Görüş Bildir
Haberler
Yüzbinlerce Ağaç, Binlerce Dönüm Tarım Arazisi Yok Edildi... 'Mega Proje' Çanakkale Köprüsü'nün Diğer Yüzü

Yüzbinlerce Ağaç, Binlerce Dönüm Tarım Arazisi Yok Edildi... 'Mega Proje' Çanakkale Köprüsü'nün Diğer Yüzü

Temeli beş yıl önce atılan açılışı bugün yapılacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü ekolojik tahribat yarattığı gerekçesiyle tepki çekiyor. Köprü ve bağlantı yollarının yapımı sırasında yüzbinlerce ağaç kesilirken, binlerce dönüm tarım arazisi de yok edilmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

18 Mart 2017’de temeli atılan ve Yap-İşlet-Devret modeliyle inşa edilen 1915 Çanakkale Köprüsü bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılıyor. 

Günlük 45 bin, yıllık 16 milyon 425 bin araç geçiş garantisinin verildiği projede, köprüden geçiş ücreti KDV dahil 18 avro olacak. Güncel kur ile araç başı geçişin Türk lirası bazından 292 lira olduğu köprünün bağlantı yollarına ödenecek 5 avro geçiş bedeli de köprünün yurttaşa maliyetini artıracak.

500 bin ağaç kesildi, 5 bin hektar tarım arazisi yok edildi

500 bin ağaç kesildi, 5 bin hektar tarım arazisi yok edildi

1915 Çanakkale Köprüsü Hazine'ye bindireceği yükün yanı sıra yapım aşamasında ekolojik tahribat yarattığı gerekçesiyle de eleştirildi.  

Köprü ve bağlantı yollarının yapımı için 500 bin ağacın kesildiği belirtildi.  UIaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise açılış öncesi 'Köprü ve otoyol projemiz kapsamında da 540 bini otoyol güzergahında olmak üzere toplamda 1 milyon 540 bin ağaç dikildi' açıklamasını yaptı. 

Ayrıca köprü inşaatı için Çanakkale, Lapseki ve Gelibolu’da bulunan köylerde yaklaşık 5 bin hektar (yaklaşık 7 bin futbol sahası) tarım arazisi kamulaştırıldı.

Çevre Mühendisi Selahattin Beyaz, “Köprünün yapım aşamasında bölgede verimli tarım arazilerinin kamulaştırılmış, geçimlerini tarımdan sağlayan köylüler bu alan dışına çıkarılmıştır. Yaşam koşullarına uygun olmayan farklı iş alanlarına yönelmeye mecbur bırakılmışlardır. Aynı zamanda 500 binden fazla ağaç kesilerek ormanlık alanlar yok edilmiştir. Ormanların yok olması bu ekosistemindeki canlıların da yok olmasına veya bölgeyi terk etmesine neden olmuştur. Ayrıca köprü ve buna bağlı otoyollar boyunca birçok sucul sistem yok edilmiş, bölgedeki canlılar için yaşam kaynağı olan suya erişim engellenmiştir” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kaynak: Evrensel

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
115
60
20
20
13
9
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
1.Harald

DİKKAT KÜFÜR İÇERİR ! şimdi o sokakta sağda solda yol yaptı, hastane yaptı diyen, ağzı salyalı amcaların götüne o ağaçları sokacaksın. Dinden imandan bahsede... Devamını Gör

Trabzonnn

Şeriatle yönetilmeyen bir ülke kafir bir ülkedir. Şeriat istemeyen bir bir halk kafir bir halktır. Kafirlerin malı da canı da helaldir. Kafirler yaşamak isti... Devamını Gör

paix

Neden avroo biz avro ile mi maaş alıyoruz !? =D

tncdmrl

köprünün yapılmasına karşı değilim ben ya faydalı olur ticaret yolları hazırlıkları bunlar ki bizim gibi merkezde bulunan bir ülkeye büyük fayda sağlar ancak... Devamını Gör