve kim tarafından gönderildiği belli olmayan bir diğer talimatta ise 4 Nisan 2017 sonrasına dikkat çekiliyor. Bu notta, '4 Nisan sonrası siz ve aileniz de sürece dahil edilebilirsiniz. Dubai'ye dönüşünüz problemli olabilir. Özellikle 4 Nisan sonrasında bu yazdıklarıma dikkat' ibareleri gözden kaçmıyor.

4 Nisan 2017 tarihi ise Reza Zarrab'ın Miami'de tutuklandıktan sonra mahkemeye çıkmak için belirlenen dava tarihi.

4 Nisan 2017 tarihi ise Reza Zarrab'ın Miami'de tutuklandıktan sonra mahkemeye çıkmak için belirlenen dava tarihi.

Fakat daha sonrasında New York'ta halen süren mahkemeye ilişkin sürece girilmiş ve Reza Zarrab, Florida'daki mahkemede daha önce yaptığı kefalet başvurusundan vazgeçmiş, Trump tarafından daha sonra görevden alınan Pret Bharara'nın Zarrab'ın New York'a nakli için başvuru yaptığı öğrenilmişti.

Falcılara sordurmuş...

Falcılara sordurmuş...

Yine Arslan’ın evinde bulunan notlardan biri “Klostrofobinin etkisiyle yanlış tercihler” ile başlayıp “Hükümet sahip çıkmayabilir” ile son buluyor. Sinem Arslan polis sorgusunda bu notu kendisinin kaleme aldığını söyledi. Bu notta yer alan bilgileri anlatırken de Reza Zarrab’ın isteği üzerine görüştüğü falcıların mahkemeyle ilgili söylediklerini yazıp ABD’ye gönderdiğini ifade etti.

Sosyal medyadan bu habere yorumlar gecikmedi: "Dubai'de sefa"

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
75
66
19
17
10
6
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Eskicininleğeni

Beyler 1 ay önce bu adam için ABD'ye nota veren Türkiye değil miydi? Şimdi noldu da bu adam vatan haini oldu

Can_Can

2023 hedefleri kapsamında vatandaşlara zorunlu oryantal ve bale dersleri verilmesi lazım, millet tam randımanlı dönemiyor, ayak uyduramıyor

ufukdiyoki

Dünya zengine güzel. Suçlu suçsuz ahlaklı ahlaksız hiç fark etmiyor. Einstein insanları ikiye ayırırken Türkiye için yanılmış. İyi kötü değil zengin ve fakir... Devamını Gör

hakan balta

el yazısı kesin reza'nındır. kesin