Görüş Bildir
Haberler
Zaman Tüneli: Atatürk Hakkında Dün Ne Demişlerdi, Bugün Ne Diyorlar?

etiket Zaman Tüneli: Atatürk Hakkında Dün Ne Demişlerdi, Bugün Ne Diyorlar?

Yasin Arslan
16.11.2017 - 14:47 Son Güncelleme: 17.11.2017 - 14:38

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarıyla başlayan Türkiye siyasetinde 'Atatürk' vurgusu, AKP ilçe teşkilatlarının Anıtkabir'e düzenlediği ziyaret ile devam etmiş ve partinin 'Atatürkçü bir çizgiye yöneldiği' yorumlarına neden olmuştu. 

Daha önce Atatürk hakkında tartışma yaratan sözler sarf eden kimi isimlerin bugünkü açıklamaları sosyal medyanın gündeminde. 

Dün ne demişler, bugün ne diyorlar? Gelin birlikte bakalım... 

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Meclis’in her yerinde Atatürk resmi var, gerek görmüyorum"

"Meclis’in her yerinde Atatürk resmi var, gerek görmüyorum"

2016'da laiklik ilkesinin yeni anayasada yer almaması gerektiğini söyleyen ve kaldırılan Atatürk resmi için 'Meclis’in her yerinde Atatürk resmi var, gerek görmüyorum' sözleriyle tepki çeken, Meclis Başkanı İsmail Kahraman '1923'e ihtilal dedik' sözüyle ve Atatürk'ü ağzına almamasıyla bir çok kez eleştirildi. 

Yayınladığı mesajlarda Atatürk kelimesini kullanmayan Kahraman, bu yıl 10 Kasım'da yayınladığı mesajda 'Kemal Atatürk başta olmak üzere, istiklal ve istikbal mücadelemizin bütün komutanları ve değerli şahsiyetlerimiz milletimizin hafızasında her zaman yaşayacaktır' ifadesini kullandı. 

Bu ifadeler Kahraman'ıın Atatürkçü bir çizgiye yöneldiği yorumlarına neden oldu.

'Ebedi Şef, Milli Şef faşizmi vardı.'

'Ebedi Şef, Milli Şef faşizmi vardı.'

Takvimlerin 1 Kasım 2011'i gösterdiği gün, TBMM genel Kurulu büyük bir 'faşizm' tartışmasına sahne oldu. 

AKP'li vekil Mehmet Metiner 'Türkiye'nin geçmişinde tek adam yönetimi vardır, ebedi şef, mili şef faşizmi vardır' sözleriyle Atatürk ve İnönü'ye hakaret ettiği gerekçesiyle büyük tepki çekti. 

Aynı zamanda Star gazetesi yazarı olan Mehmet Metiner, bugünlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son dönem konuşmalarındaki Atatürk vurgusunu savunan fikirler ortaya koydu ve “ortak değer” kelimelerinin altını çizdi. 

13 Kasım'da yayımlanan 'Yeni misyonumuz Atatürkçülük mü?' başlıklı yazısında 'Cesaretiniz varsa, 5816 sayılı Kanunu kaldırın' diyen Ahmet Akgündüz'e ise şöyle seslendi:

'İsminin önünde Prof. titri olan Atatürk düşmanı biri Cumhurbaşkanı’mıza haddini aşan bir dille uzaklardan laf atıyor.

'Atatürk öyle iddia ettiğin gibi milletin ortak değeri değildir. Cesaretin varsa Atatürk’ü koruma kanununu kaldır da görelim' mealinde hadsiz ve densiz saldırıda bulunuyor.

Liderimizin cesaretini sorgulama cüretinde bulunan o laftan anlamaz zata söyleyecek çok sözümüz var ama şimdilik kalsın'

2015 yılında "600 yıllık İmparatorluğun 90 yıllık reklam arası sona erdi" tweeti ile tepkilerin odağına yerleşmişti.

2015 yılında "600 yıllık İmparatorluğun 90 yıllık reklam arası sona erdi" tweeti ile tepkilerin odağına yerleşmişti.

Bizans dostu kahpe İnönü' tweetini de retweet eden eski AKP Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu 10 Kasım'da yaptığı paylaşım hayret uyandırdı.

Babuşçu 'Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır' sözünü paylaştı.

Babuşçu 'Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır' sözünü paylaştı.

Babuşçu bu paylaşımının ardından gelen tepkiler nedeniyle Twitter adresini korumaya aldı...

Nagehan Alçı geçtiğimiz 10 Kasım'ın çok daha kapsamlı ve görkemli olduğunu ifade ettiği yazısına şöyle devam etti 👇

Nagehan Alçı geçtiğimiz 10 Kasım'ın çok daha kapsamlı ve görkemli olduğunu ifade ettiği yazısına şöyle devam etti 👇

'Bir milletin liderine böylesine bağlı ve özlem içinde olması az bulunur ve kıymetli bir şey. Bunu sürdürebilmemiz gerek.

Atatürk’ü bir kesimin değil bütün toplumun değeri olarak görmek, “biz” duygusunu pekiştirmenin en önemli anahtarlarından biri...'

Yazısında Atatürk'ü 'bilimden ayrılmamış bir asker ve siyasi bir deha' olarak tanımlayan Alçı onu dağların siluetlerinde, kayaların dizilişlerinde arayan mantığın Atatürk’ü gerçek bağlamından kopardığını ifade etti ve ekledi:

'Bugünkü havayı koruyalım'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bundan 6 yıl önce CNN Türk'te yayınlanan ''Dört Bir Taraf'' programında konuşan Alçı Atatürk için "Diktatördü" demişti...

"Atatürk'e tapalım mı? Sapkın Kemalist laikliği pompalıyorlar"

Çok da uzak olmayan bir geçmişte, bir izleyiciden gelen 'Atatürk'ü seviyor musun?' sorusuna ne evet, ne de hayır diyen, verdiği yanıtta yer alan 'Atatürk'e tapalım mı? Sapkın Kemalist laikliği pompalıyor' sözleriyle tartışmaların odağına yerleşen ve bu sözlerin ardından 'mehteri veren' spiker Erkan Tan'ın geçtiğimiz 10 Kasım'da tüm programını Atatürk'e ayırması dikkatlerden kaçmadı.

Bu sene 10 Kasım'da programını 'Sevgili dostlar günaydın. Bugün 10 Kasım. Cumhuriyetimizin kurucusu, yüce önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 79 yıl dönümü...' sözleriyle açan Tan köşe yazısında da ekledi: 'Sevmemek suç idi... Atatürk'ü sevmek de suç oldu...'

"9'u 5 geçe 'hazır ol’a geçmedim, durumum nedir?"

"9'u 5 geçe 'hazır ol’a geçmedim, durumum nedir?"

Güneş Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler geçtiğimiz yıllarda  '9'u 5 geçe 'hazır ol’a geçmedim, durumum nedir?' diye sormuştu.

Bu yıl 10 Kasım'da yayın yönetmenliğini yaptığı Güneş gazetesi, birinci sayfasının tamamını Atatürk'e ayırdı.

'Sıradışı Tarih' adlı programda da "İzmir Marşı" söyleyen Güler kameralara böyle yansıdı 📹

Şaşırtıcı bulunan ve ana muhalefet tarafından "yürekten değil anketten" sözleriyle eleştirilen "Atatürk" vurgusu ve yönelimi sosyal medyanın da gündeminde 📌

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
983
518
140
44
17
16
16
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?